Poměrně dobrý úvodní zdroj je YT kanál uživatele ClavinetJunkie a jeho srovnávací aplikace, kde si můžete poslechnout různá repra proti sobě v několika žánrech a sejmuté ve dvou typech hlasitostí, standard a maximum. Tohle dá aspoň základní obrázek o tom, jak co hraje, druhou důležitou věcí je latence AUX, přes který jde signál z nějaké kyt. krabičky apod. O té se na stránkách ClavinetJunkie nedočtete nic a informace se shánějí poměrně těžce.
Přidám svou trochu do mlýna, protože pár mi jich už prošlo rukama. Zajímal mě výhradně provoz přes AUX.
SL-1000S:
číňan z Aliexpressu, poměr cena výkon výborný, krásně přehraje audio přes 3D režim, na kytarové hraní kvůli latenci nepoužitelný
Bose Soundlink Mini I:
vysoká latence (novější modely prý to zlepšily), osekané středy
JBL Flip 3:
latence i zvuk OK
JBL Charge 2+:
latence OK, osekané středy
Denon Envaya Mini:
latence OK, zvuk velice "dospělý", ale při vyšších hlasitostech DSP nepěkně koriguje zvuk (jako kompresor)
Sony SRS-XB3:
latence OK, zvukově se mi nelíbil, středový, zvlášť vyniklo v porovnání s Envaya Mini
Marshall Kilburn:
latence OK, vizuální nádhera (měl jsem ho doma v bílé barvě), zvukově výborný, nemusel jsem ani korigovat basy a výšky. Hlasitostní maximum je tak 2/3 mojí Yamahy THR10. Bohužel ač je stereo, tak ho slyšíte z jednoho bodu, a to i poměrně zblízka.