Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Michnov »

Ahoj,
ukázka mý homemade kytary...narychlo focený mobilem potmě...:)
Tvarovaný tělo ze dvou kusů jasanu, krk, hmatník javor klen...zatím bez snímačů a povrchovky a se starýma strunama...
Přílohy
IMG_20170121_175611.jpg
IMG_20170121_175545.jpg
IMG_20170121_175524.jpg
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Smrk nebo modřín?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Michnov: jasan se teda povedl, krásně rozpůlený. Takhle z mobilu to vypadá velice čistě zpracované. A co detaily? Z těch fotek není moc poznat, jestli to máš přesně. Třeba napojení krku na tělo u dolního výřezu, zapuštění knobu.

Já to mám z měkké světlé borovice. A je i tak dost houževnatá, snadněji se opracovává ten mahagon.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

udělám lepší fotky, až budu mít foťák...mám to úplně přesně :), je to dělaný na cnc frézce...bohužel tahle první resp. druhá má na sobě pár ťukanců, způsobených poznávání se s mašinou...na funkci rostlináře to ale nemá vliv...nemám ještě usazený a napájený snímače, ale i nasucho to hraje líp, než všechno, co jsem doteď měl...že jsem toho teda moc neměl :) - Keen 6str., Ibanez RG 7321, Ltd H - 207, Cort K47b, Cort Z42, Cort Z47.
Přílohy
IMG_20170123_105903.jpg
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Další mistr rychlých fréz, no to se nám to pěkně rozrůstá.
Pražce jsi dělal sám?
V čem je problém? Snímače máš, tak to zaletuj a hurá!
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Mistr rychlých fréz? Je tady víc cnc frézařů? :)
Pražce mi na téhle dělal Zdeněk Odehnal, páč jsem chtěl, aby mi na to mrkl někdo, kdo už umí. Na další už to udělám sám. Problém není, dovrtám díry a du pájet...
starypard

Příspěvek od starypard »

Ťukance přece vůbec nevadí, stejně by tam byly po týdnu hraní. Jinak, výkres jsi měl v CADu? 3D model? A jen zadával kóty do interního menu mašiny (ona stejně zadané křivky aproximuje trošku jinak než CAD)?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Ony to nejsou ťukance jako takový, ale drobný kolize v tom smyslu, že v jednou místě jsem do těla jebl kleštinou, páč jsem si nezměřil vrták, pak zafrézování v důsledku ztráty kroku, páč jsem tomu moc naložil atd.
Dělal jsem to podle 3d modelu, kterej jsem si udělal sám a následně udělal programy, podle kterejch se to obrábělo...
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Vypadá to velice dobře, klobouk dolů. Já kdybych dělal kytaru, tak bych stvořil nehratelný paskvil, který bych pak použil na zátop a koupil si pak stavebnici Harley Benton :)
jipaa

Příspěvek od jipaa »

otázka k umístění kobylky: menzura se naměří po střední možnou polohu kamenů a zbytek se doladí na kamenech individuelně= od menzury (648mm) do plusu nebo mínusu?
dík
jipaa
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Michnov:
1. Zdenál mi o tom říkal a chválil ji. Potkali jsme se před týdnem.
2. Kdo jsi? Bydlím ve Vážanech a stavím si kytary, to je nějak moc náhod. Stav se ji ukázat a na pokec.

jipaa: spíš tak, abys s kamenem tenkého e mohl jen malinko (1mm) dopředu a víc dozadu. Tlusté E musí mít dozadu místo na kompenzaci třeba 6mm.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Rocky: jestli je to na mě, tak děkuji ;), ručně by to dopadlo mnohem hůř :)
Kmensik: potkali jste se a jen tak mimochodem Ti říkal o mé kytaře ? :)
Michal Nový, pochybuju, že mě znáš...já znám jen pár lidí okolo baráku :), kam se mám stavit?
Kompenzaci na kobyle mám 3,5 a 7 mm +-
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jo, že u něj byl kluk na opražcování, protože jako začátečník si na to netroufal, a přitom kytara byla jak z továrny, klenutý top, pěkná práce, CNC... My se bavíme jen o stavění kytar.
CNC tady používá pain2 a Mulen. Oba už jsou zkušení stavitelé, jistě si můžete vyměnit poznatky.
Napíšu ti email s kontaktem na sebe.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Michnov: Moc pěkný :) to máš zatím jako hobby? Nebo plánuješ něco do budoucna? zrovna teď si stavím větší a tužší CNC.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

pain2: dík ;), plánuju je silný slovo, ale tajně doufám, že by to časem nemusely bejt kytary jen pro mě :)
to je super, že si troufáš na stavbu, já na to nemám prostor a ani odvahu...koupil jsem to...co máš teď?
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já právě končím v práci a jdu podnikat, no a v práci mám zatím k dispozici laser a praskovou lakovnu, tak to bylo jasny, jak si zajistim premie :D každopádně teď mám od Cau Cau z bratislavy cnc ten kompas H1000 myslim, ale ma to své mouchy, každopádně na ty kytary a obecně plasty/dřevo to bohatě stačí.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

pain2: super, blahopřeju :), takže to jde, se tím živit... :), odkud jsi? to má trapézy ne? jaký mouchy?
pain2

Příspěvek od pain2 »

Díky, živit dá, ale stejně budu na půl úvazku ještě jinde :D a ano trapézy. Nejde ale tak o přesnost, jak o tu tuhost. Co jsem se díval, teď už tu konstrukci zlepšil. V Solidu jsem si to zkonstruoval a hlavně horní rameno jsem modeloval tak, aby bylo maximálně vyvážené a nemělo tendenci přepadávat dopředu nebo dozadu a tím zatěžovat ložiska na lineárech. To on moc právě nevychytal, ale teď už ty ložiska s domečkama dal dál od sebe. No a problém to způsobuje ten, že na konci dráhy se to umí začít příčit, kde je to celkově tužší a ten nešvar s vyvážením se projveví víc, než v prostředku dráhy.
starypard

Příspěvek od starypard »

jejda, podnět pro business ....
ta CNC frézka nejni zas tak drahá, laser se do ní dá taky asi dát, ni?
a práškovou lakovnu mám v sousední vsi, 2 km, i pěšky tam věci donesu .... byť se mu do pece vejde skoro 3 m ...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“