Multiefekt a dvě hlavy do stereo boxu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kralas
Bandzone: Angora Rabbit, Mise 11

Multiefekt a dvě hlavy do stereo boxu

Příspěvek od kralas »

Zdravím, jsem tu nově registrovaný člen a mám dotaz ohledně Bosse GT-1. Chci využít jeho sterea. Je toto k propojení s boxem 412 který je do zapojen do sterea 2x16Ohm, co se týče výkonu dostačující?V kapele je druhá kytara se 412ctkou. Tak abych byl slyšet jako s Englem :D Budu tahat ze zesilovače pouze čistý kanál a kreslit budu z Bosse. 2x toto.
https://www.thomann.de/cz/dv_mark_micro_50.htm
Nebo alternativa 2x
https://www.thomann.de/cz/ibanez_tsa15h.htm
Co by ste s těchto dvou variant doporučili. Jde mi o pohodlnější stěhování.Tahám všechno sám. Mimochodem toho Engla co mám v popisu, kvůli stereu a stěhování prodávám. Dohledáte v bazaru. Díky za rady.
ENGL Victor Smolski Ltd. E646, 412 box Kustom V30, Ibanez RG321MH(EMG HZ), Epiphone Goth Les Paul Studio(EMG-HZ), Boss GT-1, Peavey ValveKing II Micro-Head
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Boss GT-1

Příspěvek od Hendrek »

Výkon a výsledná hlasitost z reproboxu s multiefektem nijak nesouvisí, je to čistě jen záležitost zesilovače.
kunec

Příspěvek od kunec »

Spíš má prozraď, co od toho Štěrba očekáváš?

Sent from my iPad using Tapatalk
kralas

Příspěvek od kralas »

Hendrek píše:Výkon a výsledná hlasitost z reproboxu s multiefektem nijak nesouvisí, je to čistě jen záležitost zesilovače.
JJ to myslím, jestli ty tranďáky od DV budou stačit nebo raději nějaká malá lampa. Potřebuju z hlavy jen čistý zvuk a kreslit jen z Bosse. Bude 50w (DV Mark)na kanál stačit? Líbí se mi jejich kompaktnost, ale bojím se čistýho zvuku, že bude oproti lampě zahuhlanej.A taky abych byl slyšet. Po prodeji toho Engla, pořídím dvě 212 kvůli stěhování. Ta 412 bude na zkoušení.
ENGL Victor Smolski Ltd. E646, 412 box Kustom V30, Ibanez RG321MH(EMG HZ), Epiphone Goth Les Paul Studio(EMG-HZ), Boss GT-1, Peavey ValveKing II Micro-Head
kralas

Příspěvek od kralas »

Vyřešeno.Koupena lampa PEAVEY Valveking II Mini Head. Po prodeji engla objednám druhou.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Gratuluji ke koupi. Akorát pokud se tedy ptáš na výkon hlavy, nechápu, proč se vlákno jmenuje Boss GT-1 a je zařazeno v kytarových efektech. Intenzita zkreslení z multiefektu s výkonem a "hlasitostí" hlavy nijak nesouvisí.
kralas

Příspěvek od kralas »

Hendrek píše:Gratuluji ke koupi. Akorát pokud se tedy ptáš na výkon hlavy, nechápu, proč se vlákno jmenuje Boss GT-1 a je zařazeno v kytarových efektech. Intenzita zkreslení z multiefektu s výkonem a "hlasitostí" hlavy nijak nesouvisí.
Potřeboval jsem poradit které kompaktní zesilovače, buď tranzistor nebo Lampa, by se přímo ke GT-1 na propojení do sterea hodily více. Aby uhrály box 412 nebo 2x212.
Nakonec jsem sáhnul po lampě má přeci jenom čistější zvuk.Obvzláště u tohoto valvekinga ho chválí.Navíc oceňuju line out.
P.S. Nějak dlouho trvá schválení mých příspěvků. Řádově hodiny. Potřeboval jsem to pořešit dříve, tak jsem jednal podle sebe. Díky.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A proc jsi nekoupil lampovy stereo koncák? Napr marshall 20/20 nebo mesa 20/20. Usetril bys spoustu mista a kilo. Na pouzivani s multakem asi nejlepsi moznost.
torst

Příspěvek od torst »

spíš mě udivuje to lpění na stereu. Ne snad proto, že máš na boxu 412 dvě zdířky ??
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
kralas

Příspěvek od kralas »

Latam píše:A proc jsi nekoupil lampovy stereo koncák? Napr marshall 20/20 nebo mesa 20/20. Usetril bys spoustu mista a kilo. Na pouzivani s multakem asi nejlepsi moznost.
Místo jo, ale jestli kilo to nevím. Hlava váží 7Kg. Marshalla jsem měl DSL100H a prodal. Marshall se mi jeví jako docela zahuhlanej. A Mesa 20/20 není špatná volba, ale přeci jenom dvě hlavy jsou variabilnější.
Naposledy upravil(a) kralas dne 27.12.2016 21:31, celkem upraveno 1 x.
kralas

Příspěvek od kralas »

torst píše:spíš mě udivuje to lpění na stereu. Ne snad proto, že máš na boxu 412 dvě zdířky ??
Ne ne, ale je velký rozdíl, když z GT-1 leze mono a stereo.
kunec

Příspěvek od kunec »

Ale prd

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

kralas píše:Ne ne, ale je velký rozdíl, když z GT-1 leze mono a stereo.
Aha, už mi začíná svítat.... Tak si teda ještě poslechni rozdíl mezi bednou 412 zapojenou mono a stereo (půleně). Možná ti pak ubude starostí.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
kralas

Příspěvek od kralas »

torst píše:
kralas píše:Ne ne, ale je velký rozdíl, když z GT-1 leze mono a stereo.
Aha, už mi začíná svítat.... Tak si teda ještě poslechni rozdíl mezi bednou 412 zapojenou mono a stereo (půleně). Možná ti pak ubude starostí.
Před třema dněma jsem prodal Engla 412 s V30 a ten měl přepínání mono stereo. Tak vím jakej je rozdíl. A to stereo bylo lepší. Ale já teď řeším stereo z GT-1. A o něco výše jsem psal, že po prodeji Engla 646 dokoupím ještě jednoho Peaveye a dvě 212. Nebudu to stereo honit v jedný 412.
kunec

Příspěvek od kunec »

Zbytečně vyhazujes peníze za druhou hlavu. Ale jak chceš

Sent from my iPhone using Tapatalk
kralas

Příspěvek od kralas »

[quote="kunec"]Zbytečně vyhazujes peníze za druhou hlavu.
Ale jak chceš
Nerozumím. Jak jinak uděláš, aby ti z mulťáku lezlo ven stereo, když máš jednu hlavu? Navíc budu při hraní využívat výstupy z hlav do mixu, který rackový verze Marshall 20/20 nebo Engl E810 a jiný nemá.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt a dvě hlavy do sterea boxu

Příspěvek od Hendrek »

Přejmenoval jsem téma, jelikož Bossu jako takového se týká pramálo a řeší se tu především hlavy. Pročež i přesouvám do vhodnější sekce.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“