Pokud se jedná o zvuky akustických klavírů, tak rozhodně nahrávat stereo.
Samozřejmě, že to hraje jinak vlevo a vpravo. Většina vzorků je dneska dělaná úplně stejně, jako se klavíry a pianina snímají ve studiích, t.j. základ je dvěma mikrákama do sterea + nevím kolik ambientů. Tudíž ve výsledném zvuku je každý kanál trochu jiný. Zjednodušeně řečeno - vlevo je trochu víc levá ruka a vpravo pravá ruka, podobný efekt jako tomy u bicích, taky nejsou všechny uprostřed, zní to pak příšerně.
Nahrávání z kláves do pc
Pravidla fóra
Re: Nahrávání z kláves do pc
jo jo, čiže napr. taký stereo reverb je prakticky zbytočný, pokiaľ nie je track tiež stereo. a ja sa teším, že mám stereo reverb...pavlii píše:Pozor - je třeba mít na paměti, že daný program (založený na zvuku nějakého nástroje) může obsahovat různé věci, jež se projeví pouze při stereo poslechu - modulace, panoráma, DSP efekty apod. Je tedy otázka, nakolik chce člověk zaznamenat zvuk z hotového programu nebo "holý" zvuk, kdy by ale musel povypínat všechno to okolo základního zvuku (obvykle samplu). To je to rozhodovací místo, zdali nahrávat MONO či STEREO.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to pravda, ale zase jde o osobní přístup k věci. Šířka stereobáze je v daných případech děsně malá, takže ty rozdíly v obsahu L a R strany si dovolím opravdu bagatelizovat
osobně - jak je vidno - k tomu přesně podle toho přistupuji, takže já bych třeba nahrával stereo, ale chci jen poukázat na fakt, že vyložená nepřirozenost z toho nebude (pokud bude zvuk MONO). Naopak vyloženě nesnáším, pokud má poslechově bicí sestava na šířku několik metrů (=rozestup repro v obýváku například); to je potom IMHO víc nepřirozené, než by byl výsledek čistě v MONO. Asi to chce dávat přirozené věci s mírou.
2Ivan: Stereo reverb není zbytečný; reverb dokonce nemůže být jiný než stereo
naopak efektu reverb je zcela jedno, zdali je zdrojový zvuk stereo či mono (pouze musí umět s příslušným počtem vstupů pracovat).
P.
2Ivan: Stereo reverb není zbytečný; reverb dokonce nemůže být jiný než stereo
P.
Mám obdobný problém. Mám klávesy P-45,mají připojení k PC.Potřebovala bych doporučit nějaký prográmek a tak..Na mobil mi to moc dobrý zvuk zrovna nechytá,takže pak videa za moc nestojí,předem díky za odpověď.
Yamaha P-45? To má Usb připojení pouze pro MIDI, tj. pro nahrávání zvuku nepoužitelné.
Zvuk se do počítače dá nahrát jen pomocí audio kablíku, propojením sluchátkového výstupu kláves s line-in vstupem počítače. Z programů bohatě postačí free Audacity.
Zvuk se do počítače dá nahrát jen pomocí audio kablíku, propojením sluchátkového výstupu kláves s line-in vstupem počítače. Z programů bohatě postačí free Audacity.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Krz ten kabel. Na klávesách mám pro sluchátka vstup velmi široký(myslím,že ¼” jack).Kde takový kabel seberu?PtJaa píše:Yamaha P-45? To má Usb připojení pouze pro MIDI, tj. pro nahrávání zvuku nepoužitelné.
Naposledy upravil(a) Sherlock dne 1.01.2017 12:24, celkem upraveno 1 x.
Na zvuk,spojení zvuku s videem. Pardon jestli se vyjadřuji nejasně, v tomto nejsem zrovna znalec.Ivan píše:Prográmek na čo konkrétne?Sherlock píše:Potřebovala bych doporučit nějaký prográmek.