Jakou konfiguraci snímačů zvolit?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Luky1989

Re: Jakou konfiguraci snímačů zvolit?

Příspěvek od Luky1989 »

Vypadá dobře, recenze ještě líp. Nikde v prověřených obchodech jsem ji ale nenašel, respektive skoro nikde. Na Slovensku byla za necelých 5 000 Kč, u nás jsem ji našel snad jen v jednom obchodě, cena obdobná, nicméně jen v modré barvě (Sunburst je to, co hledám) a dle dat na heurece by se měla prodávat (či se prodávala) za cca 3 500 Kč. Hledal jsem jen STG-004, 006 se, alespoň dle stránek výrobce ariguitars.com, nevyrábí, nemají ji v portfoliu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Luky1989 píše:Co hodinu se sem chodím dívat:-D! Vše, co jste napsali, má pro mě přesně tu hodnotu, kterou jsem potřeboval, takže v diskuzi klidně pokračujte, rád si vyslechnu další postřehy. Moc Vám děkuju!

EDIT: Chápu poslední příspěvek (a ten, na který reaguje), že doporučujete koupit SSS až se naučím hrát?
Ne, tak to myšleno nebylo. Podle mě je zcela jedno, zda sss nebo hss. Nakonec to nemusí být ani strat. Pointa je v tom, že pokud jsi takový začátečník, že neumíš kytaru ani naladit (možná že ses přepsal, a chtěl napsat "naladitelná"?), tak je asi úplně jedno, jestli se budeš o Fruscianteho pokoušet na té či oné kytaře. A v tom, že Squier Bullet je podle mě jedna z nejhorších začátečnických kytar, ne o moc lepší než takové ty noname šunty, co se před Vánoci prodávají v Lidlu a v Tesco. Dojdi si do nějakých hudebnin a prohlídni si je. Doporučuju hlavně přejet si bříškem prstu po hraně krku /koncích pražců). Ale bacha, moc netlač, jinak si sebou radši vezmi náplast. Dobrá začátečnická kytara á la stratocaster je i Yamaha Pacifica. Ale nová je skoro za 5k, a není z olše (což zase tak nevadí), na rozdíl od např, stratů Jay Turser nebo SX.
Bazaru bych se nebál:
http://hudebnibazar.cz/stratocaster-pro ... 0/ID68147/
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A hlavně, vem si s sebou buď učitele nebo kamaráda muzikanta či známého co kytaruje co ti pomůžou kytaru (tj. první el. kytaru) vybrat. Stanov si rozpočet (Počítej s novými a náhradními strunami nebo klidně i nějakou učebnicí s akordy ...).

Ale ohledně muziky máš už celkem jasno, to ulehčuje řadu věcí. I ten výběr.
Luky1989

Příspěvek od Luky1989 »

Fořt: Nepřepsal jsem se, špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli, jestli bude kytara seřízená, aby se s ní hned nemuselo letět za kytarářem; víceméně jsem se bál toho, abych peníze, co ušetřím bazarem, nevrážel pak do uvedení v provozuschopný stav. Jinak díky za tipy, odpoledne se jdu podívat do prodejny, mají tam vystaveny jak Squier Bullet, tak JT-300.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

No, řekl bych že u kytary z bazaru je pravděpodobnost, že bude +-seřízená o něco vyšší, než u nové kytary z obchodu :-) (obzvlášť v této cenové skupině)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Luky1989 píše:Vypadá dobře, recenze ještě líp. Nikde v prověřených obchodech jsem ji ale nenašel, respektive skoro nikde. Na Slovensku byla za necelých 5 000 Kč, u nás jsem ji našel snad jen v jednom obchodě, cena obdobná, nicméně jen v modré barvě (Sunburst je to, co hledám) a dle dat na heurece by se měla prodávat (či se prodávala) za cca 3 500 Kč. Hledal jsem jen STG-004, 006 se, alespoň dle stránek výrobce ariguitars.com, nevyrábí, nemají ji v portfoliu.
006 je k sehnání (barva natural) ve dvou obchodech viz. Heureka, u té 004 je sunburst v jednom obchodě ale dražší než ta modrá.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně by přišlo nejlepší přestat sáhodlouze řešit, jestli HSS nebo SSS, ale čapnout někoho, kdo se v kytarách trochu vyzná, něco s ním vybrat a začít hrát.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torst

Příspěvek od torst »

tahle je pro tazatele jako dělaná. Vč. rozpínače kobylkového HB.
http://hudebnibazar.cz/squier-bullet-strat/ID80041/
Orig. Duncan je milej bonus !
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tahle jo! Bullety zní dobře, hardware a elektro je na nic.
Osobně se mi líbil ten Showmaster. Mám tu stejného v modré barvě, po celkové očistě a seřízení hraje parádně. Je to o 2 třídy výš než Bullet.
Ještě k věci: Jako jedinou kytaru bych volil HSS a klidně rozepínal. Je i opačná možnost spínat S+S do humbuckeru, není to úplně ono na větší zkreslení.

Jestli chceš novou kytaru jen proto, že se bojíš, že bazarová nebude seřízená, tak se neboj, tady ti poradíme. Nabídl bych ti, že ti s výběrem pomůžu, nebo nechám ozkoušet některou moji, ale zrovna jsem nemocný a mimo Brno.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“