Jakou elektroakustiku?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Marfinn

Re: Jakou elektroakustiku?

Příspěvek od Marfinn »

Děkuji za odpověď, asi bych byl pro tu DOWINU, protože asi 10 let hraju na klasickou kytaru, takže si myslím, že fingerpicking hodně využiju... chtěl jsem něco univerzálnějšího - na klasické akordy atd. (doprovod) a taky fingerstyle, proto jsem si vybral právě dreadnought, který je prý, jak jsem se dočetl, vhodný na obojí. :-) Je to tak?

Ještě bych měl otázku, jestli bych tedy opravdu bral tu Dowinu, tak jsem dohledal, že se prodává i ve verzi se smrkovou přední deskou - http://kytary.cz/dowina-rustica-dce-s/HN158236/
Tak tedy vzít verzi se smrkem nebo cedrem? :-)

Děkuji za odpověď
Elektrická kytara: FENDER Japan Stratocaster ST62-TX, VINTAGE V6SSB
Elektroakustická kytara: DOWINA Rustica GACE
Klasická kytara: STRUNAL 4771 O
Aparáty: H&K Statesman DUAL-EL84, Orange Crush 20
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

D je obvykle spis na ty doprovody. Samozrejme se na neho da i fingerpickovat, ale muze chybet trochu detailu.
Ale to je prave ono, muze a nemusi, akustickou kytaru je vždy lépe vybirat konkretni kus, ty rozdily muzou byt az neuveritelne (v ramci jedne řady). Ani ne tak kvalitativni, okolo 10 uz to dnes nebyvaji prusvihy, spis z hlediska osobnich preferenci.

napr. na Taylor roadshow kde se nas z HF par potkalo, tak myslim pro tri byla nejlepsi kytara z nabidky myslim nejake smrkove GS. Pro me bylo nejlepsi cedrove D. Kdo mel pravdu? .... samozrejme vsichni a nikdo.
Zalezi proste na konkretnich potrebach a vkusu.
Zajdi si to vyzkouset, tim nic nepokazis.... bud se presvedcis ze Dowina je presne co chces anebo vyberes neco uplne jineho (ale nebudes se doma trapit zes mohl nakonec vybrat jeste neco jineho a ze ti chytraci z HF poradili blbe 8) )
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Hravam fingerstyle a vyhovuje mi skor telo GA,GC ... pretoze D je na mna prilis nepohodlne (velke). Je to aj lepsie co sa tyka zvuku. Dcka su vacsinou viac boomy.

Ak chces nejaky univerzalny nastroj tak by som isiel do GA alebo mini/small jumbo.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

kulidone píše:Hravam fingerstyle a vyhovuje mi skor telo GA,GC ... pretoze D je na mna prilis nepohodlne (velke).
+1
Ještě bych doporučil na fingerstyle velikost OM (000), ale to bude možná velikostně stejné (nechce se mi to hledat) jako uváděné GC. Je tam kratší menzura a hrozně příjemně se na to hraje. Zase to má holt menší tělo a tím i jiný zvuk. Chce to vyzkoušet. I když je možné, že se velikosti GC, OM, 000 v týhle cenové kategorii vůbec nevyskytují (nemám přehled), takže potom určitě vyzkoušet GA.
ekvb

Příspěvek od ekvb »

OOO aj OM sa v tej cenovej kategórii určite nájdu. Ja sám som mal Sigmu OMM-ST a musím potvrdiť, že naozaj skvele sedela do ruky a pohodlne sa na ňu hralo. Na fingerstyle ideálna :wink:
Marfinn

Příspěvek od Marfinn »

Tak jo, díval jsem se na to a nejlépe asi vychází to GA (Grand Auditorium) ostatní jsou přes cenu a série 000 mi moc nepadla do oka.

Když jsem si na webu Kytary.cz zadal: Grand Auditorium, výřez, snímač a polomasiv, tak mi to našlo toto:
http://kytary.cz/kytary/akusticke-kytary/ostatni/

Nejlépe mi z toho opět vychází DOWINA Rustica GACE:
Čekal jsem, že v porovnání s Rusticou DCE budou na tom kromě velikosti stejně, ale liší se ještě snímačem - DCE má Presys+ a GACE má jen Presys... Omlouvám se pokud se ptám na stupidní otázku, opravdu se v tom tolik nevyznám, ale je mezi těmi snímači nějaký rozdíl, který by vyvyšoval spíše verzi s Presys+?

Děkuji
Elektrická kytara: FENDER Japan Stratocaster ST62-TX, VINTAGE V6SSB
Elektroakustická kytara: DOWINA Rustica GACE
Klasická kytara: STRUNAL 4771 O
Aparáty: H&K Statesman DUAL-EL84, Orange Crush 20
jastud

Příspěvek od jastud »

http://kytary.cz/washburn-heritage-hf11sce/HN160081/

Doporucuju vyzkouset. Tahle rada Heritage mi pripada dost povedena.

A prestan teoterizovat u internetu a bez si ty kytary vyzkouset.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
HankMoody

Má cenu kupovat elektroakustiku do 6000,-?

Příspěvek od HankMoody »

Zdravím,

hraji na elektrickou kytaru a chtěl bych začít hrát na akustiku. Vlastním zvukovou kartu Lexicon Alpha a chtěl bych se dozvědět, jestli pro mě má cenu kupovat elektroakustiku, nebo raději jít do akustiky.

Se zvukovkou hraji přes Amplitube 4 a nahrávám si covery atd. Vím, že se zkresleným zvukem to bude znít špatně, ale jde mi o to, jestli z toho dostanu slušný akustický zvuk (akustické presety s elektrikou stojí za prd). Je mi jasné, že za tu cenu to nebude nic extra a klasická akustika bude kvalitnější, chtěl bych prostě jen vědět, zda za 6000,- má cenu jít do elektroakustiky a jestli z toho (kytara + Lexicon Alpha + Amplitube 4) dostanu o tolik lepší zvuk na akustických presetech, aby se to vyplatilo. Elektriku mám Ibanez GRX70. Zamlouvá se mi například Epiphone AJ220SCE-VS.
Děkuji za odpověd
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V téhle cenové kategorii to je silně kus od kusu, a když su zúžíš výběr na elektroakustiky, bude míň kousků, z kterých budeš moc vybírat. Můžeš najít něco slušného, ale nikdo ti to nezaručí. Otázkou je spíš to, jestli opravdu tu elektrifikaci potřebuješ - pokud jo, tak hledej elektroakustiku.

Každopádně pokud budeš hrát z akustiky do zvukovky, nepotřebuješ pak vůbec Amplitube a akustické presety.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
HankMoody

Příspěvek od HankMoody »

Děkuji za odpověď. Takže když budu hrát na elektroakustiku přes zvukovku, tak můžu rovnou nahrávat třeba přes Audacity?
Kdybych šel do elektroakustiky, tak určitě Epiphone AJ220SCE-VS. Nemáte s ní zkušenosti? Četl jsem o ní vesměs kladné recenze. Z akustik bych bral CORT Earth 70.
Určitě ještě zajdu do Audioteku si nechat poradit a nějaké kytary zkusit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ano, můžeš.

Akustiky od Epi mě obecně nikdy moc nebraly. Kouknul bych se třeba po Washburnech - https://kytary.cz/washburn-wd7sce-n/HN134320/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

No, kazdej ti rekne, ze kvalitnejsi nastroj v tehle cene bude ten bez elektroniky, ale ze zkusenosti rikam, jestli nahravas, ber elektroakustiku, kdyz bys mel jen akustiku bez snimace, bude te po chvili mrzet, ze di ji nenahrajes.
Elektroakustickej Washburn mam (WD10 S C E B) a jsem spokojen. Zkusenosti mam i s Cort Earth 70 take se snimacem a je to fajn kytara.
Takze moje rada je - ber elektroakustiku Washburn nebo Cort, nejlip polomasivni.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
HankMoody

Příspěvek od HankMoody »

Díky za odpověď,
v hudebninách jsem vyzkoušel CORT AD880CE-NAT a velice se mi zalíbila, půjdu do ní :)
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Je dobře že máš vybráno, jenom upozornění, Cort AD řada nemá masívní přední desku, jenom "překližku". Nemusí to úplně vadit a rozdíl mezi polomasivem může být malý, ale být tebou, poslechnu si vedle sebe překližku a polomasiv. Jestli neuslyšíš rozdíl jdi klidně do AD, jinak jestli chceš cuttaway v polomasivu najdeš WASHBURN WD7SCE N nebo CORT MR 500E BR nebo Cort MR-E-NS, klasika je elektrifikovaná Cort Earth 70 E.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Pavel K píše:Jestli neuslyšíš rozdíl jdi klidně do AD.
Bych dodal - i když neuslyšíš rozdíl, stejně běž do polomasivu.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“