PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
Re: PEAVEY 5150 / 6505
Sice ti neporadím, ale to je ta z jižních čech?
-
kosak007
- Bandzone: http://bandzone.cz/twinsoul
z SK..
Re: 5150 Problém
Jo to bude vadná lampa. Tohle mi dělalo vlastně furt když jsem apec zapnul, když mi odešla jedna z koncovek. Zkus se při zapínání podívat zezadu aparátu na lampy. Když u jedný uvidíš nějaký větší rozžhavení, nebo že by svítila víc do modra jak ostatní, tak uvidíš důvod problému.kosak007 píše:Zdar. Koupil jsme bazarovej 5150, hraje super...ale velmi zřídka se vyskytne problém viz video..někdy to zmizí rychle někdy to chvíli trvá...je to volání o výměnu lamp nebo jinej problém? Děkuji.
https://www.youtube.com/watch?v=GPwgM1u8WiY
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
-
kosak007
- Bandzone: http://bandzone.cz/twinsoul
Díky..už jsem psal do HOTu..tak snad se to vyřeší tam výměnou lamp. díky
Čus. Nezkoušel někdo z vás jak 6505 hraje s tubescreamerem (nebo nějakym jinym overdriverem na stejný bázi) ? Vim, že to neni nic novýho, ale zrovna u 6505 a u mesy duala je to právě takovym standardem a možná je to u nich i nejrzošířenější, než třeba u englů apod. Je mi celkem jasný, že se to tam nedává kvůli nedostatku gainu, ale aby to nějak tak upravilo a zpevnilo zvuk hlavně pro palm muting styl hraní. Na youtube co jsem našel boost a noboost ukázky mi to znělo stejně a hlavně když krabku vyšlápnou, tak tam logicky chybí zase gain a je ten zvuk taky jinej. Používal jste/používá to teda někdo? Docela mě zajímá jak hodně to upravuje charakter zesilovače. Sám bych si to vyzkoušel, ale někdo v okolí ho nemá a kupovat se mi ho nechce 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U recta je Tubescreamer nezbytnost, u 6505 jsem ho používal jenom na dokopnutí při sólech, abych nemusel mít moc preamp gainu a měl čitelný zvuk i při doprovodech. Ale vliv na zvuk má a za ozkoušení to stojí, palm muting je určitě o něco pevnější a zvuk celkově o něco míň chlupatý.
Díky za odpověď. Právě ta chlupatost mě zajímá nejvíc.
Mě se líbí jak hraje 6505, ale spíš na otevřenej typ hraní, typu nu metal ala korn apod., ale na palm muting se mi zase líbí víc JSX, která zase nemá v porovnání tak dobrej zvuk na ty otevřený tony jak 6505
Takže jeslti to dobře chápu, tak buď bude zvuk lepší s krabkou na palm muting (víc tight), nebo naopak bez krabky (víc loose) na open styl hraní, kde je slyšet taková ta chlupatost
Tim nechci říct, že 6505 a JSX neumí oba dva typy, ale že ten druhej je v tý daný věci prostě lepší 
6505 jsem měl pujčenej na test a prozkoušel jsem ho. Na přikrmení jsem se taky zaměřil, ale znělo mi to tak, že s krabičkovým OD je to totéž, jako když přidáš Gain na samotném zesíku. Ten ho má přehršel a sotva kdy nastavíš na max. Takže exter. OD pro mě žádnou změnu nepřines. Prostě jen přidal gain.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Právě pár takovejch ukázek jsem taky na netu našel, ale většinou s nastavenim u krabičky drive = 0 a pak ladění tone s volume ti to prej má jakoby upravit ekvalizaci nějak toho zesíku. Ještě je i otázka co jsi použil za tu krabičku. Nejrozšířenější jsou ts9 a od808. Jako je jasný že ti to kopne i zkreslení když ti z toho jde do apce silnější signál, ale spíš jde o to že to většinou dávaj před zesíky aby nebylo palm muting tak rozplizlý. A na netu jsem viděl lidi, že to dávaj uplně před všechno. Dokonce i před engly a tam se mi zdá, že je to fakt zbytečný. To jsou aparáty snad jedině na tight palm muting styl 
Už v HG a PM moc nejedu, ale přijde mi to zbytečný, pro mě v tom přínos nebyl, viz výše. U Mesy to asi význam má, mnoho lidí ji potřebuje "odmesit", aby byla sevřenější. Ale jinemu se zas líbí ta "pomalá šířka buldozeru" bez dokrmení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Genialita tubescreameru je v tom, že dost přidá středy, ale kytaristovi to neřekne a nedá mu možnost je ubrat. Takže ideál pro spoustu amatérských metalistů, kteří si neustále nastavují přehnaně moc gainu a minimum středů. Řeknou si - vylepším si zvuk a jdou samozřejmě pro další zkreslovací krabku, protože víc zkreslení se přeci rovná víc metalu. Jenže ono to v tomhle případě ten zvuk fakt zlepší a metalista může s klidným srdcem mít dál středy na aparátu stažené 
...trocha nadsázky samozřejmě
...trocha nadsázky samozřejmě
No tak ono to funguje víc jak 20 let na různejch metalovejch nahrávkách u profíků. Myslim tim kombinaci overdrive a high gain aparát. A nemyslim si, že by to používali kdyby se to dalo udělat tim, že na aparátu přidáš středy. Jinak celkem všichni co používali overdrive před high gainem stáhli mimojiný i gain o pár políček zpátky. Sice píšeš že je to s nadsázkou, ale třeba Mesy rectifiery by bez toho byly v modernim metalu asi dost nahraný, jak už tady padlo.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
A pritom by stejnou (ne li lepsi) sluzbu udelal ekvalizer se zduraznenymi stredy (mezi kytarou a vstupem aparatu). 
Hraju výhradně na šrot.
To určitě jo, ale tam to naštelování neni tak easy jako v případě overdriveru. A dneska kopie tska jdou sehnat za úplnou babku 
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
záleží, na jaký styl hraní to chceš. na rifovačku, tedy myšleno na usnadnění hraní riffů je to dobrá věc. sám jsem to používal leta. ale postupně jsem to všechno vyházel. Mám to tam při nahrávání, ale jinak mě dycky nasere, jak to zúží a zesterilní zvuk. zní to prostě jak překomprimovaná nahrávka, nepřirozená, přetlačená (jako dnes v podstatě všechno). ze zkušeností teda nemám pocit, že by duál byl nepoužitelnej bez OD. Pokud chceš hrát něco jako metalickej hardcore, tak bych to tam nedával. preferoval bych syrovější zvuk samotnýho zesáku.
možná je to trošku off topic, ale jak dnes ty nahrávky zní strašně chemicky, tak mě úplně na p***l posadil zvuk na albu 13 od Black Sabbath. jako kdybych byl s nima ve zkušebně, člověk, co to míchal musel byt extratřída.
možná je to trošku off topic, ale jak dnes ty nahrávky zní strašně chemicky, tak mě úplně na p***l posadil zvuk na albu 13 od Black Sabbath. jako kdybych byl s nima ve zkušebně, člověk, co to míchal musel byt extratřída.
Teď jsem narazil na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=m-2TarXip4Q a musim říct, že se mi ten zvuk líbí víc když je pedál vypnutej. Ještě teda trošku OT a celkem novinka
Peavey vyrobili ve spolupráci právě s Mishou z Periphery novej zesík - Invective 120. Mělo by to mít i v sobě zabudovanou jakoby overdrive krabičku. A hádám že to bude i dost mastný
Tady je ta menší ukázka (která ale vlastně nic pořádnýho neukazuje): https://www.youtube.com/watch?v=1zVWiM-1HOU
Ten invective, to jako vážně? To znělo hůř jak tranďák
Totální kentus.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
To vždycky všechno když to bylo nahrávaný na nějaký NAMM předváděčce nebo na něčem takovym
Spíš až někdo k tomu natočí klasický demo. Zajímaj mě ty nový kroutítka gate, a boost - tone, volume. Jestli by to fakt umělo napodobit nějakou tu krabku ve stylu overdriveru, tak by to zase až tak od věci nebylo 
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
To mi teda pripada spis jako velka svitici pixla okolo digitech death metal 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Vizuálně to vůbec nevypadá špatně, v Peavey umí vykouzlit i horší designy.
Každopádně u výčtu fičůrek musí aktivně koncerující kytarista zaplesat...nastavitelný boost, noise gate, 2 smyčky, 9 presetů na footswitchi, MIDI, 3-nezávislé kanály, 2xnapájení na zadním panelu (imho věc ze které by si mohlo vzít příklad vícero firem)...za mě palec nahoru. Na hodnocení zvuku počkám na nějaké lepší ukázky.
Každopádně u výčtu fičůrek musí aktivně koncerující kytarista zaplesat...nastavitelný boost, noise gate, 2 smyčky, 9 presetů na footswitchi, MIDI, 3-nezávislé kanály, 2xnapájení na zadním panelu (imho věc ze které by si mohlo vzít příklad vícero firem)...za mě palec nahoru. Na hodnocení zvuku počkám na nějaké lepší ukázky.