Nicméně, i tak mám pár nejasností:
1. Jaká je dostatečná vzorkovací frekvence pro snímání kytary?
- něco o tom jsem už studoval. V profi audio aplikacích jedou až na 192 kHz, nicméně, to mi přijde zbytečně moc (pro kytaru)
2. Kolik bitů AD převodníku zvolit (opět pro kytaru)?
- toť otázka. Myslím, že pokud budu chtít co nejlepší dynamiku, je vhodný vzít co nejvíce bitů. Poslední bit se stejně bude zahazovat, protože nese informaci spíše o kvantizačním šumu AD převodníku, než informaci o signálu. Z toho usuzuju, že 8 bitů je žalostně málo, protože mi to umožní 128 úrovní (čili 64 do + a 64 do -). Profi audio AD převodníky mívají 24 bitů. Po zahození jednoho bitu bych se dostal na cca 8,4 milionu úrovní (4,2 milionu do + a 4,2 milionu do -). To vypadá sice dobře, ale začal bych se obávat, jestli procesor dokáže zpracovávat nějak rozumně rychle takhle velká čísla a nebude se muset omezovat vzorkovací frekvence.
3. Výstup realizovat pomocí PWM nebo DA převodníku
- osobně bych šel spíše cestou DA převodníku + filtru, protože mám strach (třeba zbytečně), že PWM by mohla produkovat v některých případech nepříjemné slyšitelné frekvence (viz spínané zdroje pro napájení krabiček).
Tak, to zatím asi vše, co řeším... pokud to někdo dočetl až sem a přečetl ve výše napsaným nějakou blbost, budu rád, když mě upozorní. Jestli se tu najde snad někdo, kdo by měl chuť, se do něčeho podobnýho pustit se mnou, můžeme spolu o dalším vývoji diskutovat a dělat na tom společně. Nicméně, dělám to ve volným čase - jako koníček, takže vejplatu vám za to dávat nebudu