Můj vkus - Gibson Les Paul Standard, povrch Iced Tea.
Les Paul - jaké se vám líbí?
Pravidla fóra
Re: Les Paul - jaké se vám líbí?
Můj vkus - Gibson Les Paul Standard, povrch Iced Tea.
-
arcilucifer
Dnes jsem kouknul do obchodu a libilo se mi tohle , tak jsem koupil, není to někoho z vás?
Jen bude potřebovat hodně poladit.
A teď otázka, nahoře HB šachta(samozřejmě se dá použít single velikost), dole klasicky na single. Co tam dát za kombinaci..klasický černý P90 tam bez frezování nenacpu, ač by se mi to líbilo nejvíc.
Takže ke krku něco ve stylu Phat cat, jaký singl ale zvolit ke kobylce?
Jen bude potřebovat hodně poladit.
A teď otázka, nahoře HB šachta(samozřejmě se dá použít single velikost), dole klasicky na single. Co tam dát za kombinaci..klasický černý P90 tam bez frezování nenacpu, ač by se mi to líbilo nejvíc.
Takže ke krku něco ve stylu Phat cat, jaký singl ale zvolit ke kobylce?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nech si P90 vyrobit do krabičky od PAF, nebo co to tam je. V tom přece ní žádný problém. Michal Tůma Ti to udělá.
Mám je a jsou super
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
arcilucifer
Ke kobyle nechci P90, chci nějakou náhradu za Gibson PU380.
Tip?
Tip?
podle mě se to nahradit nedá, takže buď kup ne ebay origoš, nebo si to nech postavit od tůmy.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
-
arcilucifer
Dík, už jsem tam zafrezoval nakonec teda P90.krade píše:podle mě se to nahradit nedá, takže buď kup ne ebay origoš, nebo si to nech postavit od tůmy.
je to hezká kytara. jak je stará? ten prostřední snímač není původní, ne?
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
me se taky libi tak jak je, ma charakter
udelal bych na tom par wiring modu aby sly zapojit vsechny mozny kombinace snimacu a pak by z toho byla super koncertni vec 
-
arcilucifer
Je to melody maker 09 z aleximu, ten někdo tam dodělal krkový snímač. To uprostřed je plast cedulka melody maker co byvala pod krky.
A ted ji mam na stole a jeste ji predelam upne jinak, jestli bude síla a cas
Edit: ať tu nedávám své kutilství, tak měním foto do tématu, this is my boomstick!
A ted ji mam na stole a jeste ji predelam upne jinak, jestli bude síla a cas
Edit: ať tu nedávám své kutilství, tak měním foto do tématu, this is my boomstick!
ten junior je teď čerstvej z bazaru, ne? taky se mi libí. mám rád juniory a mám rád faded úpravy, takže thumb up.
taky jsem měl lp junior, ale jelikož mám ještě speciala s 2x p90, tak jsem ho pustil - hraje to dost podobně.
mimochodem - fakt vám přijde (jak se tvrdí), že kobylka wrap-around má větší sustain než tune-o-matic? mně to přijde stejný. no, navíc hraju rychlej hc punk, takže pokud si nehraju townese van zandta nebo neila younga doma, tak to neřešim...
ps: ta stickerka vypadá fakt jako snímač - jj, moc hezká kytara, už mi snad ani ta úzká hlava nevadí, když na to koukám...
taky jsem měl lp junior, ale jelikož mám ještě speciala s 2x p90, tak jsem ho pustil - hraje to dost podobně.
mimochodem - fakt vám přijde (jak se tvrdí), že kobylka wrap-around má větší sustain než tune-o-matic? mně to přijde stejný. no, navíc hraju rychlej hc punk, takže pokud si nehraju townese van zandta nebo neila younga doma, tak to neřešim...
ps: ta stickerka vypadá fakt jako snímač - jj, moc hezká kytara, už mi snad ani ta úzká hlava nevadí, když na to koukám...
Nedávno jsem to hledal na zahraničích fórech a názory jsou dva. "Ano" a "Ne"krade píše:fakt vám přijde (jak se tvrdí), že kobylka wrap-around má větší sustain než tune-o-matic? mně to přijde stejný.
To by chtelo porovnavat dve stejny kytary...mel jsem kopii prs od bsg (ted ji ma nekdo z fora) s wraptailem a ta mela delsi sustain nez muj origo PRS Custom se std vibratem. Ted mam misto ni flyinga s tune o matic a ten je na tom co se sustainu tyce obdobne, nicmene neni to moc komparovatelny
podle me je to jeden ze stripku mozaiky ovlivnujici celek. Mel jsem v ruce ale napr i stary sg junior s wraptailem ktery extra sustain nemelo, je to proste jen jedna z promennych.
jj, taky mi to přijde jako ideální téma do diskuze, kde všichni mají pravdu nebo taky ne
jen jsem se chtěl zeptat, taky mi to přijde "kus od kusu".
-
arcilucifer
Jo no, já už jsem měl hodně těhle low-end Gibsonu, pak jsem to vždycky po nějaké době prodal, protože jsem si myslel, že hraje lépe něco víc top. A těď se k tomu vrátím, protože to tak úplně není pravda. Ty melody maker, nejsou vůbec zlý kytary. Hodně příjemně sednou.
To třeba Studia, ty nechci skoro vůbec. viz. ty řady co jsou teď v kytarách a muzikeru. Mám s toho pocit, jako když natáhneš struny na lopatu. Taky je dobrý lék, když si brnkáš na Studia a pak nakonec si vezmeš ten Gibson Les Paul 1959 Standard VOS, to pak odkráčíš a jseš rád, že jsi ušetřil a to shitový Studio jsi tam nechal.Pak si začneš vážit, těch kytar co máš doma:)
Rozdíl Wraparound a ToM jedině, že se to blbě seřizuje a je potřeba hodně trpělivosti. Obzvlášť při jiném ladění, to jsem zkoušel několik sad strun, než jsem to vychytal. Ve zvuku už nic neslyším, jsem hodně nahluchlej
přišlo to z ničehonic...
To třeba Studia, ty nechci skoro vůbec. viz. ty řady co jsou teď v kytarách a muzikeru. Mám s toho pocit, jako když natáhneš struny na lopatu. Taky je dobrý lék, když si brnkáš na Studia a pak nakonec si vezmeš ten Gibson Les Paul 1959 Standard VOS, to pak odkráčíš a jseš rád, že jsi ušetřil a to shitový Studio jsi tam nechal.Pak si začneš vážit, těch kytar co máš doma:)
Rozdíl Wraparound a ToM jedině, že se to blbě seřizuje a je potřeba hodně trpělivosti. Obzvlášť při jiném ladění, to jsem zkoušel několik sad strun, než jsem to vychytal. Ve zvuku už nic neslyším, jsem hodně nahluchlej
jo, natahovani strun mi fakt lezlo krkem a bez kompenzace jsem byl s 10-52 nebo 10-60 nahranej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To je takový kripl paul, ne? 
Jako že je dutý?
Dutinu tam Japonci v te době (70s) delali snad standardne. Je to slyset poklepem, videt to není.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.