Jak poznám originál Fender HSS snímače ?
Pravidla fóra
Re: Jak poznám originál Fender HSS snímače ?
Díky za obrázek a info. Googlil jsem moc a pátral, drtivá většina obrázků snímačů je jen shora. Měnil jsem snímače jen dvakrát. Byly to vždy označené HB. Gibson své snímače označené má...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Zdar, ano i Gibson má svoje snímače označené:
Humbuckery:
http://store.gibson.com/humbucker-pickups/
Singly:
http://store.gibson.com/single-coil-pickups/
Název vlákna je špatný - neexistují HSS snímače, HSS je osazení kytary snímači 1 x Humbucker a 2 x Single z pohledu od kobylky.
Humbuckery:
http://store.gibson.com/humbucker-pickups/
Singly:
http://store.gibson.com/single-coil-pickups/
Název vlákna je špatný - neexistují HSS snímače, HSS je osazení kytary snímači 1 x Humbucker a 2 x Single z pohledu od kobylky.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
arcilucifer
Problém nastane při koupi starších snímačů.
Vlastně třeba i takový SD antiquity má zespodu jen nálepku, kterou když někdo sundá, nevíš nic.(ta tam ještě tak luzně drží, že jí máš chuť okamžitě sloupnout)
I když tady se to dá ještě podle Google dohledat podle detailů.
Horší je to s těma starýma, když ti bude někdo tvrdit, že má např. staré Maxony, nebo nějaké původní P.A.F, jedny z prvních, které nemají číslo a tak podobně. Tohle se nedá dobře dohledat.
Vlastně třeba i takový SD antiquity má zespodu jen nálepku, kterou když někdo sundá, nevíš nic.(ta tam ještě tak luzně drží, že jí máš chuť okamžitě sloupnout)
I když tady se to dá ještě podle Google dohledat podle detailů.
Horší je to s těma starýma, když ti bude někdo tvrdit, že má např. staré Maxony, nebo nějaké původní P.A.F, jedny z prvních, které nemají číslo a tak podobně. Tohle se nedá dobře dohledat.
Jako třeba toto je vyloženě Korea Cort, a chlapík to klidně dál prodává jako Gibson. Neznalý kupující naletí.
http://hudebnibazar.cz/gibson/ID78428/
Ale zrovna Fender je dost zdokumentovaný. Když už se takhle ptáš, mohl jsi postnout fotky.
http://hudebnibazar.cz/gibson/ID78428/
Ale zrovna Fender je dost zdokumentovaný. Když už se takhle ptáš, mohl jsi postnout fotky.
Nenapadlo mě to vyfotit, ale až budu měnit struny, nafotím.
Tak ono by bylo dost vidět i z fotek zepředu.
Noiseless snímače jsou dost jiné na to, aby se daly splést s nějakými jinými. Mají dvě cívky nad sebou, což nejde přehlédnout. Na základně mají vyvedeny obě cívky do nýtků nebo na PCB, takže jsou tam čtyři vývody místo dvou.
Na kobylkovém nápis není? Ze spodu nebyl žádný text nebo číslo? Brumí? Jestli někdo jen nenasadil kryt s nápisem na obyčejné snímače...
Noiseless snímače jsou dost jiné na to, aby se daly splést s nějakými jinými. Mají dvě cívky nad sebou, což nejde přehlédnout. Na základně mají vyvedeny obě cívky do nýtků nebo na PCB, takže jsou tam čtyři vývody místo dvou.
Na kobylkovém nápis není? Ze spodu nebyl žádný text nebo číslo? Brumí? Jestli někdo jen nenasadil kryt s nápisem na obyčejné snímače...
Krkový snímač je bez brumu, kobylkový brumí. Na snímačích není ani logo, žádná nálepka, prostě nic. Ze spodu snímačů je jeden destičkový magnet. Na stavěcích šroubech jsou jantarově průhledné silikonové bužírky....
Hraje to dost dobře, což jsem samozřejmě rád, ale hlodá ve mně pocit, že jsem byl oklamán.
Hraje to dost dobře, což jsem samozřejmě rád, ale hlodá ve mně pocit, že jsem byl oklamán.
Keramický hranol tam být nesmí, to značí Mexico nebo Asii.kmensik píše:...Jestli někdo jen nenasadil kryt s nápisem na obyčejné snímače...
Njn! Tak jsme doma! Přece jen mě ošidili!
Zdar, třeba Tě "ošidili", ale co pak ta věta "Hraje to dost dobře, což jsem samozřejmě rád, ale hlodá ve mně pocit, že jsem byl oklamán." Posloucháš to snad očima nebo peněženkou? Jsi-li spokojen se zvukem, proč se zabýváš πčovinama? Zavání to jakýmsi snobismem mít dobrý pocit pouze z gearu, kde je logo nějakého "slavného" výrobce nejlépe vyražené v kovu
. Proč by to nemohl být mexický nebo čínský výrobek taky moc nechápu. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Asi jsem ze staré školy. Pro někoho peníze nehrají roli, a už vůbec nic mu neříká poctivost a čest. Nabízí-li někdo něco k prodeji s tím, že je to takové, nebo makové, mělo by to tak byt! Tím, že záměrně lže o věci, kterou prodává, podvádí za účelem obohatit se na něčí úkor.
Vůbec nejsem snob, kterému záleží jen na logu. Pokud se mi něco líbí, může to byt aj od Eskymáků! Samozřejmě se nebráním prověřeným a zavedeným značkám, skýtajícím záruku kvality. Štve mě ale, když kdokoli ze mně dělá blbce, jen aby se obohatil.
Vůbec nejsem snob, kterému záleží jen na logu. Pokud se mi něco líbí, může to byt aj od Eskymáků! Samozřejmě se nebráním prověřeným a zavedeným značkám, skýtajícím záruku kvality. Štve mě ale, když kdokoli ze mně dělá blbce, jen aby se obohatil.
Nevím jak ostatní ...ale já Ti rozumím !duri píše:Asi jsem ze staré školy. Pro někoho peníze nehrají roli, a už vůbec nic mu neříká poctivost a čest. Nabízí-li někdo něco k prodeji s tím, že je to takové, nebo makové, mělo by to tak byt! Tím, že záměrně lže o věci, kterou prodává, podvádí za účelem obohatit se na něčí úkor.
To MIran: Díky! Chci věřit, že takových je většina...
Je mi líto, že tě někdo napálil, a že to byl kytarista - hajzl. Možná jeho někdo taky napálil. Kytarář - hajzl.
Já jsem radši za blbce než za hajzla. Včera jsem v Bitcoin bankomatu našel tisícovku, dal jsem ji holkám v kavárně naproti, kdyby se po ní někdo ptal. Pak jsem si uvědomil, jak jsem naivní a hloupý.
Já jsem radši za blbce než za hajzla. Včera jsem v Bitcoin bankomatu našel tisícovku, dal jsem ji holkám v kavárně naproti, kdyby se po ní někdo ptal. Pak jsem si uvědomil, jak jsem naivní a hloupý.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, měl jsi ji zanést na policii (myslím, že městskou) a zaprotokolovat.
Holky z kavárny ale aspoň měly veselejší šichtu
.
Holky z kavárny ale aspoň měly veselejší šichtu
To kmensik: Jo, napalit mě někdo, jsem nas*aný a už se mi to i nejednou stalo. Ale nemám povahu a svědomí na to, poslat to dál a dělat jakože já nic! Jestli má někdo radost, jak s druhým vyjebaj, je to jeho věc. Ale to už jsme OT ! Dík za rady těm, kteří mi radili jak "poznat".
Jojo .... je to lepší.. Já mám momentálně taky dilema ...chtěl bych prodat snímače z amerického Stratocastera kterého jsem koupil z druhé ruky. Byl dovezený ze Států ( ročník 1984 ) ale určitě to nejsou FAT 50´které se montují na American Standard v současnosti. Nahradil jsem je svými ručně vinutými "miláčky". Hrajou pěkně ale nedokážu říct co to je přesně zač a tak je asi raděj nechám ležet v šuplíkukmensik píše:Je mi líto, že tě někdo napálil, a že to byl kytarista - hajzl. Možná jeho někdo taky napálil. Kytarář - hajzl.
To dohledej. Změř odpor, vyfoť.