Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
pbla4024

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od pbla4024 »

Tonda píše:Jen pro srovnání, aniž by to něco znamenalo o Furchu atd...

Martin dělá ročně 135.000+ kytar

http://theunofficialmartinguitarforum.y ... q6Vqs2JmkI
Ten odkaz patrně nefunduje. Co třeba http://www.acousticguitarforum.com/foru ... p?t=280296
Čavli

Příspěvek od Čavli »

qwer píše:Při takové produkci nemá smysl mít více značek.
Obchod se dělá přesně obráceně musíš sehnat odbyt abys mohl vyrábět, myslíš že by nechtěl a nedokázal dělat 10 tis. ks/rok, 20 tis. ks/rok 50 tis ... Hledají se prostě cesty. I kdyby 2 ze 3 byly slepé, za tu jednu to stojí ...
Mimochodem kolik toho "valí" do US? 200ks/rok? Kolik procent US trhu asi tak má? 0,00000000000 ... 0000000000001% To asi nestojí za řeč, ale potenciál je to obrovský.

Hraje to dobře, to ale v obchodě není všechno.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Na barytonku (tuším 23?) jsem hrál u Furcha v Brně a tolik hluchých tónů (vlků) už jsem dlouho neslyšel. Fakt to bylo dost strašný. Nevím jestli to byl blbej kus nebo to prostě není lehký takovou kytaru vyrobit ...
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Nezdražili? G20 jsem kupoval něco přes 15 v lednu a na webu mají cenu od 18....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ty ceny jsou na těch stránkách nějaké divné... Je to jak nějaký automatický přepočet z Eura.

Co ceny na Zelňáku? Nevíte někdo, jestli opravdu podražili?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Včera jsem byl na Zelňáku a bavil se s prodavači a potvrdili, že skutečně zdražovali - v podstatě všechny řady, u levnějších bylo zdražení citelnější. A nahoru šly i komponenty - třeba elektroniku, teď mají základ za 5k a verzi s mikrofonem za 10k, což už mi přijde trochu moc.

Každopádně mě jako zákazníka potěšili - nechal jsem si trochu sundat dohmat a vyměnit struny, vše udělali na počkání, servis zadarmo a nové Elixíry jen za 250, když to tahají z bulk balení. Takže maximální spokojenost :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tonda

Příspěvek od Tonda »

pbla4024 píše:
Tonda píše:Jen pro srovnání, aniž by to něco znamenalo o Furchu atd...

Martin dělá ročně 135.000+ kytar

http://theunofficialmartinguitarforum.y ... q6Vqs2JmkI
Ten odkaz patrně nefunduje. Co třeba http://www.acousticguitarforum.com/foru ... p?t=280296
.. ale funguje - viz post č. 46 v odkazu (cfmwoodbyuer... pracuje - jako woodbuyer, surprise, surprise :lol: pro Martin)
takže ještě jednou - CF Martin dělá ročně přes 135 tisíc kytar.

A jediná akustika, kterou jsem kdy vrátil, byla Furch (nějaký ten jejich top model s palisandr.back + sides)..
Za ty prachy (tenkrát asi 36 tis +-) fakt nestála.

Martin 000-18 (jasně, jiná kytara, mahagon b+s) tehdy nestála o moc víc (asi 42), a mám jí pořád, a zůstane.
Ale za ty nový ceny - kolem 60 :mrgreen: bych už jí určitě nekoupil. Se zbláznili :roll:
I´m wheels... movin´wheels
ekvb

Příspěvek od ekvb »

včera som bol pozrieť na prezentáciu C.F. Martin http://www.martinguitar.com/martin-experience/
a okrem iného som sa spýtal, koľko gitár vyprodukujú ročne a číslo v príspevku vyššie bolo hodne nadsadené. Dievčina priamo z továrne v Pensylvánii mi povedala, že ročne vyprodukujú cca. 60000 gitár, za celú dobu existencie zatiaľ vyprodukovali niečo málo cez 2 milióny gitár :wink:
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Tak jsem včera hrál v kytarach na několik Taylorek a nevím.... Můj Furch g20 cut bych musel vyměnit za podstatně dražsší kousek abych si pomohl.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

exBURN píše:Tak jsem včera hrál v kytarach na několik Taylorek a nevím.... Můj Furch g20 cut bych musel vyměnit za podstatně dražsší kousek abych si pomohl.
Taylory přece nejsou známé tím, že jsou levné. Navíc každé podobné porovnávání je hodně subjektivní. Umocněno je potom je ještě tím, že toho Furcha vlastníš. Prostě hraje roli zvyk (na zvuk i fyzicky), a navíc prostě liška chválí svůj ocas.

Hrajou pěkně, ale jsou drahé ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Masiv je u Taylora až řada 3xx, což je cenovka někde kolem 35 tisíc. Polomasivní 1xx a 2xx mohou na Furch G20 trochu ztrácet, nebo prostě hrají spíš úplně jinak.

Já jsem koupil taky G20 a nemohu si ji vynachválit. Původně jsem chtěl Taylor 314, vzal jsem ale Furcha, protože se mi líbilo daleko více zpracování, zvukově je to imho ve stejné lize. Peníze jsem neřešil vůbec (navíc v té době nebyl rozdíl tak masakroidní jako dnes, tehdy jsem mohl mít novou 314 snad za nějakých 27-28 tisíc).

Srovnávat podle ceny je hodně ošemetné, určitě podle toho nejdou dělat závěry jako "je to dražší, tak to musí být lepší", "proč je to tak drahé, oni se mě snaží ošidit?" apod. Je jasné, že kytara, vyrobená na jiném kontinentě, bude stát víc, než nástroj udělaný u nás a prodaný v podnikové prodejně třicet kiláků od výrobny.Taky je celkem vtipné sledovat, jak s těmi cenami "šoupe" vývoj kurzu koruna vs dolar, libra nebo euro. Ještě před několika lety vyšel celomasitvní Taylor 310 v přepočtu na koruny na nějakých 17000 Kč, samozřejmě prodávaný v amerických obchodech, takže kdyby se to posílalo k nám, tak je cenovka dost jiná.
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Je to subjektivní. Jen mě to osobně překvapilo že 214ce za 32k na sucho hrála celkem nudně a tady si dovolím tvrdit že i nezaujatě hůř než Furch. Zase ale po zapojení by se situace změnila možná.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak u Taylorek se hodně připlácí za elektriku a taky za výkroj. Ceny těch základních modelů nejsou tak tragické... 114 stojí myslím kolem 16 tisíc, srovnatelný Furch G40 13,5. 214 už má "nákladnější" lak, proto je cena o pát tisícovek vyšší. U Furchu si člověk za lesklá lak taky dost "připlatí".

Taky je to kus od kusu, měl jsem v ruce 114, která hrála naprosto nádherně a líbila se mě tehdá v přímém srovnání více než 314, která stála 2x tolik. Tu 114 jsem koupit nemohl, protože byla rezervovaná. Zkusil jsem pak časem ještě snad dalších deset 114, nezaujala mě už ani jedna... U Furchů byly ty nástroje vyrovnanější, ale taky tam ty rozdíly byly znát. Ale to asi ani tak není o nějakém objektivním hodnocení, každému se prostě líbí něco jiného - a v tom je ta krása kytar, že je každá trochu jiná a není to nudný plastový výlisek (zatím), kterých se naseká tisíc a všechny hrají úplně stejně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Furchy v Brně ode dneška na kytarách.cz. Což je na jednu stranu fajn, na druhou je škoda, že zavírají vlastní krámek na Zelňáku. Uvidíme, co to udělá s cenou :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Myslim že se to akorát ten obchod stěhuje do Orlí do nákupního centra.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na svém webu v Brně už uvádí jen kytary.cz jako distributora, nic jiného... Je možné, že časem něco přibyde, ale nevím, jestli má businessově úplně smysl mít vlastní krámek, když u kytar.cz mají vcelku významný "showroom"

PetrPeter 1975 - 2008
exBURN

Příspěvek od exBURN »

No co sem kecal s borcem na zelňáku tak budou prej zase zdražovat, asi kytary potřebují prostor pro svou marži.... jsem zvědav na přímé srovnání s Taylorem
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Ještě bych připomněl z uvedených ikonických značek Gibson, a to konkrétně model J15. Je to něco jako eco-friendly kytara vyrobená ze dřeva vypěstovaného v USA (smrk/ořech). Gibson jde svojí cestou a je to rozhodně nepřehlédnutelná alternativa. V Music.city pod 30 000 Kč. V ceně je kufr za 5k a ozvučení L.R.Baggs Element VTC také cca za 5k. Maličko dražší je J35 vyrobený již z tradičních materiálů, tedy smrk/mahagon/palisandr. Je toho dost i na eBay.de.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“