distortion na vintage celampu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Lachim

distortion na vintage celampu

Příspěvek od Lachim »

Mám krátce vintage celolampu (viz popis) a časem bych k tomu potřeboval nějakej distortion. Zkreslení je moc hezký, ale někdy se hodí větší.
Moji favoriti jsou Smrcka OVERDRIVE STATION III TB (ten ale nemám jak testnout), RAT, Metal Muff (v pořadí, jak jsem napsal). Styl takovej ten modernější hevík.
Kdo má lampy a řešil něco podobného,šup sem s tim ;-)

PS: BOSS MT-2 jsem zkoušel a dobrý, ale už dost pila
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hrál jsem na Metal Muff , ale jen v hudebninách , a ten zvuk mi nepřišel moc hutnej. sice to kresliho dost, ale takový chemicky čistý mi to přišlo-
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

muffik me prijde malo univerzalni, takovy moc hutny zvuk. je to super vec, ale chtelo by to jeste neco k tomu... ted zrovna hodne premyslim o tom, ze bych si poridil vixenuv... :D nene uz zadne efekty alespon pul roku :D

smrckuv drive super, ale stoji docela dost, navic to chce trochu nakresleny apec... ale jinak z overdrivu je to asi to nej co muzes koupit.

rat je dostortion, naprosta univerzalnost - udelas si nakraply zvuk, udelas si poradny cruch, udelas si pilu, udelas si fuzz, udelas si overdrive, mam dva, jsem happy, nedal bych je za nic... poslal jsem do sveta efekty marshall, boss, rat si ale necham, ten zvuk je pro jina liga. a je hlavne jsou TB, coz je ted pro me jedno z nejdulezitejsich veci kdyz kupuju krabku.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja mam zatial len hybrida a pouzivam prave ten Metal Muff na silnejsie skreslenie - zvuk ma taky ostrejsi, ale pre mna aj dostatocne hutny. No a este k tomu pouzivam Behringer Vintage Distortion, co je kopia Big Muffu. Z neho sa da dostat overdrive ale aj fuzzo-vite skreslenie :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No právě,tem Smrcka se mi moc líbí, má i dva zvuky, ale je to nezkusitelný. Ani nevim odkud je (na meily neodpovídá). Ten RAT se mi jeví podle ukázek docela schopně. Ale zase nevim, jakej je pro mě OK. Dělaj jich několik modelů a zkusit někde všechny nejde :-(
A zas to chci mít na chvíly (na co nejdýl), a tak jsem opatrnější a nezpěchám na to.

A teď, kytaristo raď.........
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak ja osobne bych chtel Big Muff i Rat. oboje mam na Digitechu modelovany a strasne se me to libi, takze az budu mit lampu (mozna zitra), vymenim Digitech DF7 za tyhle dva. myslim, ze uplatnim oba dva.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Lachim píše:No právě,tem Smrcka se mi moc líbí, má i dva zvuky, ale je to nezkusitelný. Ani nevim odkud je (na meily neodpovídá). Ten RAT se mi jeví podle ukázek docela schopně. Ale zase nevim, jakej je pro mě OK. Dělaj jich několik modelů a zkusit někde všechny nejde :-(
A zas to chci mít na chvíly (na co nejdýl), a tak jsem opatrnější a nezpěchám na to.

A teď, kytaristo raď.........
no z tech dvou co mam, me prijde RAT 2 docela univerzalnejsi. a o kolik ma delsi sustain! je to sakra poznat! Turbo mi prijde takove vic temne, min zkrotitelne, chlupatejsi... mam ho radsi, vic uni je ale RAT 2. Dirty RAT neznam.

smrcka 808 je super, ale je to predevsim overdrive nakopavadlo. jinak me na mail smrcka odpovedel hned tak nevim, proc neodpovida tobe. je nekde od Vsetina, nebo od Klobouk... zapomnel jsem to

nejlepsi bude koupit nejaky jeho stary pedal na bazaru a ten testnout, byvaji tam tak za 2t. a jelikoz je ten pedal neznicitelny, popr. smrckou opravitelny, tak bych to nevidel jako problem, ze je z druhe ruky. navic ho muzes za ty same prachy za tyden strelit...

ted me docela nadchl Metal MUFF... ne ze bych byl nejaky metalita, to opravdu NE, ale i takova silenost by se docela domu hodila :)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Už mě napsal. Je z ValMezu. Možná budu mít i možnost si to vyzkoušet (demo kus na zkoušku). Tomu říkám přístup. Všechna čest.
- krabiček a efektů kýbl
noc33

Příspěvek od noc33 »

Z ratu má nejdelší sustain you dirty rat.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Lachim píše:Už mě napsal. Je z ValMezu. Možná budu mít i možnost si to vyzkoušet (demo kus na zkoušku). Tomu říkám přístup. Všechna čest.
Budes ho teda skusat? Tiez by ma zaujimalo ako znie... a kolko vlastne stoji - ten Overdrive Station III?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Lachim

Příspěvek od Lachim »

to Braniik: zkoušet to asi budu. Mistr Smrčka mě slíbil, že jestli bude mít volnej kus, tak mě pučí na zkoušku. Když ne, tak objednám a do týdne se to dá vrátit. Prý to tak dělá normálně.

http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... on-iii-tb/

dám vědět
- krabiček a efektů kýbl
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak jsem dostal na osahání od mistra Smrčky OVERDRIVE STATION III TB (velké díky výrobci). Jestli to velikost mého psaníčka dovolí, tak sem zkusím postnout postřehy. Sice hledám modernější sound (takovej ten americkej,messovskej), ale tohle je taky very goot.
- krabiček a efektů kýbl
Lachim

Příspěvek od Lachim »

OVERDRIVE STATION III TB - výrobce SmrckaEffects

Nejdříve, popis vnější. Celý "stroječek" je z leštěného, pevného nerez plechu s vintage čudlíky, třemi nožními přepínači a vypadá fakt velmi dobře. Foot Switche jsou posazeny tak akorát od sebe. To znamená, že je lze přepínat každý zvlášť, nebo dva najednou (třeba Jump a Hi-Gain).
Krabka má 5 čudlíků. První je knob JUMP. Ten má za úkol skokově zvýšit hlasitost (dobré na sólo). Druhý v pořadí je LEVEL. Ten netřeba popisovat. Další v řadí je TREBLE. Ten posadí zvuk více do výšek nebo do basů. Předposlední točítko je HiGain. Jak název napovídá, má za úkol drive kanálu stejného názvu. Poslední je čudl CRUNCH. Tím se, stejně jako předchozím, nastavuje drive. Tentokrát, jak je z názvu CRUNCH patrno, jemnějšího ražení.
Dále krabice obsahuje páčkový přepínač, jímž se přepíná charakter zvuku VINTAGE - víc středový a MODERN - bass & treblee (popis si můžete přečíst na stránkách výrobce - viz odkaz níže). Ještě musím poznamenat, že je to napájeno 18V AC adaptérem (v tom bych viděl i část úlohy na dynamičnosti). Jako bombónek to má True Bypass.

Tak, a teď to nejdůležitější. Jak to vlastně zní. Protože je popis zvuku velmi osobní a nepřenositelná informace, tak to prosím berte jako názor jednotlivce, který nikomu nic nevnucuje a chce se jen podělit o své pocity a zkušenosti.

První, co mě chytlo na tomto zkreslovadle byla neuvěřitelná dynamika! Ale k tomu se dostanu.
Zvuk Crunch je takovej, jakej bych čekal. Klasickej, spíše vintage. Proti lampovýmu zkreslení z mého LANEYe VC-30 je víc ostrý, modernější. Když jsem dal gain na cca jednu třetinu a začal brnkat, tak byl zvuk skoro čistej, ale když jsem se do toho opřel, tak to krásně zkreslovalo. Super. To jsem fakt ještě z žádný krabičky nedostal! S přidáváním gainu zkreslení vzrůstá a ten rozdíl se zmenšuje. Ale furt to je dynamický dostatečně. Zkusil jsem i při malém gainu nakopávat lampové zkreslení a nebyl to žádný problém. Bylo to jen takový víc řezavější.
Hi-Gain je zvuk podobný (zřejmě je tvořen ze stejnýho čipu) ale je víc tlustej, chlupatej. Ale stále spíš Vintage. Čili žádná pila. Když se nastaví oba ovladače Gainu na stejnou hodnotu (třeba na 3 hodiny), tak je poznat stejný základ zvuku, ale jiný charakter. Ta chlupatost u Hi-gainu je prostě větší a myslím,že i má větší komprimaci (dobrý na sóla).
Páčkovým přepínačem lze ještě jemně natavit zvuk více do středů či do krajních poloh. Knobem Jump a nášlapným čudlem stejného názvu jde ještě skokově zvýšit (třeba při sóle) hlasitost právě hraného kanálu. Má ale dost velký rozsah, takže se s ním musí opatrně.

Já jsem zkoušel na kytaru Epi LP standard (ještě poctivá, drahá Korea) se snímači R.M. picups Alnico Neck & Bridge s celolampovým kombem LANEY VC-30 pracujícím v A třídě. Mě osobně se nejvíc líbila kombinace přepínače na vintage, Crunch na cca 1/3 a Hi-gain na 3/4. Ten chrunh mě "nutil" hrát prstama (klasiku už jsem dlouho nehrál, ale něco tam zůstalo ;-)). Zkusil jsem i Plíhala a ono to hrálo skoro čistě, ale když jsem do toho hrábl, tak z toho vyběhla hromada čertů. Fakt síla!! A při přepnutí na Hi-gain je při tomto nastavení rozdíl více než dramatický. A ještě ten skvělý JUMP. Je to vlastně takový dvoukanálový zkreslovač.

Resumé: Chci ho!!! Ale bohužel nejdřív musím vyřešit pila sound (chtěl bych moderní Hi-gain amerického typu). Hned pak jdu ale do tohoto zkreslovače.

PLUSY: - fortelná konstrukce
- True Bypass
- dynamika
- dvoukanálová fylosofie
- Jump
- zvuk

MÍNUSY: - knob Jump s velkým rozsahem
- než treble, spíše klasické bas,mid,treb (ale zase ta velikost, že)
- že ho nemám!

odkaz: http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... on-iii-tb/
- krabiček a efektů kýbl
termyx

Příspěvek od termyx »

prodám ti ten co mám v podpisu pokud chceš..je to ten obyčejnější "jednoduchej" OD..ještě černá krabička..-starší model...na ten muj hrál prej kytarista anety langerový :D
to a to a za chvíli zas tohle
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Díky za nabídku, ale zatim nee. Teď pila, pak něco jemnějšího.
- krabiček a efektů kýbl
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

vyzkousej si UberMetal nedavno jsem ho zkousel na Peavey Valveking a dost se mi libil zvuk, dobrej hutnej ostrej zvuk a i sustain v klidu.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak pilu jsem vyřešil. Pořídil jsem Andy's Drive 666 a je to fakt super pila. Ty recenze na INSTRUMENTU měly fakt pravdu. Lepší DISTORTION jsem neslyšel. V přímém porovnání MT2 projel na celé čáře. Teď šetřím na toho Smrčku :(
- krabiček a efektů kýbl
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“