Lampové kombo - zvuk jako Hendrix

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Demilich

Re: Lampové kombo - zvuk jako Hendrix

Příspěvek od Demilich »

blaruskrudiask píše:...
Jinak celkem sranda, tahle diskuze. A tak co si mám teda vlastně koupit?:D
20 deka rozumu :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Demilich píše:
blaruskrudiask píše:...
Jinak celkem sranda, tahle diskuze. A tak co si mám teda vlastně koupit?:D
20 deka rozumu :D

... málo ...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nedalo mi to, abych nenapsal do tohohle krásnýho threadu.

Máte někdo zkušenosti s Marshallem 1987X? Pokoušim se ukecat jednoho bazaristu aby jí se mnou vyměnil za mého Voxe. Má na něm dodělaný master volume, což použitelnost zesilovače určitě zvyšuje, zajímalo by mě ale, jestli tenhle mod nějak zásadně nemění výsledný zvuk.

A abych nebyl OT: Myslíte že s boxem 1960A budu znít jako pravý Hendrix :-)? Nebo byste k tomuhle vintage krámu volili spíš něco jiného?
torst

Příspěvek od torst »

http://hudebnibazar.cz/marshall-1987x-s ... /ID963965/
zkušenost nemám, ale moc se mi líbí, čenžnul bych. Ne, že by nebyly i blbý Marshally, ale tohle je celkem klasika. 1960A taky, tou teprv nic nezkazíš, to je Bible. A pak jestě toho Strata, no.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

a osobního bedňáka, pořádnou dodávku, všechny koncerty alespoň v hangárech..
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, s "1987" a "1960" se zvuku JH můžeš velmi přiblížit. Bude to asi chtít nějaké hendrixovské "nakopávadlo" (Fuzz Face), protože stratovské singly nemají moc vysoké výstupní napětí. Jako jeho velký fanoušek jistě víš jaké další krabičky mu pomáhaly kromě způsobu hraní tvořit jeho zvuk. Řešení navrhované torstem bych viděl spíš jako nouzové buď z důvodu nedostatku oběživa nebo pro nechuť propojovat krabičky. Pochybuji, že ten pedál obsahuje i oktáver a Univibe, které JH dost používal. Můj osobní názor (nemusí být správný) je, že sepárátní efekty by udělaly lepší práci - asi je to třeba vyzkoušet :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
torst

Příspěvek od torst »

ten odkaz na Digitech je samozřejmě humor. Všichni tu víme, že nejlepší sbírka "analogových" efektů je ZOOM G1on !
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

1960 s Tckama neni na tohle nic moc, spis to chce H30 nebo aspon greenbacky

Sent from my iPhone using Tapatalk
ajdam

Příspěvek od ajdam »

O ten hendrixovsej zvuk mi zas tak nejde :-) Sám hraju na telecastera. Spíš mě zajímal názor puristů na mastervolume mod plexiny a 1960A box...

Kinx:
Osobně jsem taky spíš pokukoval po 212 bedně s Greenbackama, ale prodejce mi nabídl tuhle 412 a já nevim, co od toho čekat. Chci hezkej, cinkavě-perkusivní clean a crunch, hi-gain nepotřebuju.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Lampové kombo - zvuk jako Hendrix

Příspěvek od Kinx »

Ta bedna je takova plechova, jako ne ze by to nehralo vubec, ale jsou proste lepsi bedny, kor na tohle. Na clean je to posledni bedna co bych si koupil.

Sent from my iPhone using Tapatalk
simiruz

Příspěvek od simiruz »

ajdam píše:Spíš mě zajímal názor puristů na mastervolume
Nejsem purista ale "elektrikář". Pokud se za korekce přidá potenciometr běžné velikosti (1M), tak při trvalém vytočení do plna nemá slyšitelný vliv na funkce zesilovače.
Jeho používáním nezískáš tišší "plexi zvuk". Získáš další zvukové možnosti a hlavně možnost zkreslení při malé hlasitosti.
Pokud přidáš potenciometr za invertor, přiblížíš se v tichém provozu trošku více "plexi zvuku" ale pořád zesilovač vytváří zkreslení jinak, proto i jinak zní.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Fořt píše:Tak jsem tu pár dní nebyl, a koukám, jak se tu rozběhla trollí velkovýkrmna. Že to Stalkertwo baštíte, podle mě to nemůže být nic jiného než provokace.
Hendrix by zněl stejně i na na dobře sejmuté a ozvučené nahrávce na Superchamp X2, kterého teď náš provokatér má, jako na originál plexině, Bassmanovi, či čemkoli jiném. Mimochodem, ta Hendrixova live nahrávka na Fendery se mi moc nelíbí, zvukově. Live nahrávky s Marhally znějí líp, ty agresívní středy u Fendera chybí. Ale co se týče 15" repro, na tom možná něco bude, pokud je pravda, že na ně hrával můj oblíbenec Paul Kossoff, jeho live zvuk žeru. Ale zase je to spíš o prackách, protože mu to zní stejně i přes Orange, na který nahrával v Beat Clubu.
Kossoff hrál na 12" G12H a na 12″Goodmans bass repra. O patnáctkách jsem nic nečetl.
Jestlí máš nějaké info o tom co používal při nahrávání sem s tím.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ač mám dojem, že jsem to někde četl, nejspíš jsme si to spletl s tím, že používal basová repra - mohly to být samozřejmě dvanáctky. Informace mám jen z toho, co najdeš na webu a máš určitě pročtené sám, např. jako že při nahrávání All Right Now nepoužil Marshalla, ale nějaký Selmer:
http://www.woodytone.com/2009/06/10/pau ... -now-tone/
Ale jsou to všechno jen takové domněnky a fórové plky, nejspíš, jako ta moje patnáctka, že? Každopádně myslím, že by mu to znělo podobně na leccos, měl to prostě v rukách.
arcilucifer

To asi zrovna jemu znělo, myslel jsem jestli máš nějaký info, nebo odkaz co neznám.
Co se da dohledat na webu, tak to přečtené mám.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, určitě hrál na spoustu kytar a aparátů, avšak v paměti ho mám se Stratocasterem a Marshallem 1959 fullstack. All right now je přeci od Free, což nevylučuje, že to někde i Jimi hrál.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

no aparáty nevim,jednoho strata vlastnil,ted uz ho dlouho ma Dave Murray z Maidenu,ale nejvic hral snad na les paula...A Hendrix by sotva mohl hrat all right now,kdyz zemrel par mesicu pote co ta skladba vysla...
arcilucifer

Tube Guru píše:Zdar, určitě hrál na spoustu kytar a aparátů, avšak v paměti ho mám se Stratocasterem a Marshallem 1959 fullstack. All right now je přeci od Free, což nevylučuje, že to někde i Jimi hrál.
No, strata v BSC a ani si nevybyvuji, že by mi s nim nějak utkvěl. teď se mi to nechce dohledávat, co na něj hrál... , jinak samozřejmě typické jsou Les Pauly.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tube Guru píše:Zdar, určitě hrál na spoustu kytar a aparátů, avšak v paměti ho mám se Stratocasterem a Marshallem 1959 fullstack. All right now je přeci od Free, což nevylučuje, že to někde i Jimi hrál.
Řeč je ale o Kossoffovi, i když trochu nešťastně v tématu o Hendrixovi.
Na strata, snad i toho, který se pak dostal Dave Murrayovi, hrál ke konci života, jak s Free (poslední deska), tak na své sólovce Back Street Crawler.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Díky Fořte za uvedení na pravou míru, řídil jsem se názvem vlákna a vůbec mě nenapadlo, že by se mohlo v takto nazvaném vlákně diskutovat o někom jiném...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“