2x USB zvuková karta

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 2x USB zvuková karta

Příspěvek od pavlii »

Aha, tak jsem to říkal. ASIO4ALL netřeba přeinstalovat, pokud funguje korektně; pakliže Správce zařízení neukazoval 2 Audio zařízení, je chyba na straně OS/ovladač zvukovky (nikoli ASIO4ALL).

Triggery by mohly být fajn.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii píše: je chyba na straně OS/ovladač zvukovky (nikoli ASIO4ALL).
Aha, takže je potrebné mať nainštalované orig. ovládače pre obe zvukovky? Som myslel, že ten Asio4All ho supluje, ale keď píšeš, že to nie je ovládač v pravom zmysle slova, tak začínam tušiť, že toto bol asi ten problém.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ber ho spíš jako takový pomocný nástroj než vyloženě ovladač.
Zrovna v sobotu jsem na koncertě měl v plánu nahrávat z digi pultu Behringer X32 a bohužel instalace ovladačů skončila ve fázi "Disconnect, connect and turn on the device" a Asio4all to taky nezachránilo. Zachránil to až týpek, co ty ovladače v počítači měl nainstalované včas a neřešil to hodinu před koncertem
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, ASIO4AALL je "nadstavba" a vyžaduje standardní OS ovladače, jinak se nedá použít.

P.

SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ivan: jestli jsem dobre pochopil, tak ASIO4ALL vyuziva WDM drivery, tedy to samy, co windows, akorat obchazi windowsi mixer (kde je nejaky veliky buffer, snad mozna i resampler). Takze je opravdu nutne mit i origo ovladace.

Mozna by mohlo existovat nejake ASIO 4 "lot of things" (:D), ktery by bylo vylozene driverem pro class compliant zarizeni (tedy zarizeni, ktera se hlasi jako audio interface - coz jsou pravdepodobne vsechny USB zvukovky), ale to budes muset pohledat. My linuxaci tohle mame default a zadny ASIO nepotrebujem :D

Nezkousel jsem to, ale teoreticky by mohlo fungovat tohle: http://www.usb-audio.com/
Podle popisu to vypada presne jako driver popsany v druhem odstavci tohoto prispevku
... a podle okna zacinam chapat, ze vic veci najednou to taky neda :D
Hodně budem někde...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - ale ASIO4ALL tohle právě řeší. Mrtě class-compliant v jednom místě.

P.

torst

Příspěvek od torst »

Zeptám se na opačnou věc, než je téma - 1x zvukovka, 2xPC. Mám dvě postarší mašiny, oddělené. A jednu zvukárnu Presonus FireWire. Má dva FW výstupy. Je možné ji mít připojenou současně k oboum PC? Pokud nebudou zapnuté zároveň, asi to vadit nebude. Jen kdybych omylem zapnul i druhý. Je to riziko poškození?
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Poškození ne (přes FW porty se obvykle dají zvukovky stejného výrobce kaskádovat, takže je možné mít zapojené oba porty), ale v jednom z těch počítačů by to nejspíš nefungovalo vůbec (v tom druhém zapnutém) a v prvním by to mohlo začít dělat problémy (aktivita od druhého hostitele a jeho ovladače).

Když si pohlídáš opravdu střídavou práci, tak to bude fungovat bez problémů.

P.

torst

Příspěvek od torst »

dík, paráda.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“