Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Ano v jedné větě. Rád bych se jen ujistil že to bude fungovat třeba s Macem tak mem zajímalo i na jakém principu to pak funguje. Nemusíš být hned agresivní
exBURN píše:Ano v jedné větě. Rád bych se jen ujistil že to bude fungovat třeba s Macem tak mem zajímalo i na jakém principu to pak funguje. Nemusíš být hned agresivní
máš sz.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Funguje normálně jako externí USB zvuková karta. Ovšem v tomto vláknu je to již mírně OT. Zde se řeší G1on.
Zdarec chlapi. Před nějakou dobou jsem narazil na tohle vlákno a na základě mnoha dobrých zkušeností jsem si na bazaru za 1500,- pořídil G1Xon. Mám ho téměř dva měsíce a musím říct, že nadšení zatím nepolevilo. Což se mi ještě s digitálními bazmeky ještě nikdy nestalo
Celou dobu hraji přes studiová sluchátka, což je v pohodě. Poslední dobou to ale místy se sluchátky začíná být trochu únavné. Když hraji s podkladem (bubeník, nějaký doprovod), nevím jak bych to popsal, ale zdá se mi, že už je toho v těch sluchátkách nějak moc a není to prostě ono. Přemýšlím, že bych investoval do nějakých aktivních beden. Nejlepší by asi byly stud. monitory, což je investice alespoň 4k. Chtěl bych se zeptat, jstli tady někdo hraje se Zoomem přes nějaké aktivky, popřípadě co byste doporučili, jaké máte zkušenosti?
Prohledej :Studio a recording tam určitě najdeš,tady asi ne co se týká monitorů.
Tomo90: s bednama neporadím, ale co se týká moc zvuků ve sluchátkách, tak jsem to taky řešil a dost mi pomohlo když jsem podklad co mi hraje do auxu nechal hrat do jednoho sluchátka hlasitěji. V hudebním přehrávači jen upravím vyvážení (balance). Pak lépe vynikne jak podklad tak kytara a stačí pro stejný pocit nižší hlasitost a neni to tak zahlcující.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Pavdi: To je zajímavé řešení, které by mě opravdu nenapadlo. Určitě vyzkouším, díky!
Zo štúd. monitorov by si mohol byť sklamaný. Ak ich chceš iba kvôli Zoomu, tak to si radšej niekde vypočuj, ako to hrá, lebo budeš, podľa mnňa, ľutovať zbytočnú investíciu... Zoom nehrá nikde lepšie ako v slúchatkach. Skúšal som ho na dvoch tranz. kombách, hifi zostave (OK ako tak...), do PA, do štud. monitorov, ale ten správny zvuk som dostal iba až v kvalitných slúchatkach. Ešte verím, že si môže dobre sadnúť s nejakými gitarovými aparátmi, ale to je nonsens naháňať aparát iba na tento účel.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Má cenu kupovat basovou verzi na domácí nahrávání? Zatím používám kytarovej a nějakej clean aparát, ale říkám si, jestli nebude lepší pořídit i Zoom B1on?
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si rád hraješ s různými amp simulacemi aparátů a kytarová verze ti nenabízí dostatek použitelných variant pro basu, je to cesta. Navíc je tam pár basových syntetizérů.
Teď je jeden na bazaru, že? Ne že by G1on nebyl pro basu použitelnej, ona přes něj bude znít taky pěkně, ale jak píše Hendrek - nebude to 100% řešení.
G1on mám na stole u PC pro cvičení a jamování s DAW a mp3. Bezva, oceňuju, že nemusim blbnout s adaptérem, mám z PC vytaženej kabel USB, kterým krmím ZOOMa.
G1on mám na stole u PC pro cvičení a jamování s DAW a mp3. Bezva, oceňuju, že nemusim blbnout s adaptérem, mám z PC vytaženej kabel USB, kterým krmím ZOOMa.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Pred nedavnem jsem poprve vyzkousel retezec kytara - G1Xon - Jamman Solo XT - sluchatka. Hlasitost je pomerne vyrazne nizsi, nez kdyz pichnu sluchatka primo do vystupu G1Xon. Nema nekdo tuseni, jak to resit? V Zoomu mam nastaven vystup na Line a hlasitost je plus minus stejna pro vsechny moznosti nastaveni vystupu.
Pokud mě paměť neplete, tak se to tu nedávno probíralo. Výstup z Jammana je na sluchátka slabý a zesílením na Zoomu to nedoženeš. Potřebuješ za Jammanem ještě sluchátkový předzes.
Tohle by asi šlo a živit to můžeš přímo z USB Jammana
https://www.aliexpress.com/item/5V-Car- ... 97741.html
Tohle by asi šlo a živit to můžeš přímo z USB Jammana
https://www.aliexpress.com/item/5V-Car- ... 97741.html
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je nepříjemné. Nenapadlo mě, že to bude problém, když normálně lze hrát jen kytara-jamman-sluchátka - sice ne bůhvíjak nahlas, ale čekal bych, že Zoom před ním tomu výrazně pomůže. No ale dovnitř jammana nevidím.
Holt budu muset objednat/postavit nějaký takový krám a udělat si mini pedalboard, protože zapojovat to všechno pořád znova by bylo na kočku.
Holt budu muset objednat/postavit nějaký takový krám a udělat si mini pedalboard, protože zapojovat to všechno pořád znova by bylo na kočku.
Jedna malá poznámka pro ty, kteří by chtěli Zooma napájet powerbankou - vytáhněte si baterky, protože jakmile zastrčíte do Zooma kabel z kytary, tak dává přednost napájení z vložených AA.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Zdravím
Tento týždeň mi príde G1on, ktorý plánujem používať iba ako FX procesor.
Nejaké tipy/presety na ambientné zvuky?
Tento týždeň mi príde G1on, ktorý plánujem používať iba ako FX procesor.
Nejaké tipy/presety na ambientné zvuky?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Rocky_MK píše:Pred nedavnem jsem poprve vyzkousel retezec kytara - G1Xon - Jamman Solo XT - sluchatka. Hlasitost je pomerne vyrazne nizsi, nez kdyz pichnu sluchatka primo do vystupu G1Xon. Nema nekdo tuseni, jak to resit? V Zoomu mam nastaven vystup na Line a hlasitost je plus minus stejna pro vsechny moznosti nastaveni vystupu.
Beru zpět. Trochu jsem poladil hlasitosti na všech 3 úrovních a je to v pohodě použitelné. Kdybych odpojil Jammana a zapojil sluchátka do Zooma, tak mi to urve uši, zatímco s Jammanem a sluchátky na jeho výstupech (do sterea) je to prostě hodně nahlas. Takže jsem spokojen, super kombinace na doma.Rocky_MK píše:Tak to je nepříjemné. Nenapadlo mě, že to bude problém, když normálně lze hrát jen kytara-jamman-sluchátka - sice ne bůhvíjak nahlas, ale čekal bych, že Zoom před ním tomu výrazně pomůže. No ale dovnitř jammana nevidím.
Ahoj
Jaké máte zkušenosti s výdrží na baterky u ZOOM G1Xon?
Nedávno jsem ho byl testovat na ulici v kombinaci - kombo Roland street cube (taky na baterky) + ZOOM G1Xon (na baterky) + mikrofon + elektro-akustická kytara. No a multiefekt po cca 2,5 hodinách hraní ohlásil vybitou baterii. A přitom se udává minimálně 10-15h provozu na baterie.
Má někdo takovou zkušenost? Myslíte, že to může žrát víc když kombinuju více efektů plus looper a samply...?
Používám nabíjecí baterie ENELOOP (Panasonic).
Předem díky za odpovědi!
Jaké máte zkušenosti s výdrží na baterky u ZOOM G1Xon?
Nedávno jsem ho byl testovat na ulici v kombinaci - kombo Roland street cube (taky na baterky) + ZOOM G1Xon (na baterky) + mikrofon + elektro-akustická kytara. No a multiefekt po cca 2,5 hodinách hraní ohlásil vybitou baterii. A přitom se udává minimálně 10-15h provozu na baterie.
Má někdo takovou zkušenost? Myslíte, že to může žrát víc když kombinuju více efektů plus looper a samply...?
Používám nabíjecí baterie ENELOOP (Panasonic).
Předem díky za odpovědi!
Used to be:
Guitar: Squier by Fender Stratocaster
Amp: Mesa Boogie - Dual Caliber DC-5
Box: Mesa Boogie 4x12 Rectifier Standard
Guitar: Squier by Fender Stratocaster
Amp: Mesa Boogie - Dual Caliber DC-5
Box: Mesa Boogie 4x12 Rectifier Standard