Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade efekty

Příspěvek od Hendrek »

Tipuji, že pro kovovou krabičku budu potřebovat ty s kovovou matkou, aby bylo vše uzemněno, že?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, přestože nerad komukoliv doporučuji co má jak udělat, osadil bych ten konektor, který jsi postnul v prvním příspěvku pod krabičkou. Těm plastovým jsem zatím nepřišel na chuť. Výrobce ať si tam dává co chce, ale "home made" by mělo být bez kompromisů :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Když už celokovovou otevřenou klasiku, tak si připlať za Switchcraft. Většina ostatních u nás prodávaných je dobrá tak k vzteku. Víš sám, jak je to se samčími jacky.

Zem a TB lišta: Můžou být všechny na společné kostře krabičky. Je dobré počítat s tím, že v podstatě vždy vytvoříš zemní smyčku kabelem k efektu a zpět, a podle toho vést kabely hned vedle sebe. Uvnitř krabky bych kvůli spolehlivosti zem zdvojil propojením všech Sleeve vývodů drátem, tam je zemní smyčka zanedbatelná a krytá stíněním.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dík, začátky jsou těžké, no. To není jak spájet do kupy kabel :D.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Asi se opakuji, ale mám pocit, že to nikdy neškodí (mně to tenkrát velmi pomohlo). Zde je krásné schéma jak zapojit pcb s efektem do kompletní TB krabičky z hlediska konektorů a napájení (včetně vypínání stereovstupem a indikací LED)
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Plastový konektor se třemi kontakty v řadě má pro mně 2 zásadní výhody, kvůli kterým je všude osazuji:
1) Nemusím řešit zemní smyčky. Kostra by měla být spojena se signálovou zemí jen v jednom místě.
2) Díky 6 pinům dává více možností zapojení. Na vstupním jacku zesilovačů je mám zapojené tak, že při částečném zastrčení mám vstup "HI" a při úplném "LO".

U klasických se mi občas stávalo, že šuměly, protože měly špatný kontakt (mluvím o konektorech ve stejné cenové, "značkové" konektory jsem nikdy nekupoval). Ale pokud chceš aby to přežilo i tvá vnoučata, pak jedině zlacený značkový kov.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mé první dokončené výtvory. U Fuzz Plantu jde jen o povrchovou úpravu již hotové krabičky, ale i tak to sem hodím.
Přílohy
IMG_20170220_230727.jpg
IMG_20170218_152506_HDR.jpg
IMG_20170218_152323_HDR.jpg
IMG_20170218_152352_HDR.jpg
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Parádní ztvárnění :wink: ,nějaké zvuky budou?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ukaž střeva.
Muf je skvělý. Autor: Stanislav Holý. Pro komerční nasazení bys musel řešit autorská práva.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 21.02.2017 11:23, celkem upraveno 1 x.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Japa děláš tu povrchovku? Taky se s tím budu potýkat :D.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

jirkatol píše:Parádní ztvárnění :wink: ,nějaké zvuky budou?
Fuzz Plant je od Hyenika, tak zvukové nahrávky kdyžtak od něj. Mufa mu taky zapůjčím, tak by při jednom mohl něco taky nahrát, pokud jej pěkně poprosíme :). Já jsem poslední dobou značně časově vytížen a místo hraní se hrabu v krabičkách a kabelech :).
kmensik píše:Ukaž střeva.
Pro začátečnický projekt jsem zvolil normální PCB stavebnici, nic zajímavého. Rozmontovávat se mi to kvůli fotce moc nechce. :)
Pikus píše:Japa děláš tu povrchovku? Taky se s tím budu potýkat :D.
Stejný postup jako zde: ostatni/homemade-efekty-t18726-860.html#p707356
Do budoucna bych chtěl zkusit ještě nažehlovací techniku: http://www.kitrae.net/music/Custom_Pedal_Graphics.html
kmensik píše:Muf je skvělý. Autor: Stanislav Holý. Pro komerční nasazení bys musel řešit autorská práva.
Nad tím se budu muset zamyslet. Určitě se to nevztahuje pro použití pro vlastní potřebu. Tzn. řekne-li si někdo, že na krabičce chce mít to či ono a já mu to tak jen udělám pro jeho potřebu, vezmu si za to odpovídající obnos za práci, je to porušení autorského práva? Neprodávám tu grafiku, ale jen svou práci.
Příklad: přijdeš do copy centra, že chceš vytisknout např. obrázek Mufa. Copy centrum si vezme peníze za tisk, neprodává ti tedy obsah toho tisku, neporušuje tím autorský zákon. Nebo si to vykládám špatně?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

No s tou grafikou to nebude asi tak jednoduchý.... Jestli to stavíš na kšeft (máš firmu ) tak by si měl za užití audiovizuálního díla zaplatit. Asi jako když budeš mít živnost na natáčení svatebních videí . Video sice bude tvoje původní tvorba ale vložení písnička už ne a musíš jí zaplatit.

Ale jestli stavíš jen pár efektů a máš to spíš pro radost než pro kšeft tak by sem to asi moc nehrotil.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
kunec

Příspěvek od kunec »

A raději se tom moc veřejně nechlubil
Je to tak. Musíš zaplatit za licenci.

Sent from my iPad using Tapatalk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak píšu výše, je to pro vlastní potřebu. To rozvinutí myšlenky o výrobě pro někoho jiného bylo myšleno čistě hypoteticky.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pro vlastní potřebu by to mělo bej oka , asi jako když stahneš MP3 nebo film ale neposíláš to dál .

Jinak krabičky vypadají moc hezky udělaný .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jurator

Příspěvek od jurator »

Ahoj,
na Aliexpressu jsem narazil na spoustu stavebnic efektů. Padla mi do oka stavebnice overdrivu Klon Centaur. Komplet, tak jak je zachycený na fotkách níže, stál nějakých 42$, tak jsem ho před časem objednal, dnes dal dohromady a vyzkoušel, zatím jenom přes zvukovku, protože se k aparátu pár týdnů nedostanu.
Ze stavebnice jsem celkem mile překvapený, už při vybalování to předčilo moje očekávání.
Poctivá povrchovka, použité elektrolyty se tváří jako Nippony, měření poloviny z nich by tomu i odpovídalo. Tvarovací diody byly skutečně germaniové, kvalita pcb ok, výsledný zvuk parádní (originál jsem slyšel tak maximálně na youtube).
Zítra sem můžu poslat nějaké ukázky, ale přes IR a moje pracky to asi nebude úplně ono :)
20170304_190735.jpg
20170304_174408.jpg
link
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Není ten obchod náhodou PROTAITONE MUSICAL ACCESSORIES STORE. Tam taky kupuju, zatím 100% spokojenost.
jurator

Příspěvek od jurator »

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Stavebnice opravdu profi!
Z overdrivů obecně nejsem moc na větvi, leč tohle zní pěkně, použitelněji než tubescreamer. Kytara samotná se mi líbí, zní moc dobře. Co to je zač a jaké snímače pls?
jurator

Příspěvek od jurator »

kmensik: Díky za pochvalu kytárky, je to Music Man od Zdeňka Vavruši, snímače DiMarzio, u kobylky tuším nějaký Satrianiho model a u krku S.Vaie, přesný typ si nevzpomenu. Krom lehce zkrouceného krku je super, je to prý častý problém Zdeňkových kytar.
Myslím, že by z toho šlo vytáhnout zvukově víc, nahrávka je přímo z krabky do zvukovky, digi prohnaná přes VST Amplifikation > FIR (impuls spress -high), nemám s nastavování low gain zvuku moc zkušeností a dovedností :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“