hrúbka strun
Pravidla fóra
hrúbka strun
Jak hrube struny pouzivate?A ake su zmeny vo zvuku?
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
akorát, že tím, že si to takhle člověk ulehčí, pak zvuk není tak silný a dobrý jako u 0.45....pokud nehraješ teda nějaký jazz, nebo prostě něco měkčího...Stanley píše:0.35, heheheZměna především v hratelnosti, dobře se pak tapuje, hrajou laufy, atd.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Proč ne? Taky občas slapuju a jsou v poho. V životě jsem žádnou nepřerval.rehlo3 píše:a napriklad na slap a pop?
Já jsem právě dost multistylovej. Hraju takový skáčka, ale v druhym projektu zas hobluju death na severskej způsob. Místama tam prakticky kopíruju sólici, která se fakt jako nefláká, takže potřebuju skutečně co nejměkčí dohmat, co nejměkčí struny, aby se to dalo v pohodě uhrát. Konečně po půl roce bych ale měl struny zas vyměnit a asi už přejdu na 0.40, zase mám prsty trochu silnější, tak zkusim přezbrojit na větší ráži...Nomak píše:akorát, že tím, že si to takhle člověk ulehčí, pak zvuk není tak silný a dobrý jako u 0.45....pokud nehraješ teda nějaký jazz, nebo prostě něco měkčího...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
to poznáš;-) bude to lepší, taky hraju DeathStanley píše:Proč ne? Taky občas slapuju a jsou v poho. V životě jsem žádnou nepřerval.rehlo3 píše:a napriklad na slap a pop?
Já jsem právě dost multistylovej. Hraju takový skáčka, ale v druhym projektu zas hobluju death na severskej způsob. Místama tam prakticky kopíruju sólici, která se fakt jako nefláká, takže potřebuju skutečně co nejměkčí dohmat, co nejměkčí struny, aby se to dalo v pohodě uhrát. Konečně po půl roce bych ale měl struny zas vyměnit a asi už přejdu na 0.40, zase mám prsty trochu silnější, tak zkusim přezbrojit na větší ráži...Nomak píše:akorát, že tím, že si to takhle člověk ulehčí, pak zvuk není tak silný a dobrý jako u 0.45....pokud nehraješ teda nějaký jazz, nebo prostě něco měkčího...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Taky nemáš pravdu, slovensky je to správně "hrúbka"Tom49 píše:UPRAVEN NÁZEV
Hroubka strun byla fakt do očí bijící
Jinak abych přispěl do diskuse, tak náš basák používá .45 a to je fakt maso. Na hraní trsátkem je to v pohodě, ale zkoušel sem na to hrát prstama a to by mi teda asi upadli... a to říkal, že si chce koupit .48
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
nj,ale předtím se tohle téma jmenovalo Hroubka strun....Little.Sick.Fish píše:Taky nemáš pravdu, slovensky je to správně "hrúbka"Tom49 píše:UPRAVEN NÁZEV
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
.48? To existuje?? Ještě jsem se s tím nesetkal...Little.Sick.Fish píše:Taky nemáš pravdu, slovensky je to správně "hrúbka"Tom49 píše:UPRAVEN NÁZEV
Jinak abych přispěl do diskuse, tak náš basák používá .45 a to je fakt maso. Na hraní trsátkem je to v pohodě, ale zkoušel sem na to hrát prstama a to by mi teda asi upadli... a to říkal, že si chce koupit .48
Jina zatím jsem vystřídal .04 a .45...a nevím co mi víc vyhovuje....45 šly víc do basů, na .40 se mi za se hrálo líp rychleji..nevim no...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
chtel bych si koui tidle ty http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?s ... 269&page=1
Já osobně používám nejvíc.0.45 případně 0.50. Teď zrovna jsem tam dával 0.45 EBS (titan-nikl) a je to docela masakr.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Stejný názor, nicméně to vubec nic nemění na tom že to někomu může vyhovovat...Cliff píše:Bobr píše:Já osobně používám nejvíc.0.45 případně 0.50. Teď zrovna jsem tam dával 0.45 EBS (titan-nikl) a je to docela masakr.
mno jaá si myslím, že >0.45 už je extrém
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...