Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Nene - to bylo na ten Hendrekův příspěvek, který mi přišel vtipný (nic osobního). Odhaduju, že skoro jakýkoli jiný přehrávač tímhle neduhem trpět nebude. Já mám teda VLC už léta a pohoda.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Zvláštna vec sa mi stala.... mám rozrobený projekt, v ktorom z ničoho nič po x-tom spustení zrazu nefunguoval output na žiadnom tracku. Všade bolo namiesto "Stereo out" iba "Bus", takže som musel na nich manuálne nastaviť znova "stereo out". midi tracky vytvoriť znova a prekopírovať midi stopy. Problém ale je, že mi stále nefunguje click. Akože viem si spraviť click cez midi track, ale je možné, že ten normálny click bude potrebovať niekto iný a neviem, ako ho zfunkčniť a nevidím v menu žiadnu možnosť ako mu spraviť nejaký output reset.
Často s Cubasom robím aj bez pripojenia zvukovky, teda s Asio4All a s výstupmi z intergovaného zvuku, asi to bude nejaká súvislosť s týmto, ale toto sa mi ešte nestalo
Dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
xklok

Příspěvek od xklok »

a máš přiřazenej výstup?
DEVICES - VST CONECTION - OUTPUTS- sloupeček CLICK- řádka Stereo Out, kliknout myší zobrazí se nápis Click.
Tím naroutuješ zvuk kliku do hlavního výstupu .

Ještě to jde přez Studio co je v nastavení výstupů- poslat do Control Room mixu.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Aha, no toto som prehliadol... Pozriem. Ja somár som problém hľadal v menu pre metronome.
Dík
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
zami

Příspěvek od zami »

Zdravím všechny.
Poradí mi prosím někdo, jak vytvořím v Cubase do midi podkladu text ? Od rána s tím zápasím a nemůžu na to přijít. Nebo to v Cubase nejde a musím to udělat v jiném programu ?
Díky za reakce.
Miloš.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkus postup z tohoto videa, kde je ukázána práce s partiturou (score). Vkládání textu (Lyrics) je v čase 3:32.
https://youtu.be/sqDK2Rhpb3g?t=3m32s
Ivan

Re: Cubase - MIDI keyboard nereaguje

Příspěvek od Ivan »

Ivan píše:...problem s MIDI Keayboardom Akai MPKII mini - Cubase ho registruje, ale nefunguje...
Ahoj, nadväzujem na problém s vyššie uvedeným kontrolerom. Ako som očakával, support team z Akai na mňa z vysoka serie, nechcel som tu prudit s takto dosť špecifickým problémom, ale skúsim... Ide o toto - spravil som si "pad mapping", ktorý v standalone móde v pribalenom softe MPC Essential funguje - pady normálne hrajú priradené sample. Ale v plug-in móde v Cubase absolútne kontroler nereaguje. Predpokladám, že bude nejaký problém v nastaveniach v Cubase, klávesky kontrolera normálne fungujú s VST instrumentmi, takže kontroler je Cubasom rozpoznaný, ale prečo nefunguje "pad map" v tom MPC softe tak ako v stand-alone móde, neviem... Prakticky nefunguje žiadna funkcia na kontroleri, všetko iba cez interface toho MPC softu. Nejaké rada, že čo s tým?
Vďaka
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Takže: začal bych od analýzy MIDI komunikace, čiže MIDI-OX, článek je tuna na webu.

Zde se zaprvé zjistí, zdali a případně pak jaké MIDI zprávy Akai vysílá při stisku např. padu.

Pak se dá posunout dál.

Na přibalený SW se neohlížej, ten bude pravděpodobně jen pro příjemnější programování kontroleru (do manuálu jsem se zatím nekoukal, střílím od boku).

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

Akai komunikuje, to je úspešne vyliečené (kedysi som to tu riešil, treba spraviť väčšinou "Reset to all devices", aby sa prebudil...), problém je, že nekomunikuje práve iba v tomto MPC v plug-in móde, všade inde áno (v iných instrument trackoch s vsti systetizátormi atď.) Po stlačení padu zahrá iba tón z "vedľajšieho" instrument tracku s aktívnym vsti, a nie sample z MPC (tiež ako instrument track), aj keď v ňom mám ak Midi in ten Akai. V nastaveniach v tom plug-in móde sa nedá nič nastaviť, nad všetkým preberá kontrolu Cubase.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já jsem pořád ztracenej a pořád se mi nechce číst si manuál k AKAI :-D je to strašně divně popsané - přesněji, pořád jsem se nechytil. Asi to chce začít "od nuly":

- MPC je (jestli chápu OK) dodávaný soft, který se umí tvářit jako VST nástroj, je tak?
- obsahuje nějaké zvuky (řekněme sadu samplů), které je možno vyvolávat klepáním na pady, je tak?
- všechno bych "ladil" na prázdném projektu v Cubase, kde bude jen jedna MIDI stopa s tímhle VSTi (MPC)
- Cubase nepřebírá kontrolu nad mapováním (za normálních okolností). Takže chyba může být v chování MPC plug-in modulu.

Asi si ten manuál budu muset přečíst...

P.

EDIT: tak všechno špatně - MPC Essentials není přece virtuální nástroj, ne? Manuál k němu si nestáhnu, ale už dle tohoto obecného popisu mi přijde jako nesmysl s ním pracovat, když máš Cubase. Kde je teda chyba?

Ivan

Příspěvek od Ivan »

- MPC je (jestli chápu OK) dodávaný soft, který se umí tvářit jako VST nástroj, je tak?
Ano.

- obsahuje nějaké zvuky (řekněme sadu samplů), které je možno vyvolávat klepáním na pady, je tak?
Áno aj.

- všechno bych "ladil" na prázdném projektu v Cubase, kde bude jen jedna MIDI stopa s tímhle VSTi (MPC)
Nefunguje.

- Cubase nepřebírá kontrolu nad mapováním (za normálních okolností). Takže chyba může být v chování MPC plug-in modulu.
To najskôr, lebo všetko ostatné je v cajku. A myslím, že sú si toho vedomí aj v Akai, preto support radšej nereaguje. Ale možno ešte prekvapia, len majú to ho veľa, lebo verím, že sa im kvôli nedopracovanosti ich produktov valí kopec dotazov...

Asi si ten manuál budu muset přečíst...
Problém je, že v plug-in móde v nastaveniach nie je možnosť nastaviť nič, žiadne spojenie s HW, žiadna nejaká prioritizácia ovládania alebo niečo podobné... Všetko je v réžii Cubasu, ale tak by to malo byť, to je OK.

Akai rulez!

EDIT: tak všechno špatně - MPC Essentials není přece virtuální nástroj, ne? Manuál k němu si nestáhnu, ale už dle tohoto obecného popisu mi přijde jako nesmysl s ním pracovat, když máš Cubase. Kde je teda chyba?
Je to niečo ako produkčné štúdio (DAW), ale ako plug-in sa väčšinou používa na tvorbu rytmických prvkov, lebo v tomto ohľade je dokonale user-friendly a prehľadný. A prečo nie v Cubase? V Cubase predsa potrebuješ na tento účel tiež plugin, napr. Groove/Beat Agent alebo iný, ale po prečítaní si ich návodu sa podľa mňa na MPC nechytajú
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha, OK. Kdyžtak mi ten manuál někam pošli, rád se na něj juknu. Dle webu je součástí instalačního balíku, což je pro mě nedostupné. Dík!

P.

EDIT: Hmmm..... tak jakápak je nabídka Menu pro MPC plug-in (když je naloudovaná v MIDI/Instrument stopě v Cubase)?

EDIT2: Hmmm...asi nic nového, o čem by se mezi komunitou nevědělo (https://www.steinberg.net/forums/search ... eac0dcc8f7).....

zami

Příspěvek od zami »

Hendrek píše:Zkus postup z tohoto videa, kde je ukázána práce s partiturou (score). Vkládání textu (Lyrics) je v čase 3:32.
https://youtu.be/sqDK2Rhpb3g?t=3m32s
Díky moc. To je přesně co jsem hledal...a nenašel..... :wink:
Miloš.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii píše:EDIT2: Hmmm...asi nic nového, o čem by se mezi komunitou nevědělo (https://www.steinberg.net/forums/search ... eac0dcc8f7).....
Tak Brian neguje niečo, k čomu inžinieri v Akai poskytujú explicitné informácie a návod. Vyberme si, čomu budeme veriť...

EDIT: prebdená noc, ale problém vyřešen - update na novú verziu priniesol aj nejaký "internal MIDI port", ktorého absencia zrejme bola príčinou v staršej verzii
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Coool! :-)

P.

Monika1P
Nový uživatel

Cubase Le 9

Příspěvek od Monika1P »

Zdravím všechny a mooooc prosím o radu.
Přítel si k notebooku koupil zvukovou kartu M-Audio 2x2M a aktivní reproduktory.
Když program zapneme, nevíme kde zapnout aby hráli ty aktivní reproduktory.
Když pustím nějaký song z PC tak hrajou ty aktivní repráky, ale v tom programu ne. A při zapnutí tam mám nějakou volbu repráků ale můžu zvolit jen ty noťasový.
No snad mě někdo pochopil :-D :-)

Monča
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 10.03.2017 5:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunutí tématu
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

V Cubase je potřeba nastavit zvukové zařízení - vybrat tu zvukovku jako zařízení, se kterým bude pracovat:

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen taková otázečka. Potřebujete písničky pouštět přes DAW? Možná je to trochu hloupá otázka, ale z dotazu jsem nabyl dojmu, že to používáte jen na poslech hudby. Nebo je to jinak?
Jinak předpokládám, že manuál ke zvukovce jste si přečetli, stáhli z webu drivery a nainstalovali je.
Dále abyste předešli případným dalším problémům, není vhodné mít tuto zvukovku přiřazenou pro přehrávání zvuků globálně pod windows, ale přiřadit ji jen v příslušném DAWu. Pro windowsy nechat vybránu interní zvukovku. Jinak může dojít za určitých podmínek ke kolizi a přes DAW nepůjde zvukovka použít (zjednodušeně řečeno).
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Zdravím, našel by se na Praze 4/10 někdo kdo by mi pomohl rozchodit Amplitube v Cubase 5? Díky :)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jaká je adresa?

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“