Ladící kolíky - výměna rady č.2

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
rasomaso

Ladící kolíky - výměna rady č.2

Příspěvek od rasomaso »

Vzhledem k tomu že je stejnej topic bezdůvodně zamčenej tak vytvářím další kvůli hloupý otázce - když hci vyměnit ladící kolíky, pásnou mi tam všechny? Aby se mi nestalo že to nebude pasovat a budu si je moct strčit tam kam slunce nesvítí. Díky za odpověď.

PS: Šťastnej novej rok to all - nemám net tak sem trochu zaspal. :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

haloooooooooooooooooo

vnímá mě tu někdo?

MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

rasomaso píše:!
No nevim né :P
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nene vsecky nepasnou :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Záleží jaké tam máš mechninky. Pokud tam máš olejovky. Tak co já jsem se potkal s olejovkama tak byly všehny stejný. Pokud by jsi tam měl ty obyč mechnaiky tak to asi budeš muset převrtat. Ale není problém si je v obchodě změřit. Doma jednu mechaniku odšroubovat a není co řešit ne?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

a jak rozpoznam olejovku od normal mechaniky..?
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Olejová mechanika je zapouzdřená a nedá se rozdělat. Obyčejná mechanika je rozdělávací na víc částí. Když z ní odděláš kryt tak uvidíš šnekovej převod, kterej u olejovky vidět není.

Olejová mechanika:
Obrázek
Obrázek

Obyčejná mechanika:
Obrázek
Obrázek

Olejová mechanika lépe drží ladění. (bavíme se o levnějších mechanikách). Kvalitní klasická mechanika taky funguje na 100%. Staré kytary, olejovky nemají a ladí naprosto normálně. :-)

Pokud by se někdo chtěl vrhnou do výměny. Tak když to bude olejovka za olejovku tak není problém.

Ale jenom něco málo k převrtávání:

1.Sundejte krk z kytary :-)
2.Vrtejte vrtačkou ve stojanu. Nikdy ne v ruce!!!
3.Vrtat vysokými otáčkami a ostrým vrtákem
4.Krk je potřeba mít přesně kolmo na osu vrtáku. Tzn. přesně vodorovně.A pevně uchycený ke stojanu
5.Pak už jenom pomalu opatrně vyvrtat a je hotovo.
Naposledy upravil(a) aivn86 dne 17.01.2008 12:39, celkem upraveno 1 x.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Ještě bacha na umístění ty díry na vrut, aby se kolík neotáčel.

0° - http://www.bachmusik.com/system/media/p ... 550576.gif
45° - http://www.bachmusik.com/system/media/p ... 550403.gif
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak díky za odpovědi. Jo hele a jaký si myslíte že jsou vhodný ladící kolíky gotoh z tadytěch?
http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=7

Chci to dát na Ibanez GRG 170 DX a rád bych aby to nestálo o moc víc než 1000 korun. Díky za rady. :)

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já chci v blízké době koupit GOTOH SGM - ty nejlevnější :) . Tak uvidím.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak se pak kluci ozvete treba na trzisti, taky mam vymenu mechanik v planu :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele tak jsem si tady objednal ty kolíky

a přišel mi takovejhle mail:
Obrázek

Jak se to platí nebo máte s tim někdo zkušenosti? Je tam doc soubor tý faktury, ale já netušim jak se to dělá, a počítám že do spořky jim asi nepřinesu flashku a neřeknu "hele tady mám fakturu je to jasný?". Potřeboval bych radu, děkuji. :cry: :arrow: :D

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rasomaso píše:Hele tak jsem si tady objednal ty kolíky

Obrázek

Jak se to platí nebo máte s tim někdo zkušenosti? Je tam doc soubor tý faktury, ale já netušim jak se to dělá, a počítám že do spořky jim asi nepřinesu flashku a neřeknu "hele tady mám fakturu je to jasný?". Potřeboval bych radu, děkuji. :cry: :arrow: :D
chlape sver to radsi rodicum.. ikdyz na tom asi nic moc tezkeho nebude, zvladnes to i sam... nejjednodussi bude, kdyz navstivis českou spořitelnu (tam ma pan Sivcak ucet) a tam ti na informacich poradi, jaky si mas nechat vytisknout cekaci listek a pak uz jen pujdes k pokladne, kde das prachy a hotovo...

staci kdyz si opises to cislo jeho uctu a cislo faktury - to pak pouzijes jako variabilni symbol... taky nezapomen kolik mas platit... taky zaplatis nejaky poplatek za prevod na ucet.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ty nejlevnejsi gotohy (180sk/ks) mam taky v planu poridit.. ale docela se bojim, ze to bude obyc. cina co se dava na stag s napisem "gotoh"...

tak pak poreferujte, jak to ladi.
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

qwer píše:
rasomaso píše:Hele tak jsem si tady objednal ty kolíky

Obrázek

chlape sver to radsi rodicum.. ikdyz na tom asi nic moc tezkeho nebude, zvladnes to i sam... nejjednodussi bude, kdyz navstivis českou spořitelnu (tam ma pan Sivcak ucet) a tam ti na informacich poradi, jaky si mas nechat vytisknout cekaci listek a pak uz jen pujdes k pokladne, kde das prachy a hotovo...

staci kdyz si opises to cislo jeho uctu a cislo faktury - to pak pouzijes jako variabilni symbol... taky nezapomen kolik mas platit... taky zaplatis nejaky poplatek za prevod na ucet.
Řekl bych, že předpokládají placení přes internet banking. Já s tim teda neumim, ale nejspíš bys to měl platit z účtu přes internet a vono ti to pak vyjede příkaz k úhradě v elektronický podobě, kterej jim pak pošleš. Domluv se s rodičema :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No jako kartu mám, placení po netu mám aktivovaný i do zahraničí takže by to neměl bejt problém, ale rodiče vo placení po netu věděj kulový. Vyskytuje se tu někdo kdo má nutkání tu napsat návod? :D

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rasomaso píše:No jako kartu mám, placení po netu mám aktivovaný i do zahraničí takže by to neměl bejt problém, ale rodiče vo placení po netu věděj kulový. Vyskytuje se tu někdo kdo má nutkání tu napsat návod? :D
no to by bylo asi opravdu nadlouho.. zabehni do te sporky... nemusi se to platit internet bankingem, proste jim musim dostat penize na ucet a to jakkoli.. takze bud primy vklad ve sporce v hotovosti, nebo vypsat prikaz k uhrade a nebo internet banking... pokud v tom ale nejsi zbehly, tak zajdi do te sporky, flakni jit to tam v hotovosti a je.. na uctu to maji hned. zaplatis akorat asi 40kc za vklad.
termyx

Příspěvek od termyx »

qwer píše:
rasomaso píše:No jako kartu mám, placení po netu mám aktivovaný i do zahraničí takže by to neměl bejt problém, ale rodiče vo placení po netu věděj kulový. Vyskytuje se tu někdo kdo má nutkání tu napsat návod? :D
no to by bylo asi opravdu nadlouho.. zabehni do te sporky... nemusi se to platit internet bankingem, proste jim musim dostat penize na ucet a to jakkoli.. takze bud primy vklad ve sporce v hotovosti, nebo vypsat prikaz k uhrade a nebo internet banking... pokud v tom ale nejsi zbehly, tak zajdi do te sporky, flakni jit to tam v hotovosti a je.. na uctu to maji hned. zaplatis akorat asi 40kc za vklad.
45Kč 8)
to a to a za chvíli zas tohle
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Ok dík za rady. 8)

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

qwer píše:ty nejlevnejsi gotohy (180sk/ks) mam taky v planu poridit.. ale docela se bojim, ze to bude obyc. cina co se dava na stag s napisem "gotoh"...

tak pak poreferujte, jak to ladi.
No myslím, že gotoh je dost solidní firma na to aby něco takovýho dělala. Já doufám, že budou v pohodě. Teď jsi mě trochu vyděsil. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“