Super, zrovna v pátek jsem ti chtěl napsat, jestli to funguje, protože by se mi to taky hodilohyenik píše:funkce dorazů na nožní ovládaní looperu ověřena, funguje to super, takže další body pro hračku z tržnice
kytarove-efekty/zoom-g1on-a-g1xon-t3855 ... ml#p719912
když není potřeba při loopovani prepinat zvuky, tak poslouzi v pohode i jako looper na podiu.
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zoom G1on a G1Xon
Hraju na kytary a mašinky
Uz to mam nejaky tyden udelane taky. Funguje to bezvadne. Pouzil jsem jakysi gumovy cudliky co jsem pro strycka prihodu koupil v lidlu 
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
včera byl po dlouhé době koncert, tak byl ZOOM zas hlavní zdroj zvuku. Odkudsi přilétlo pivo, teda ne potopa, jen deštíček. Ale stačilo to. Dnes jsem rozebral, vytřel, vysušil, sestavil.
I když, možná to byla chyba...., efekt by začal třeba hrát ještě víc mojo vintage handwired dynamicky boutique ...
I když, možná to byla chyba...., efekt by začal třeba hrát ještě víc mojo vintage handwired dynamicky boutique ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mám G1Xon nějakou dobu a nadšení moc nepolevilo
používám teda zatím jenom pár patchů:
1) Slow attack
2) Modulovaný čistý (kompresor, tremolo, chorus)
3) Rhytm+Lead (kompresor, US Blues+4x12 MS 1959 (pedál v jedné poloze - rozumně zkreslený zvuk na akordy apod., v druhé poloze - zkreslení asi na 50%, což je až až, reverb)
4) Čistý - kompresor a reverb
5) Bass sim. Tady mi vadí jedna věc, mám pocit, že je basa trochu rozladěná, hlavně při hraní více tónů zároveň. Máte to někdo taky tak?
1) Slow attack
2) Modulovaný čistý (kompresor, tremolo, chorus)
3) Rhytm+Lead (kompresor, US Blues+4x12 MS 1959 (pedál v jedné poloze - rozumně zkreslený zvuk na akordy apod., v druhé poloze - zkreslení asi na 50%, což je až až, reverb)
4) Čistý - kompresor a reverb
5) Bass sim. Tady mi vadí jedna věc, mám pocit, že je basa trochu rozladěná, hlavně při hraní více tónů zároveň. Máte to někdo taky tak?
Jj, basa se mi chová stejně. Pokud hraji po jednom tónu a relativně pomalu, tak v pohodě. Ale když hraji tóny rychleji za sebou, zní to rozladěně.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Tak přece jenom je to jen simulace. Mám ale pocit, že se to částečně ztratí při hře přes krkový snímač.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak nemůžeme čekat od krabičky za pár stovek zázraky, obzvláště co se týče polyfonního generátoru oktáv. Na to jsou určeny jiné jednoúčelové produkty za minimálně dvojnásobek ceny (TCE subnup, případně za ještě více peněz POG).
Já bych od toho ani víc nečekal. Minule jsem si jen tak z chvilkoveho rozmaru nahrál na bassim riff z dope show od Mansona do looperu, vybral bubny které mi seděli do rytmu a jakou jsem měl radost, že jsem mohl do toho ještě mlátit do kytary. Jo někdy k radosti stačí málo 
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Myslím,že o tom to je ,mít z toho radostPavdi píše:Já bych od toho ani víc nečekal. Minule jsem si jen tak z chvilkoveho rozmaru nahrál na bassim riff z dope show od Mansona do looperu, vybral bubny které mi seděli do rytmu a jakou jsem měl radost, že jsem mohl do toho ještě mlátit do kytary. Jo někdy k radosti stačí málo
Zrovna bassim je snad jedinej tovární preset, ktrerej použiju, celkem bez úprav (no, nějakej další by se asi taky našel). Vícehlasou hru jsem nezkoušel, ale s krkovým SC je to zvuk jak víno ! US Jazz Bass k nerozeznání !!!! vč. glissů, fretnoisů a td (!)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Narazil jsem na TGP na týpka, co má na YT několik inspirativních patchů pro G3 a většina z nich asi půjde použít i na G1On.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... n8BNy71Qxi
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
filo01 píše:Narazil jsem na TGP na týpka, co má na YT několik inspirativních patchů pro G3 a většina z nich asi půjde použít i na G1On.
Díky.....
jo, docela dobrý a bez interního speaker simulátoru to bude ještě o dost lepší.
i když ty čisté a vlastně i sólové zvuky jsou v pohodě už takhle.
i když ty čisté a vlastně i sólové zvuky jsou v pohodě už takhle.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
to je bezva, když si s tím někdo dá práci a takhle polopaticky to demonstruje.
taková blbost, ale napíšu to : Co mi na G1on vadí je datový kolečko pod displayem ! Prostě když na něm máš pazouru tak nevidíš na televizi !
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou, toto nie je blbosť. Takto isto to má aj moje kombo Code 25 (datové kolečko tesne pod display-om) a dosť mi to vadí...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi máte velké pazoury. Já jsem na tento problém nenarazil. Asi závisí i na poloze pedálu. Pokud jej má člověk na zemi nebo si hraje jen doma a má jej třeba na stole. Ale pokud na něj hraji live, mám zvuk připraven dopředu a už nic nešteluji, bo není čas
.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
torst píše:taková blbost, ale napíšu to : Co mi na G1on vadí je datový kolečko pod displayem ! Prostě když na něm máš pazouru tak nevidíš na televizi !
Nejste leváci? Mě tam ruka nezavazí. Ale je fakt, že já mám efekt v 90 % času na stole, takže třeba na zemi se to stávat může.Ivan.ps píše:Náhodou, toto nie je blbosť. Takto isto to má aj moje kombo Code 25 (datové kolečko tesne pod display-om) a dosť mi to vadí...
Hraju na kytary a mašinky
Jsem pravák a stává se mi to hlavně při štelování na stole, kdy se dívám na efekt zšikma. Na zemi by to asi tolik nevadilo.
no jo, ale kde by melo byt? nad displejem? vedle neho? Za patnact stovek?
Holt pro laboranty to meli udelat se softwarem (levní predchudci G2 to umeli, fakt obcas jejich strategii nerozumim), ted to berme spis jako pihu na kráse G1On
Holt pro laboranty to meli udelat se softwarem (levní predchudci G2 to umeli, fakt obcas jejich strategii nerozumim), ted to berme spis jako pihu na kráse G1On
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams