SSS/HSS strat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
torst

Re: SSS/HSS strat

Příspěvek od torst »

To se to pěkně sešlo. Můžeš si pro zajímavost přečíst tady: elektricke-kytary/jakou-konfiguraci-sni ... 44173.html
Radíme klukovi první, startovní kytaru a mnozí, vč. mě - jednoznačně Strat HSS, jako všestranný univerzál.
Ale u tebe, který už máš LP 2xHB radim jednoznačně SSS. Budeš mít dvě stylové, klasické kytary.

P.S. : A pak si kup ještě Squiera HSS, kterej ti udělá "holku pro všechno" bez lámání si hlavy, po které kytaře máš zrovna sáhnout. Les Paul a Strat SSS budou v pokoji kráznou dekorací !! :)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Souhlasím s volbou Strat SSS :) pokud máš už HH Les Paul, tak další HB asi nepotřebuješ a budeš mít paletu čistých Strat zvuků. A přesně jak píše Torst, kdyžtak dokoupíš SSH pro všechno. Já měl doma dlouho všechno jen HH a teď dávám do kupy strata a osazuju ho zpátky do SSS, protože mi po čase ten zvuk SC chyběl :D
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

holka pro všechno je H-S-H !! samozřejmě s nějakou možností serial/paralel nebo rozepnutí.
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

The houbeles. Když si je tazatel jistej, že LP HH je supr a už sedí na furt s aparátem a kapelou, tak je šťastný muž, že ta konkrétní věc vyšla na poprvé, bez nějakých výměn. Nevim co bych řek podle sebe, co jsem zažil a zkusil. Jenom že nikdy nevim, dokud to nezkusim (nemyslim v krámě, v praxi je toho pak dost jinak), a taky že málo co sedí na furt. Což ostatně dotaz potvrzuje, ovšem výkon, to bude asi klíč vždycky. Ne barva, že jo.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Mám dotaz,jak velká je pravděpodobnost při výměně snímačů,když sendám všechny struny na stratu a nic mi to nebude táhnout tak , že se hned krk? Díky
kunec

Příspěvek od kunec »

Nehne

Sent from my iPhone using Tapatalk
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

hne. ale je pružný a až natáhneš stejné struny bude zpátky kde má být.
torst

Příspěvek od torst »

já si vždy myslel, že lidi co hrajou na 10 let starý rezavý struny, jsou jen líný. A teď vidím, že je to z obavy o stabilitu krku !!!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Díky za odpovědi .
kunec

Příspěvek od kunec »

Pokud budou struny sundané par hodin, tak to ani ne poznáš. Já měl teď sundane struny na MIM půl roku, nebyl čas to dodělat, a to swe vracel krk do normálu skoro týden

Sent from my iPad using Tapatalk
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

kunec píše:
Pokud budou struny sundané par hodin, tak to ani ne poznáš. Já měl teď sundane struny na MIM půl roku, nebyl čas to dodělat, a to swe vracel krk do normálu skoro týden

Ok,díky moc,já to zvládnu za jeden den,nikdy jsem se v tom moc nehrabal ,raději jsem dal ke kytaráři,ale není to nic složitého. Mám osazeno HSS a osadím HSH

To:torst
Jo i takový se najde!
pap

Příspěvek od pap »

Na Rickovi se mi hnul krk, než mi zaschlo lepidlo na nulťaku, cca 10 minut. Natáhl jsem struny a kytara nehratelná.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Já to mám Mexico strat 2008,tak uvidím co bude.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pap píše:Na Rickovi se mi hnul krk, než mi zaschlo lepidlo na nulťaku, cca 10 minut. Natáhl jsem struny a kytara nehratelná.
Se to srovnalo, ne? Lepil nulťák? Je vidět precizní práce americkým nacionalistů - já řešil na Rickovi taky blbě přidělaný nultý pražec a co jsem zjišťoval, tak jsem nebyl vyjímka :D
pap

Příspěvek od pap »

Jojo, stačilo trochu dotáhnout výstuhu a od tý doby je to zas ok. Ten můj byl co se týče zpracování v klidu. Původně jsem ho tam špatně přilepil já, tak jsem to opravoval. Jsem levák a hraju na pravorukýho, tak jsem musel nulťák otáčet.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pap píše:Jojo, stačilo trochu dotáhnout výstuhu a od tý doby je to zas ok. Ten můj byl co se týče zpracování v klidu. Původně jsem ho tam špatně přilepil já, tak jsem to opravoval. Jsem levák a hraju na pravorukýho, tak jsem musel nulťák otáčet.
Tak to pak jo, já jej měl blbě nalepený. Super, že jsi to dal tou výztuhou do kupy :)
pap

Příspěvek od pap »

qwer: Nebudu ti radši psát jak je těžký sehnat ten imbus, to byl boj na pár dní :). A abych ti dal za pravdu, nulťák má blbě prořezanou drážku na H struně.
kunec

Příspěvek od kunec »

Jakou velikost má imbus výstupy startu MiM?

DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

MiM bývají standartní metrické, 4 nebo 5 by měla sedět. Horší je to s američanama, před cca rokem jsem sháněl nějaký 1/4 palcový na červíky.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

DoktorZ píše:MiM bývají standartní metrické, 4 nebo 5 by měla sedět. Horší je to s američanama, před cca rokem jsem sháněl nějaký 1/4 palcový na červíky.
Musím oponovat. Mám mexického Fender Strata Deluxe Roadhouse a výztuha nemá metrický rozměr. Musel jsem kvůli tomu kupovat sadičku imperiálních imbusů. Z hlavy nevím kolikátka to je. Až budu doma, můžu to prověřit.

Jinak koupit imperiální imbusy bylo taky veselé. Přišel jsem do pár obchodů a železářství a po vyřčení požadavku, že chci "sadu imbusových klíčů s imperiálníma mírama" bylo vždycky jen "......s čím?!!" :lol: Pak jsem je někde našel svépomocí, snad v Bauhausu... 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“