Ahoj lidi, mám problém se svojí kytarou, po připojení k počítači vůbec nereaguje a tváří se jakoby nebyla připojená
Stalo se to z ničeho nic, normálně sem na ní hrál přes počítač a vše fungovalo bez problému ale pak sem se natáhl abych rozsvítil lampičku a jednu ruku sem měl položenou na strunách u snímačů (ale tím by to snad být nemělo na snímači je nalepen jakýsi igelit) a jakmile sem se dotkl lampičky dostal sem strašnou ránu od proudu a v tu chvíli kytara zmlkla a z kytary sem už nedostal ani hlásku (tedy kromě drnčení strun na sucho) čím to může být? Bohužel už není kytara v záruce takže bych si opravu musel platit ze svého
Nevíte jak zase přimět tu kytaru hrát nebo alespon kolik by mohla stát oprava? děkuju
No podlě mě jsou struny uzemněné ne? Takže spíš probíjela ta lampička protože pochybuju že by ta elektrická kytara byla vážně elektrická Přecejen jediný vývod zní je do zvukovky to bude sotva síla tužkové baterie.... spíš se bojím co se tam odpálilo.. nemá kytara třeba nějaký jistič nebo něco takového? asi ne co? Já si myslel že to nebude tak jednoduché..
No fakt kytara přepěťovou ochranu nemá,ale když si to tak vezmu tak mě napadá že by se idpálily poťáky,ale netuším jestli to je možný.Jen uvažuju nahlas
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Honza píše:No podlě mě jsou struny uzemněné ne? Takže spíš probíjela ta lampička protože pochybuju že by ta elektrická kytara byla vážně elektrická Přecejen jediný vývod zní je do zvukovky to bude sotva síla tužkové baterie.... spíš se bojím co se tam odpálilo.. nemá kytara třeba nějaký jistič nebo něco takového? asi ne co? Já si myslel že to nebude tak jednoduché..
...když to kope (třeba právě když s jednou rukou na kytaře šáhneš na něco vodivýho), tak tam může být špatně právě ta zem... radši to dej zkontrolovat nějakýmu elektrikáři.
Ted sem zkoušel tu lampičku zkoušečkou a svítila takže probíjela lampička.... a podle toho co říkáš ted teda si nejsem jistý je správně že jsou struny uzemněné nebo špatně?
Podle mě je to nejspíš tim, že si odpálil zvukovku. Slyšel jsem, že když do ni narveš kytaru tak se dá po čase snadno oddělat i normálně no a jestli si ještě dostal pecku od lampičky...
Ty máš uzemnění na jack?Tak to bacha na zvukovku.Já mam uzemněno na volume poťák a podle schémat to tak má bejt,ale uzemnění na jack vypadá dost nebezpečně
Red Bull píše:Ty máš uzemnění na jack?Tak to bacha na zvukovku.Já mam uzemněno na volume poťák a podle schémat to tak má bejt,ale uzemnění na jack vypadá dost nebezpečně
Tak jack je taky odzeměnej, takže je to všechno propojený.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Pokud by dostal 220 tak by byl pěkně prokopanej - já nedostal celejch 220 ale nakoplo mě to slušně. autor by nám měl napsat jestli mu funguje zvukovka,jinak se tady nemá cenu handrkovat o slovíčka
No zvukovka funguje ted sem zkoušel připojit na line-in jiné zvukové zařízení a šlapalo to...
Zajímalo by mě co se v té kytaře mohlo odpálit a hlavně kolik to bude stát
Red Bull píše:Pokud by dostal 220 tak by byl pěkně prokopanej - já nedostal celejch 220 ale nakoplo mě to slušně. autor by nám měl napsat jestli mu funguje zvukovka,jinak se tady nemá cenu handrkovat o slovíčka
no...jako ono dokáže pořádně nakopnout i 50
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Ve skutečnosti je v zásuvkách už nějakou dobu 230V a pecku už sem dostal hodněkrát (jako vyučenej elektrikář sem to měl na učňáku na denním pořádku ) není to tak strašné jak si myslíte Ale příjemné taky ne...
Takže kytaru teda jedině ke kytaráři jo? No to je špatný to zas bude peněz :/