Obal pro akustickou kytaru
Pravidla fóra
Obal pro akustickou kytaru
Ahoj,
nemáte někdo toto pouzdro: Fender Urban Dreadnought Gig Bag? Sháním jeho vnitřní rozměry. Koupila jsem na doporučení online poradce pouzdro na kytaru ve tvaru Western/Dreadnought, nebo Jumbo - RB20529B RockBag a toto pouzdro vůbec nesedí. Je malé. Teď mám možnost si pouzdra vyměnit, ale bohužel neznám rozměry "urbana" ani v obchodě nejsou schopní mi ho sehnat. Jelikož sháním pouzdro pro přítele a kytarám nerozumím, tak teď nevím, jaké pouzdro mám koupit, aby na kytaru sedělo. Je to kytara dreadnought/jambo a značka je na ní Crafter. Můžu jí i změřit ze všech možných stran, jen jestli by mi někdo tady poradil...?
Moc děkuji za pomoc!
nemáte někdo toto pouzdro: Fender Urban Dreadnought Gig Bag? Sháním jeho vnitřní rozměry. Koupila jsem na doporučení online poradce pouzdro na kytaru ve tvaru Western/Dreadnought, nebo Jumbo - RB20529B RockBag a toto pouzdro vůbec nesedí. Je malé. Teď mám možnost si pouzdra vyměnit, ale bohužel neznám rozměry "urbana" ani v obchodě nejsou schopní mi ho sehnat. Jelikož sháním pouzdro pro přítele a kytarám nerozumím, tak teď nevím, jaké pouzdro mám koupit, aby na kytaru sedělo. Je to kytara dreadnought/jambo a značka je na ní Crafter. Můžu jí i změřit ze všech možných stran, jen jestli by mi někdo tady poradil...?
Moc děkuji za pomoc!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obal pro akustickou kytaru
Rockbag obal na svůj Dreadnought mám a opravdu se tam kytara se svým větším tělem vejde jen se zvýšeným úsilím, čímž trpí jak obal, tak hlavně kytara.
Já bych za sebe doporučil obal od Šiby (mám ze stejné řady baskytarový): http://www.siba.cz/www-siba-cz/eshop/1- ... ILVER-LINE
Včera si jej koupil po mé radě kolega, v pondělí by to měl ještě donést do práce i s kytarou, tak dám ještě pro jistotu vědět, jak je na tom rozměrově.
PS: kytara je buď Dreadnought nebo Jumbo, ale né obojí. Tipuji spíš Dreadnought, nebo se mýlím?
Já bych za sebe doporučil obal od Šiby (mám ze stejné řady baskytarový): http://www.siba.cz/www-siba-cz/eshop/1- ... ILVER-LINE
Včera si jej koupil po mé radě kolega, v pondělí by to měl ještě donést do práce i s kytarou, tak dám ještě pro jistotu vědět, jak je na tom rozměrově.
PS: kytara je buď Dreadnought nebo Jumbo, ale né obojí. Tipuji spíš Dreadnought, nebo se mýlím?
No, tak to bych také ráda věděla, jestli je tedy dreadnought nebo Jumbo. Na dotaz přítele (odůvodněný tím, že to chce vědět kamarádka, která si chce pořídit novou kytaru a chce vědět jaký má můj přítel typ...) jaký že má typ kytary, tak řekl "dreadnought nebo taky jumbo".
No, jelikož tomu nerozumím, tak se s tím teď peru.
Teď prostě sháním rozměry pouzder či obalů, abych věděla, z čeho vybírat. Vzhledově, popruhy, kapsami se mi líbí pouzdro od Fenderu, ale jaké by mohlo sedět a nestálo by litr....?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já se budu opakovat: Šiba. Mělo by být vhodné pro všechny westernky (Dread. i Jumbo).
Ten Fender má kapsu jednu, Šiba tři, pokud nepočítám další členění těch kapes.
Ten Fender má kapsu jednu, Šiba tři, pokud nepočítám další členění těch kapes.
Dobře, děkuju - počkám si na míry. 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
BTW, Dread. nebo Jumbo viz. obrázky, neměl by být problém určit, o jaký typ těla se jedná:
Dreadnought

Jumbo

Dreadnought

Jumbo

Tak přesně tu první - dreadnought máme doma. 
On se výraz "jumbo" totiž nesprávně používá i namísto "westernová kytara", takže se člověk často dočte "jumbo typu dreadnought".
Jako třeba revolver = kolt, westernová kytara = jumbo.
Najde se to někdy třeba i v eshopech, potom vznikají tyhle zmatky s terminologií.
Jednou psali někde v tisku "Agentura má ve výzbroji kolty Smith & Wesson, ráže 9mm Taurus".
Pro neznalé - jednalo se o revolver (chybně kolt - Colt je americký výrobce, typ zbraně je revolver) Taurus (levný brazilský výrobce) , který je kopií modelu Smith & Wesson (jiný americký výrobce). Ráže byla nejspíš palcová, tzn. .38 či .357 (odpovídá cca 9mm), což pisatel nepobral - přepočítal a zkomolil, protože mu tam chyběl ten "Taurus" ...
Jako třeba revolver = kolt, westernová kytara = jumbo.
Najde se to někdy třeba i v eshopech, potom vznikají tyhle zmatky s terminologií.
Jednou psali někde v tisku "Agentura má ve výzbroji kolty Smith & Wesson, ráže 9mm Taurus".
Pro neznalé - jednalo se o revolver (chybně kolt - Colt je americký výrobce, typ zbraně je revolver) Taurus (levný brazilský výrobce) , který je kopií modelu Smith & Wesson (jiný americký výrobce). Ráže byla nejspíš palcová, tzn. .38 či .357 (odpovídá cca 9mm), což pisatel nepobral - přepočítal a zkomolil, protože mu tam chyběl ten "Taurus" ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
No, jelikož já kytarám nerozumím natož typům a od přítele mi byla sdělena nesprávná info. = že má kytaru typu dreadnought, jumbo, tak až teď jsem se díky netu dozvěděla, že to jsou dva různý typy kytar a každá má jiný tvar a díky tomu i jiný zvuk. No, tak sem už chytřejší a hold vím, jaké pouzdro mám hledat. Pouzdro - doporučené prodejcem (poradcem) bylo westernového typu a to vůbec nesedělo - bylo malé jak kolem těla tak kolem krku - ač krk máme úzký! Nabídli mi výměnu zboží, tak doufám, že tentokrát bude už sedět, protože jsem poslala všechny míry kytary - už více informací jim poskytnout nemohu, abychom se dopídili správného pouzdra. Mazec. Užila jsem si s tímhle "vánočním dárkem" až až, ale bohužel u nás v okolí není moc prodejen, kde by byli ochotní sehnat takové pouzdro, které by se líbilo zákazníkovi. Prodávají pár typů. Kamenné obchody jsou na tohle skvělý - vzala bych kytaru, zkusila a je to. Takhle je zákazník závislý na internetovém prodejci a jeho "radám". Pak až když zboží příde, tak se zjistí, že smůla - nesedí... A co je dost zvláštní, tak nikde nemají uváděny míry pouzder na kytaru - ne od značky, které se mi líbilo a ani prý výrobce to neuvádí, tak to nevědí. To se to pak pasuje co?
Všem moc děkuju za pomoc a vysvětlení pojmů. Aspoň už přítel ví PŘESNĚ co má doma za kytaru a na kterou už 25let intenzivně hraje. Hold se nezajímá o pojmy, ale o hudební zábavu (což je rozhodně lepší varianta)
Zdravím všechny
Lenka
Všem moc děkuju za pomoc a vysvětlení pojmů. Aspoň už přítel ví PŘESNĚ co má doma za kytaru a na kterou už 25let intenzivně hraje. Hold se nezajímá o pojmy, ale o hudební zábavu (což je rozhodně lepší varianta)
Zdravím všechny
Lenka
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A jaké pouzdro jste tedy pořídila a jak sedí?
PS: omlouvám se, kolega ještě Šibu do práce nedonesl.
PS: omlouvám se, kolega ještě Šibu do práce nedonesl.
Koupila jsem od Fenderu - Urban. Rock Back (nebo jak se jmenoval) neseděl, byl "westernového" typu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Westernový typ zahrnuje jak jumbo, tak dreadnought, tak ostatní podobné kytary, takže papírově by sedět měl. Asi špatný střih.
No právě... sedět by měl, ale neseděl - nedopla jsem ho. Ale už mám ten správný, tak sem ráda a mám z něj fakt radost.
Za ty starosti.... 
Ahoj, vybírám kurt na akustiku. Už mě nebaví ji vozit na koncerty v kartonové krabici
.
V 80% případů je kytara převážená autem, tak jsem chtěl kufr, nicméně je mi trochu líto kupovat něco extra drahýho pro kytaru za 10k.
Napadá mě něco takového:
https://www.music-city.cz/gator-gw-dread-6890.html
jako alternativa mě napadl levnější měkký obal
https://www.music-city.cz/ritter-rgs7-d-mgb-49568.html
Myslíte, že ten tvrdý kufr má vážně opodstatnění (byť jen ten za pár šupů, co nevypadá moc bytelně) nebo že to bude v podstatě stejný, jak to 28mm polstrovaní?
Basák od nás vozí celý život basu v měkkém obalu a nikdy se mu s ní nic nestalo. Levný kufr jsem nikdy nekupoval a popravdě, když jsem viděl "elastičnost" futrálu za 1200, tak si nejsem s výběrem zrovna jistý.
V 80% případů je kytara převážená autem, tak jsem chtěl kufr, nicméně je mi trochu líto kupovat něco extra drahýho pro kytaru za 10k.
Napadá mě něco takového:
https://www.music-city.cz/gator-gw-dread-6890.html
jako alternativa mě napadl levnější měkký obal
https://www.music-city.cz/ritter-rgs7-d-mgb-49568.html
Myslíte, že ten tvrdý kufr má vážně opodstatnění (byť jen ten za pár šupů, co nevypadá moc bytelně) nebo že to bude v podstatě stejný, jak to 28mm polstrovaní?
Basák od nás vozí celý život basu v měkkém obalu a nikdy se mu s ní nic nestalo. Levný kufr jsem nikdy nekupoval a popravdě, když jsem viděl "elastičnost" futrálu za 1200, tak si nejsem s výběrem zrovna jistý.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
nedávno jsem v Music Data koupil kufr Warwick na Yamahu APX
lehoučký bytelný
mají to v různých variantách
lehoučký bytelný
mají to v různých variantách
To vypadá super! Díky moc .
https://imusicdata.cz/warwick-rc-abs-10 ... kou-kytaru tento vyhovuje.
Teď jsem si ještě všiml, že na kytarách mají Razzor ve 30%tní slevě. Vím, že ty Razzory byly většinou takovej skoro top-end, tak popřemýšlím ještě nad touto variantou.
EDIT: Tak ten Warwick na dreadnought bohužel už není skladem.
https://imusicdata.cz/warwick-rc-abs-10 ... kou-kytaru tento vyhovuje.
Teď jsem si ještě všiml, že na kytarách mají Razzor ve 30%tní slevě. Vím, že ty Razzory byly většinou takovej skoro top-end, tak popřemýšlím ještě nad touto variantou.
EDIT: Tak ten Warwick na dreadnought bohužel už není skladem.
To APX taky skladem nebylo. Za dva dny už Jo 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak podle jejich informací to bude prý nejdřív lednu.
No neva. Asi to vyřeším prozatím cestou nějakýho gigbagu za litr.
No neva. Asi to vyřeším prozatím cestou nějakýho gigbagu za litr.
je to otazka, jak vozite, co vozite atd, akustika je imho choulostivejsi nez basa, ale zase ty pevne kufry jsou nechutne tezke. Kdyz si to ridim sam (nakladam, nosim atd) tak to jde i v gigbagu.
Ten Razzor vypada dobre, ale i ty ostatni, kufr za dva je OK.
gigbag za litr bych asi nebral, trosku bych kdyz tak pritlacil.
osobne jsem fanda tzv. softcase, neco mezi kufrem a gigbagem, je to pevnejsi nez gigbag ale lehci nez kufr (cenove uz je to ale pobliz tech levnych hardcase), mam treba tenhle gator i ten podobny ritter co si postoval.
Ten Razzor vypada dobre, ale i ty ostatni, kufr za dva je OK.
gigbag za litr bych asi nebral, trosku bych kdyz tak pritlacil.
osobne jsem fanda tzv. softcase, neco mezi kufrem a gigbagem, je to pevnejsi nez gigbag ale lehci nez kufr (cenove uz je to ale pobliz tech levnych hardcase), mam treba tenhle gator i ten podobny ritter co si postoval.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Dobrá, nakonec jsem vybral ten Ritter za 1,5k RGS7-D . Díky za rady.