Ještě mě napadá zlatej Guv noor GV-2. Ale ještě jsem na něj nehrál.Ivan.ps píše:Zdravím páni. Mohli by ste odporučiť nejaký overdrive, ktorý nemení charakter zvuku a hlavne nežerie basy. Doteraz som mal skúsenosti iba s Ibanez TS9, ale ten dosť uberá basy a jeho zvuk je taký "pieskový". Nejaké nápady prosím? Pozeral som na OCD Fulltone. Mohla by to byť lepšia voľba ako spomínaný TS9? Ďakujem
NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za rady. Rozhodol som sa ale, že skôr ako budem skúšať nové pedále, tak najskôr vezmem JVM-ko k pánovi Horkému na modifikáciu, ktorá by mala zlepšiť práve problémy, ktoré som chcel riešiť overdrivom....
OT...
Jen taková filozofická otázka - co vás chlapi nutí nechávat "upravovat" všechny ty vaše originální zesíky? Začínám se s tím setkávat víc a víc a popravdě se mi to moc nelíbí, zvlášť, když někdo takhle začne "řešit" Marshally třeba z 70/80's. Sám jsem si tedy nejeden zesík sám sobě upravil, ale při prodeji jsem ho uvedl vždy do původního stavu (pokud se nejednalo vyloženě o úpravu, která byla prostě nezbytná a bez ní by třeba aparát likvidoval koncovky jak na běžícím pásu atd. když teda pomitu to, že je to jen a jen vaše věc a můžete si s tím dělat co chcete, což je pravda, tak jak pak budete řešit případný prodej? Přiznáte úpravy, což bude znamenat skoro ve všech případech snížení ceny, protože lidi nemají rádi modifikované věci (on to třeba ten Marshall takhle nastavil schválně a nějaký jouda od nás sice může tvrdit, že z toho vykouzlí zvuk lepší, ale lepší pro koho?), nebo úpravy zapřete? Nebo to necháte vrátit do původního stavu?
Jen taková filozofická otázka - co vás chlapi nutí nechávat "upravovat" všechny ty vaše originální zesíky? Začínám se s tím setkávat víc a víc a popravdě se mi to moc nelíbí, zvlášť, když někdo takhle začne "řešit" Marshally třeba z 70/80's. Sám jsem si tedy nejeden zesík sám sobě upravil, ale při prodeji jsem ho uvedl vždy do původního stavu (pokud se nejednalo vyloženě o úpravu, která byla prostě nezbytná a bez ní by třeba aparát likvidoval koncovky jak na běžícím pásu atd. když teda pomitu to, že je to jen a jen vaše věc a můžete si s tím dělat co chcete, což je pravda, tak jak pak budete řešit případný prodej? Přiznáte úpravy, což bude znamenat skoro ve všech případech snížení ceny, protože lidi nemají rádi modifikované věci (on to třeba ten Marshall takhle nastavil schválně a nějaký jouda od nás sice může tvrdit, že z toho vykouzlí zvuk lepší, ale lepší pro koho?), nebo úpravy zapřete? Nebo to necháte vrátit do původního stavu?
tohle je jenom takovy český pohled.... amerika upgraduje bez mrknuti oka.
imho to souvisí s nasi připosraností, že to nekdo zvenku umí daleko líp než my a dobře ví co a proc to dela.
A zase to neni cernobile, protoze tu samozrejme existuji ruzni gear vrahové (kteri zkazi na co sahnou) a taky lidi kteri jsou lepsi nez ti dělňasi vod maršála
Vetsina boutique značek vznikla právě jako modifikátoři, takže takové to mýtomanství, že to blbej čech nesmí kazit, protože ten Leo Fender dobře věděl proč to v tom padesátým devátým udělal přesně takhle, je daleko víc psychologický fenomen nez realita.
Každý ať hraje na to co přímo jemu vyhovuje. Jestli ta věc nedělá co chci, ale prodávat ji nechci, tak proč neupravit?
imho to souvisí s nasi připosraností, že to nekdo zvenku umí daleko líp než my a dobře ví co a proc to dela.
A zase to neni cernobile, protoze tu samozrejme existuji ruzni gear vrahové (kteri zkazi na co sahnou) a taky lidi kteri jsou lepsi nez ti dělňasi vod maršála
Vetsina boutique značek vznikla právě jako modifikátoři, takže takové to mýtomanství, že to blbej čech nesmí kazit, protože ten Leo Fender dobře věděl proč to v tom padesátým devátým udělal přesně takhle, je daleko víc psychologický fenomen nez realita.
Každý ať hraje na to co přímo jemu vyhovuje. Jestli ta věc nedělá co chci, ale prodávat ji nechci, tak proč neupravit?
Navíc, JVM není zas tak vintage zesík, nemyslím, že by nějaká kvalifikovaná úprava snížila jeho cenu. Možná naopak. Horký mu tam dá cedulku "Modified by HOT Amps" nebo něco podobného, a Ivan na to naláká případného zájemce, neb HOT má dobré jméno. Jinak by člověk pomalu ani nemohl vyměnit staré či nekvalitní kondíky, dát lepší trafa, nebo dokonce jiné lampy, příp. i seštelovat bias, i to by mohlo být bráno jako zásah do originality zesíku (když je bias většinou z výroby nastaven hodně do studena). Zesíky se přece modifikovaly asi odnepaměti, a některé mody se staly legendárními, takže pak na nich výrobci založili signature modely (např. Marshall - Randy Rhoads).
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Já jsem si svůj JVM nechal modifikovat u 4rockers, a důvod byl jednoduchý.
Známý si koupil JVM, nechal si ho upravit, pak se s ním přišel pochlubit. Zahrál jsem si na něho a byl nadšený ze zvuku, hratelnosti atd. Koupil jsem si (neupravený) JVM, a stejný pocit blaženosti se jednoduše nedostavil.
Známý si koupil JVM, nechal si ho upravit, pak se s ním přišel pochlubit. Zahrál jsem si na něho a byl nadšený ze zvuku, hratelnosti atd. Koupil jsem si (neupravený) JVM, a stejný pocit blaženosti se jednoduše nedostavil.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Modifikáciu pri prípadnom predaji určite nezapriem. Verím, že táto modifikácia bude pre kvalitu zvuku prínosom. Bohužiaľ som JVM kupoval trochu naslepo a až pri testovaní doma mi začalo vadiť že overdrive kanály začínajú byť pri vyššom skreslení nečitateľné a toho skreslenia tam je až zbytočne veľa. A keď som sa dopočul, že táto modifikácia presne rieši tento problém, tak nevidím dôvod, prečo to nevyužiť. Neplánujem zosík v blízkej dobre predávať už len kvôli tomu, že výbava ktorú ponúka (programovateľný footswitch, atď.) je luxusná. Ak sa mi podarí ešte trochu upraviť zvuk podľa mojich predstáv, tak budem spokojný.
Ohľadne tých modifikácií som už počul aj opačný extrém. Kamarát, ktorý robí servis zosíkov a tiež mení koncové lampy atď. mi spomínal aj také prípady, kde k nemu prišli zákazníci na výmenu lámp a vyslovene mu zakázali, aby čokoľvek v zosíku nastavoval (vrátane BIASU). Údajne sa to podľa nich vôbec nemá nastavovať, lebo to je tak nastavené z výroby a preto to musí byť dobre...
Ohľadne tých modifikácií som už počul aj opačný extrém. Kamarát, ktorý robí servis zosíkov a tiež mení koncové lampy atď. mi spomínal aj také prípady, kde k nemu prišli zákazníci na výmenu lámp a vyslovene mu zakázali, aby čokoľvek v zosíku nastavoval (vrátane BIASU). Údajne sa to podľa nich vôbec nemá nastavovať, lebo to je tak nastavené z výroby a preto to musí byť dobre...
Mám taky skoro všechny aparáty a kytary upravené, takže samotné úpravy mi ani tak nejdou proti srsti a možná jsem se spíš v mém postu špatně vyjádřil.
Spíš mě šlo o to, jak se zachová dál majitel takové upravené věci. A úpravy se mi nelíbí hlavně z toho důvodu, že to člověk, který tu věc prodává, asi málokdy přizná.
Občas řeším nějaké to lehčí servisování a seřizování aparátů a kytar spíše pro moje známé a bohužel byla polovina věcí, které se mi dostaly do rukou, nějak modifikovaná - samozřejmě aniž by o tom současný majitel věděl.
Někdy šlo o velmi "jednoduché" úpravy typu jiná hodnota nebo úplná absence kondíku na vstupu (bright cap, bohužel neznám přesný český výraz), kdy si ti lidé poplákali nad tím, že to hraje jaksi "pod dekou" a ať zkusím vyměnit lampy atd. Jednou se objevil i brutálně předělaný tone stack u jednoho DSLka (majitel samozřejmě kupoval z druhé ruky a netušil, že tam je něco takového), neorigo koncové trafo atd. atd.
Ani jsem tak nemířil na Ivana a jeho JVM, proto jsem ten dotaz tak nějak položil obecně.
Spíš mě šlo o to, jak se zachová dál majitel takové upravené věci. A úpravy se mi nelíbí hlavně z toho důvodu, že to člověk, který tu věc prodává, asi málokdy přizná.
Občas řeším nějaké to lehčí servisování a seřizování aparátů a kytar spíše pro moje známé a bohužel byla polovina věcí, které se mi dostaly do rukou, nějak modifikovaná - samozřejmě aniž by o tom současný majitel věděl.
Někdy šlo o velmi "jednoduché" úpravy typu jiná hodnota nebo úplná absence kondíku na vstupu (bright cap, bohužel neznám přesný český výraz), kdy si ti lidé poplákali nad tím, že to hraje jaksi "pod dekou" a ať zkusím vyměnit lampy atd. Jednou se objevil i brutálně předělaný tone stack u jednoho DSLka (majitel samozřejmě kupoval z druhé ruky a netušil, že tam je něco takového), neorigo koncové trafo atd. atd.
Ani jsem tak nemířil na Ivana a jeho JVM, proto jsem ten dotaz tak nějak položil obecně.
no jo, bazarove veci prece nebyvaji vzdycky ze druhe ruky, ale klidne ze treti nebo desate (zvlast u aparatu)
takze vzdycky kdyz to jde dal, tak by se melo info predavat? O nejakych bright capech atd?
To mi neprijde realne....
Kdyz sem prodaval modifikovanou hlavu, tak jsem to presne uvedl.
Ale jinak me to zas tolik netrapi, on ti ho nekdo rad remodifikuje
A kdo lpí na originále at si ho koupi original nebo to vyzaduje od prodavajiciho (to by pak mohlo byt brano jako podvod, ale jak dokazovat zes to udelal on... ), nevim bazar je vzdycky urcita mira risku za usporene prachy.
Kdyz to neni vylozeny podvod, jako sem treba vyslechl jak metalista nechce hrat na 50W protoze to netlaci a je to proti 100W k ho*vnu a pri udrzbe bylo zjisteno ze celou karieru mastí na 50, protoze dve lampy nejaky filuta odpojil a nechal je jenom svitit
takze vzdycky kdyz to jde dal, tak by se melo info predavat? O nejakych bright capech atd?
To mi neprijde realne....
Kdyz sem prodaval modifikovanou hlavu, tak jsem to presne uvedl.
Ale jinak me to zas tolik netrapi, on ti ho nekdo rad remodifikuje
Kdyz to neni vylozeny podvod, jako sem treba vyslechl jak metalista nechce hrat na 50W protoze to netlaci a je to proti 100W k ho*vnu a pri udrzbe bylo zjisteno ze celou karieru mastí na 50, protoze dve lampy nejaky filuta odpojil a nechal je jenom svitit
Tak to je dobrý s těma odpojenýma koncovka... No, přesně takové "vychytávky" jsem měl na mysli.hyenik píše: Kdyz to neni vylozeny podvod, jako sem treba vyslechl jak metalista nechce hrat na 50W protoze to netlaci a je to proti 100W k ho*vnu a pri udrzbe bylo zjisteno ze celou karieru mastí na 50, protoze dve lampy nejaky filuta odpojil a nechal je jenom svitit
A bylo horší než origo? Dobré výstupní trafo je přece jedna z věcí, kterou se dá zesík výrazně vylepšit. A pak taky věc, která dost často odejde, třeba při nepřipojení zátěže, omylem. Mně se to jednou stalo, bohudík odešly jen koncové lampy, holt Ruda Rožďalovský byl přes trafa machr ...qwer píše: ... neorigo koncové trafo atd. atd.
Á propos, jsme už hodně daleko od tématu ...
Můžu zpět ke krabkám? (Tady se diskvalifikuje za milimetrové odchýlení od tématu a teď ...? :-E). Náhodou jsem v Muzikusu narazil na test L.A. Lady. Docela mě překvapilo, že ty digitální nadstavby neslouží pouze k řízení zkreslovacího obvodu, který je ale plně analogový (Např. ZOOM 1010,2020). Ale že i vlastní zkreslovač je modeler, tedy digitální. Hele, nejsem dogmatik, mám taky Digitech DF7 a dobrý. Ale v dnešní "mojo" éře tohle leckoho může odradit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pozerám, Boss BD-2 išiel škaredo hore, v porovnaní s pred cca pol rokom, kedy som ho ešte stihol za asi historicky najnižšiu cenu, aj o 20%. Že by ho už pasovali na legendu podobne ako TS? 
možný to je, má dobré reference. Podobně jako OD-3. Ten je bazarově celkem přijatelnej.
... kopíruju jinam ...
Naposledy upravil(a) torst dne 13.02.2017 21:27, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
Uvažuji o koupi overdrivu, docela se mi líbí EHX Soul Food. Máte někdo s tímto overdrivem osobní zkušenost?
Prosím, neodkazujte mě na YouTube. Dík..
Uvažuji o koupi overdrivu, docela se mi líbí EHX Soul Food. Máte někdo s tímto overdrivem osobní zkušenost?
Prosím, neodkazujte mě na YouTube. Dík..
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobní zkušenost nemám, ale pokud hledáš "Centaur klon" sound, pak je to jeho klon (klon Klona
).
Tzn. transparentní OD, který nemění tónový charakter.
Tzn. transparentní OD, který nemění tónový charakter.
to Hendrek: Tak to není tak úplně pravda. Klon patří taky do skupiny OD zvýrazňujícím středy. Představitelem "transparentních" OD je např. Timmy.
to MaveQ: Píšeš, že se ti líbí, takže co řešíš? Nebo taky jen podle YT? Zkušenosti ti přece nikdo nepředá o nic líp, vždy to bude jen věc jeho vkusu a potřeb, kytary, aparátu a dalších krabiček. Pokud se ptáš na spolehlivost krabiček EHX, používám krabičky z téhle nano série léta, neměl jsem problém s jedinou z nich. Trochu vopruz je výměna baterie, pokud bys ho nenapájel adaptérem.
to MaveQ: Píšeš, že se ti líbí, takže co řešíš? Nebo taky jen podle YT? Zkušenosti ti přece nikdo nepředá o nic líp, vždy to bude jen věc jeho vkusu a potřeb, kytary, aparátu a dalších krabiček. Pokud se ptáš na spolehlivost krabiček EHX, používám krabičky z téhle nano série léta, neměl jsem problém s jedinou z nich. Trochu vopruz je výměna baterie, pokud bys ho nenapájel adaptérem.
Ahoj, Fořte máš pravdu, mám to nakoukaný jenom z YT, proto se ptám na osobní zkušenost. V ČB ten efekt nemají, abych si ho vyzkoušel a do Prahy se v blízké době nechystám. Kvality EHX se rozhodně nebojím, dotaz k tomuto ani nesměroval. Nicméně děkuji za postřehy.
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal