Zdravím všechny
Chtěl bych se zeptat jak to udělat midi, aby mě šlo přehrát v klávesách. Když je udělám v cubase. Tak pak mi hrají všechny nástroje jako klavír. Každá stopa má svůj kanál a ten posílám do halionu a hraje to.
Je potřeba na začátek každé stopy dát nějaký příkaz abych si tím nastavil zvuk? A případně, jestli by se daly nastavit zvuky z kláves a ne jen GM zvuky. Mám klávesy Yamaha piaggero np-v80
Děkuji moc
tvorba midi pro klávesy
Pravidla fóra
Re: tvorba midi pro klávesy
MIDI sú "abstraktné noty" bez zvuku, ktoré potrebujú nejaký zdroj na to aby vydávali zvuk a ten musíš v softvéri nastaviť (Halion, VST sysntetizátory atď.) Ale priznám sa, nie je mi jasné z tvojho príspevku, čo vlastne potrebuješ. Ty chceš aby ti ten MIDI záznam ťahal zvuk z tvojich kláves?
Edit: tak jo, nižšie to máš vysvetlené konkrétne
Edit: tak jo, nižšie to máš vysvetlené konkrétne
Naposledy upravil(a) Ivan dne 8.12.2016 13:00, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je potřeba na začátek (minimálně) každé MIDI stopy (=pro příslušné číslo kanálu) vložit eventy Bank Select MSB/LSB a následně Program Change. Hodnoty u těchto kontrolerů si dosadíš podle Voice List seznamu zvuků z manuálu kláves (MIDI implementace).
Počítej ale s tím, že dost pravděpodobně nebudou odpovídat příslušným pozicím v HalIONu.
P.
Počítej ale s tím, že dost pravděpodobně nebudou odpovídat příslušným pozicím v HalIONu.
P.
Jo to je přesně ono 
děkuji moc. Má to nějaké pořadí? Nebo stačí udělat takt a v kterém budou přes celé ty nastavená data.
Díky díky moc
děkuji moc. Má to nějaké pořadí? Nebo stačí udělat takt a v kterém budou přes celé ty nastavená data.
Díky díky moc
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Má to pořadí takové, jak jsem napsal. Tyto eventy pak musí být případně v každém dalším místě stopy, odkud se má používat jiný zvuk (=dokud není změna, platí nastavení z poslední kombinace BankSelect MSB/LSB + ProgramChange).
P.
P.
díky moc 
Už jsem se s tím nějak popral.
Už jsem se s tím nějak popral.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Paráda!
P.