signál AUX do Hi-Z

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vrbr
Nový uživatel

signál AUX do Hi-Z

Příspěvek od vrbr »

Potřebuji dostat mono signál linkové úrovně (AUX) do kytarového Hi-Z vstupu (1MOhm) tak abych neodpálil jak výstup AUX tak vstup Hi-Z. Potřebuji do kytarového looperu s pamětí na SDHC nahrát část songu z přehrávače, případně dostat do komba bez AUX vstupu signál z přehrávače.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: signál AUX do Hi-Z

Příspěvek od Hendrek »

Připojit nízkoimpedanční zdroj signálu k Hi-Z vstupu by nemělo způsobovat IMHO žádné problémy, natož něco odpálit.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tazatel to myslí tak, že strčí linkovou úroveň do vstupu pro kytaru. Kdysi jsme to řešili na Instrumentu a myslím, že závěr byl, že by to nemělo být nebezpečné. Aktivní kytary mají taky takhle silný signál. Tentýž problém vzniká při reampingu a taky se to často provádí "na tvrdo".
Jinak elektrice vůbec nerozumím :-)

Kdyby to mělo být provedeno skutečně "košer", tak by se muselo použít něco takového:
http://www.radialeng.com/prormp.php
torst

Příspěvek od torst »

taky bych se toho nebál. Kolikrát jsme zesilovali mp3 pomocí comb a nic se nedělo, jen zvuk byl ...
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemyslím, že by tento dotaz byl mířen k problematice reampingu, ale to by musel specifikovat vrbr, jaký je přesně účel tohoto zapojení. Já to chápu tak, že akorát neví, zda si přivedením linkového signálu do Hi-Z vstupu nezpůsobí žádnou škodu na majetku.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bude to fungovat a nic se neznici. Maximalne bude potreba nastavit spravnou uroven na tom vystupu.
Hraju výhradně na šrot.
vrbr
Nový uživatel

Příspěvek od vrbr »

Děkuji za názory. Tak jsem to riskl a připojil jsem linkový výstup mého Roland MIDI přehrávače na vstup Hi-Z looperu TRIO+ (ještě předtím jsem to připojil pro jistotu přímo ke kombu - jeho ztráta by mě mrzela méně). Na linkovém výstupu Rolandu jsem nastavil maximální útlum -12 dB (samozřejmě neznám úroveň 0 dB ale je příjemné že ta možnost tam je) a výsledek je takový, že nic neshořelo, ale úroveň signálu je stále vysoká ( výstup -12 dB, hlasitost songu MIDI 60) a hlasitost komba (nezkreslený gain) mám na 2, když hraju na kytaru používám 5 a dále se ozývá pravidelné mírné lupání a to při přímém připojení ke kombu tak i přes looper, kvalita zvuku slabší průměr, ale to připisuji nevhodnosti použití komba k tomuto účelu, neboť samotné MIDI přes PA jede zvukově skvěle. Pro nahrání krátkého intra do looperu postačí, pro live nebo demo by to však nestačilo. Snad se tato zkušenost bude hodit i jiným.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“