Struna se uvolňuje z tremola
Pravidla fóra
- Avida Dollars
Struna se uvolňuje z tremola
Čau, mám menší problém ohledně tremola (Floyd Rose Special):
Ostatní struny jsou kamenem zamčené dobře a drží... ale co se týče tenkého éčka, tak nechce držet - při bendování vždy po nějaké době se úplně uvolní z kamene, takže použití vytahování téhle struny se pro mě stalo tabu.
Měl tu někdo podobný problém? Budu vděčný za jakoukoli radu, která povede k vyřešení.
Ostatní struny jsou kamenem zamčené dobře a drží... ale co se týče tenkého éčka, tak nechce držet - při bendování vždy po nějaké době se úplně uvolní z kamene, takže použití vytahování téhle struny se pro mě stalo tabu.
Měl tu někdo podobný problém? Budu vděčný za jakoukoli radu, která povede k vyřešení.
Ibanez RG 1996/Schecter KM-7 (Evertune) → Audient iD4 → Reaper 5 → Mercuriall Audio Software → Presonus Eris E5
Re: Struna se uvolňuje z tremola
Koukni na zámek v kameni - na černý blok, který přitiskne strunu, jestli nemá vytlačenou drážku. Taky může nedoléhat, protože je tlakem zdeformovaný a nedolehne až nadoraz. Nebo může být vytlačená drážka v kameni. Taky můžeš zkusit prohodit kameny, u silnější struny to dělat nemusí. Ale musíš použít kamen se stejnou výškou (jsou tři velikosti).
některé FR umožňují vyndat jen ten přítlačnej kvádřík uvnitř. Pozor ! Někdy může vypadnout a už ho nenajdeš! Myslím, že jsem jeden v nějakém licenčním FR nahradil hřebíkem zbroušeným do hranata.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Avida Dollars
Drážka je právě na kameni a když jsem zaměnil kameny mezi éčkovými strunami, tak to nepomohlo a struna se pořád vyvlíkala. Zkoušel jsem už i takové experimenty, jako je napatlání cínu na konec struny, ale to bylo naprosto k ničemu.
Zatím mě napadá výměna kamene, ale byl bych rád, kdyby se našla jiná alternativa.
Zatím mě napadá výměna kamene, ale byl bych rád, kdyby se našla jiná alternativa.
Ibanez RG 1996/Schecter KM-7 (Evertune) → Audient iD4 → Reaper 5 → Mercuriall Audio Software → Presonus Eris E5
tak konec struny ohni jako háček a kvádřík jí lépe podrží. Nebo mezi strunu a prošoupané místo vlož kousek plíšku, tenký, třeba z plechovky od piva. Nebo vem strunu a odstřihni jen samotný váleček aby zůstal zbytek ovinutí a když ten sevřeš, určitě to bude držet. Možností je ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To už musí být hodně vymleté, že struna takhle vylítává. Většinou stačí ji dát trochu nakřivo, aby šla mimo vytlačenou drážku. Pořádně vyčisti vnitřek kamene, někdo tam má deset zbytků strun a diví se...
Ovinutý konec jak píše Torst často funguje, u některých strun sklouzne a zůstane uvnitř. Konečné řešení je vyndat kamínek a místo něj strčit strunu i s válečkem na konci a zamknout šroubem.

Ovinutý konec jak píše Torst často funguje, u některých strun sklouzne a zůstane uvnitř. Konečné řešení je vyndat kamínek a místo něj strčit strunu i s válečkem na konci a zamknout šroubem.

Naposledy upravil(a) kmensik dne 4.01.2017 12:05, celkem upraveno 1 x.
Hele, Torste, von ty plíšky někdo dělá komerčně a má je vymakané.
Kmensik : No to jsem nevěděl, tak bezva. Na těch tvých fotkách s válečkem ale vidím, že ovinutí přesahuje až do aktivní části za hranou kobyly! To bych nechtěl.
A nebude nakonec nejjednodušší dát cca 300Kč za nový kámen? Bude Ti tam pasovat i od Schalleru (stejně je pro FR vyrábí).
Jasně, to je přímočaré správné řešení, snažil jsem se nabídnout něco nízkorozpočtového a rychlého. Ony kameny na FR Special jsou ze zinku, což nic nevydrží. Schaller je dělá celé z oceli, o řád lepší. Celoocelové jsou i korejské u Sollera, cena poloviční. Vyměnil bych hned všechny.
http://shop.sollerguitars.com/index.php ... =5a&page=2
http://shop.sollerguitars.com/index.php ... =5a&page=2
Já jsem koupil titanové od KTS za cca 900CZK z Ebay a ty jsou věčné.
Vhodná ocel je téměř vždy v mechanických vlastnostech lepší než titan. Jestli člověk neřeší bioaplikace, extrémní korozní odolnost či váhu (případně nějaké další speciální vlastnosti intermetalických slitin) nevidím moc důvodů (spíš žádný) Ti používat.