Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kunec

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od kunec »

Sommer LLX Spirit. Na elektrikach jeden z nejlépe hodnocených. Nevidím důvod, proč by neměl fungovat i na Godinem

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A v případě požadavku na větší ohebnost obyčejný Sommer Spirit vyhoví zcela určitě také.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U aktivní elektriky na kabelu tolik nezáleží, přesto kup mechanicky kvalitnější a rozumnou délku.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Stále ještě zbývají kabely, které se používají (a musí používat :) ) na "přesná" měření určitých projevů hmoty, resp. projekcí projevů hmoty. CERN atd. Jsou velké možnosti v tom smyslu, kam tu "kvalitu" a outratu hnát.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
johny_r

Příspěvek od johny_r »

Díky, ten Sommer LLX vypadá dobře. Ještě se zeptám na jednu věc. Čím propojit Zoom A3 s HiFi zesilovačem (prosím, ušetřete mě informací, že hrát na kytaru přes HiFi je blbost :-)), to samozřejmě vím a je to jen nouzový řešení). Popis je tady: https://www.zoom-na.com/products/guitar ... tic-guitar
Jsou tam 2x jack výstupy do PA a balanced XLR. Zesilovač má cinch vstup, takže předpokládám, že ideální by byl kabel 2xTS na 2x RCA. Jaký kabel byste v tom případě doporučili (metráž)? Budou potřeba dva kabely nebo se dělá nějaký dvoužilový? Je zde potřeba kvalita nástrojového kabelu nebo stačí nějaký signálový? Ten Zoom A3 funguje jako preamp, takže signál z toho asi už leze na úrovni linky, ne?

Díky moc.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Tak jsem si před časem udělal kytarovej kabel ze zde chváleného TSK 1031 (http://www.ges.cz/cz/tsk-1031-GES13013884.html) a po cca třech měsících se mi přerušilo jádro, udělal jsem si z něj patche a časem se mi taky jeden zlomil. Říkal jsem si vadná série a tak jsem nedávno koupil ještě 6m a udělal další kabel. A už zase je v místě, kde ho provlíkám přes knoflík popruhu přerušenej. Je to normální, nebo jsem super smolař?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jseš super smolař. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
heirak

kabel

Příspěvek od heirak »

dobrý den, budu nakupovat kombo z bazaru (jsem začátečník), tak jsem se chtěl zeptat jak se řeší kabel, jsou všechny kabely stejné, pasuje každý do každého komba ? Budu kupovat marshall za 2000
Tube Guru
Odborník

Re: kabel

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, který kabel máš na mysli? Napájecí (230V~) nebo nástrojový, kterým je kytara připojena do zesilovače? Přestože avizuješ, že jsi začátečník, Tvůj dotaz je tedy lahůdka. Že budeš kombo kupovat za 2000 (čeho?) není podstatné. Měl jsi uvést radši typ komba :? Sežeň si napájecí kabel (můžeš použít i kabel k PC) a stíněný kabel s jacky na obou koncích pro připojení kytary. Vypadají nějak tak:
Napájecí kabel 230V.jpg
Napájecí kabel 230V.jpg (6.88 KiB) Zobrazeno 2519 x
Kabel ke kytaře.JPG
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

dnes jsem si donesl domů dvě stejné propojky mezi efekty. jedna při zapojení způsobuje šum a bzučení, druhá je úplně bez problémů. nikdy bych nevěřil, že půjdu reklamovat drahou propojku mezi efekty!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Napis alepson, co to bylo za vyrobek, takhle je to o nicem.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Může být. Prostě se vyhnul ve fabrice namatkové výstupní kontrole jakosti. Aspoň můj odhad, protože jinak by jej nepustili z fabriky (nebo někdo ošulil svou práci). Každopádně reklamace to jistí, ne?
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Bespeco titanium tech? Tak nejak, ty nejdrazsi, co meli. Reklamovat to budu, snad se nekdy dostanu do brna.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Raději tohle https://kytary.cz/rockcable-rcl-30131-d6/HN088637/, bude kvalitnější a dá se opravit. Nebo sletovat z Neutriků a máš to nejlepší za stejný prachy jako "titanium tech".
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Ted vazne, fakt se da doporucit tenhle nejlevnejsi rockcable treba mezi efekt a vstup komba? Nepokurvi to zvuk vic nez nejaky kvalitnejsi drazsi kabel?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zvuk to nepokurvi. Spis se to za mesic rozpadne. Jako vsecko, co se jmenuje "rock[neco]". Parkrat to spajis a pak si radsi udelas vlastni kabely
Hodně budem někde...
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Ad RockKábl a jiné podobné - Kdysi jsem cosi podobného měl, kovové jacky vypadají bytelně, kabel napohled tlustý odolný, říkám si bude to v pohodě.
Nebylo - jacky mají špičku nalisovanou, parkrát zastrčíš do konektoru a vytáhneš, a pak vytáhneš bez špičky. Kabel se v ohybu brzo zlomí, protože živý vodič, přestože může mít dostatečný celkový průřez, je spletený z malého počtu drátků, tj. málo mechanicky odolný, stínění a izolace v principu dtto. Prostě provedení odpovídá snaze výrobce o nízké výrobní náklady (čemuž ale občas neodpovídá koncová cena).
Jediné jisté řešení je pořádný kabel s pořádnými konektory "třídy" Neutrik. Buď koupit hotovy, nebo nejlíp si koupit metráž a udělat sám.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemusí být přímo Neutrik, může být např. i Hicon, Amphenol, i když Neutrik je skutečně tank. Rozhodně ale doporučuji ten zlacený, protože jinak se člověk natrápí při pájení.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Bespeco je krám, od nich bych nebral nic... Ideální je koupit metráž a vyrobit si sám. Jacky Hicon, k tomu metráž třeba Sommer Spirit. Jedna propojka vyjde bez práce kolem 140 Kč a je stejně kvalitní jako to, co člověk koupí v krámě za 500 Kč. Pro ty, kdo neumí pájet, byl docela dobrý ten systém od Planet Waves - jen nevím, jestli se ještě vůbec prodává.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

qwer píše:Pro ty, kdo neumí pájet, byl docela dobrý ten systém od Planet Waves - jen nevím, jestli se ještě vůbec prodává.
https://www.thomann.de/cz/planet_waves_pwgpkit10.htm
https://www.thomann.de/cz/evidence_audio_sis_kit.htm
Akorát se ta neschopnost spájet si vlastní kablík celkem prodraží.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“