Kombo na metalcore

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
zacekdan
Nový uživatel

Kombo na metalcore

Příspěvek od zacekdan »

Zdravím.

kytara - LTD ESP K-500 (superstrat)

Chci hrát metalcore, ale nemám na to aparaturu a chtěl jsem poradit co vše budu potřebovat, určitě nějaké kombo, ale nevím které vybrat.
Předem díky za všechny rady :)
Tube Guru
Odborník

Re: Kombo na metalcore

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, Peavey 5150 combo by Tě určitě nezklamalo :) . Vypadá tak: http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... -combo-amp
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Příspěvek od torst »

za mě Engl Thunder
http://hudebnibazar.cz/vsechny-kategori ... 15&o=datum
Mám ho jako hlavu a cena vs. zvuk vs. spolehlivost vs. vzhled 100%.
Popřemejšlej o externím boxu. Ono samotné combo bude na metalcore moc rocknrollové.
Peavey 5150 paráda, lepší, 2 repra, ale dražší. Ale ta váha ! Nejsem přítelem lamp. comb, raději hlava + box.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, torst má naprostou pravdu když napsal "Nejsem přítelem lamp. comb, raději hlava + box." Lampové kombo je i z technického hlediska "zoufalá snaha" a potenciální zdroj budoucích potíží. Lampy jsou pod šasi a vytápějí všechny součástky nad sebou, tím se markantně snižuje jejich životnost a snahy to "napravit" nuceným chlazením, to už je zoufalství vyššího řádu :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Příspěvek od torst »

Tube Guru : Uznání od odborníka potěší. Nicméně mě to vede k otázce trochu O.T. : Přehřívání "otočených" zesíků je známá věc. Ale to je problém i hlav (Thunder, Screamer. Randall ....). I mě to štve, pochopitelně. Je to fakt takový peklo? Přemýšlel jsem, že prohodim špunty a madlo a Thunder bude prostě ležet obráceně. Stejně ho zapojuju jen jako koncák, takže nastavuju jen Master....
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
zacekdan
Nový uživatel

Příspěvek od zacekdan »

Pěkné kousky, ale rád bych něco menšího a cenově dostupnějšího. Snad mě chápete, prozatím díky za Vaše rady :)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přímo peklem bych to nenazval, ale zcela jistě to výrazně snižuje životnost dnes už i tak mizerných součástek zejména kondenzátorů, ale dokonce i samotné desky plošných spojů, která vlivem vysoké teploty má nižší izolační odpor. To vede ke svodovým proudům a zvlášť u obvodu předpětí koncových lamp to může končit až takto:
IMG_0017.jpg
res_aimg_004.jpg
res_aimg_004.jpg (9.57 KiB) Zobrazeno 3118 x
U komb je to ještě pochopitelné, vůbec však nechápu co vedlo pány konstruktéry ke stejné koncepci u některých hlav. Hlava už i v halfstacku je přeci dostatečně vysoko pro pohodlné ovládání :roll: . Klasická koncepce se šasi na dně skříně je mnohonásobně vyzkoušena (elektronkové radiopřijímače) a osvědčila se, proč ji tedy za každou cenu měnit a ještě k horšímu.
Inquisitor
Nový uživatel

Kombo na Metalcore/deathcore

Příspěvek od Inquisitor »

Zdar ludia čo by ste mi poradili na Metalcore/deathcore Peavey TransTube Envoy 110 alebo ibanez-tbx65r na domáce hranie alebo niečo podobné nechcem žiadne 100 w dík :D
Mal som voláku čínsku 10w s*ačku :D a hralo to celkom dobre z Line6podHd500 ale postupne to kombo odišlo vydržalo 3 roky :D
torst

Příspěvek od torst »

Ahoj. Titulek "combo na metalcore" je oxymoron. Něco jako "horký led". Ale prosim, na něco hrát musíme, i doma. TT Envoy je muj tajnej favorit, mám z té série Bandit a bezva. Envoy budeš na doma hodně tlumit (ale lze) a ve zkušebně to už asi bude málo.
Docela věřím i novým Laney http://hudebnibazar.cz/laney-lx65d/ID77870/
A muj tip : největší limit bude vždy jen jeden reprák. Zkus combo, co má vývod pro 2., klidně si postav nějakou bedýnku 1x12 sám, kup do ní něco a spolu s combem to udělá větší metalcore než krabice či mulťák.
(Pokud repro výstup není, lze i přidrátovat, při dodržení Ohmáže).
wolFiiiboy
Nový uživatel

Příspěvek od wolFiiiboy »

Čau, a jaký máš názor teda i na modelingová komba třeba https://kytary.cz/fender-mustang-gt-200/HN173310/ 8) 2x 12" a 200W na takové to domácí žvíkání i slušná cena.Ještě me zajímá https://kytary.cz/peavey-vypyr-pro-100/HN163991/ a https://kytary.cz/boss-katana-100-212/HN167560/. Mám tedy garáž vedle baráku takže nebude zas takový problé mít to trochu nahlas.
torst

Příspěvek od torst »

Tyhle 3 varianty jsou na tom dost podobně. Ač sympatizuju s Peavey, tyhle nový kombajny mě nechávají chladným, nějak mi ta omáčka kazí tu původní dobrou myšlenku Transtube. Čistě můj dojem. Mustang a Katana se na HF dost probíraly, obě myslím chválený, ale poslední dobou řek bych o fous vede Katana. 2x12 repráky jsou jednoznačné plus, to už ten Metalcore zvládne. I když 100, 200W je zbytečně hodně i do kapely, natož na doma. Můj tajnej favorit je Peavey Piranha (+ přiměřenej box). Znám jen z YT, ale tam jim to řeže fakt parádně.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“