Homemade kytara
Re: Homemade kytara
No já to myslel tak, že tu CNC konstrukci si vypaluji většinu
a jinak se dá dát ta hlava určitě, ale muselo by se to celé vymyslet tak, aby šel hodit místo desky s T drážkama rošty + plyn a takové blbosti kolem, to by vyšlo draho
a stejně by to bylo tak na plech do síly 3mm... u nás pálíme až 25mm hardox, to je mašina za 15 mega.
Přiznám se, že laser znám jen jako zákazník .... a veškeré mé objednávky se týkaly řezání oceli (i stěny jackelu) či nerezu do 3 mm. Kupodivu byla občas i nouze o kapacity, zvláště, když jsem něco potřeboval hned. Rezervy tedy ještě v ČR jsou, zvláště, když vzrůstá tlak na dodávky just-in-time a poptávají se menší množství (pracovní čas mašiny v řádu několika hodin).
Mi povídej, zatím tam dělám na sekci laseru technologa/konstruktéra/programátora (taková ku*vička pro všechno), proto jsem se rozhodl se na to vykašlat a jít dělat kytary, no a někdy je to tam fakt blázinec. Stačí jedna velká zakázka pálení na 50 hodin a rychlovky nejsou možné. A to ty lasery máme 2
Dovedu si to představit. Tím zákazníkem jsem myslel sebe na pozici technologa/konstruktéra/programátora/objednávače a sháněče matroše (kurvičky pro všechno), který musel sehnat komponenty pro výrobu nejlépe zítra (poté, co je vyprojektoval). Byli jsme na jedné lodi.
Navoskováno, přebroušeno, seřízeno, sletováno.
Album ze stavby zde http://kmensik.rajce.idnes.cz/DIY_B
Jedním slovem paráda.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Nádherná práce, ale těch „natural“ kytar už máš hodně, ne? 
Krásná kytárka,dáš potom i nějaký zvuk? Jinak moc příjemná na pohled! Gratuluji
Super robotka, elegantné a vkusné prevedenie, páči sa mi tvoj "rukopis" .Borovica je z našich končín ?
Díky. Borovici jsem vyškemral od stolaře, když nám dělal dveře, je zaručeně místní. Krk je z Afriky.
Nadrnkal jsem zvukovou ukázku, aby tam byly všechny 3 polohy, clean a drive.
https://drive.google.com/open?id=0B1tdC ... U9wQUVqZk0
https://drive.google.com/open?id=0B1tdC ... nFXNnFFQk0
Nadrnkal jsem zvukovou ukázku, aby tam byly všechny 3 polohy, clean a drive.
https://drive.google.com/open?id=0B1tdC ... U9wQUVqZk0
https://drive.google.com/open?id=0B1tdC ... nFXNnFFQk0
klobuk dole za tu borovicu
ja by som z ihlicnana nerobil 
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Krásně vypadá, je krásně zpracovaná, parádně sedne do ruky a parádně se na to brnká...
Chtěl bych se optat jakým voskem jsi voskoval a jestli jsi ještě pod vosk něco dával.
Třeba olej nebo tak.
Třeba olej nebo tak.
Osmo Hartwachs Öl, 3 vrstvy, vždy přes noc nechat uschnout nad kamnama. První 2 vrstvy jsem dával štětkou, což byla chyba, nechalo to tahy štětce a musel jsem to brousit, i tak jsou tahy trochu vidět. Lepší je vosk nanášet hadrem, což možná bude vyžadovat víc vrstev. Tento tvrdý vosk se chová spíš jako lak, vůbec nelepí jako včelí vosk.
Hmatník hruškový je jen lehce napuštěný taky tvrdým voskem a jednou lněným olejem.
Michnov: Díky za pochvalu. Přijď vyzkoušet na aparátu. Jak pokračuješ se svými?
Hmatník hruškový je jen lehce napuštěný taky tvrdým voskem a jednou lněným olejem.
Michnov: Díky za pochvalu. Přijď vyzkoušet na aparátu. Jak pokračuješ se svými?
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
kmensik: Není zač, máš to super, tak co bych nechválil
, přilepená hotová hlava k nahrubovanýmu krku, dneska snad šlicht krku...na aparátu bych si určitě někdy rád brnknul...
Ahoj,
měl bych prosbu - mám předpřipravené tělo na akustiku a nejsem si jistý několika věcmi:
Když vyfrézuji drážku pro olemování těla a to pak nalakuji, jak z ABS lemovky dostanu barvu, která se na ní omylem dostane (nějak si nedovedu představit, že bych lem úplně dokonale zakryl)?
Na přední desce bych rád dosáhl podobného (ale spíš matného) vzhledu, jaký má Ibanez na modelu AVN10. Dá se toho docílit šelakem a fermeží, anebo jde o stříkaný sunburst (pokud ano, jaký typ laku použít?)?
Díky!

měl bych prosbu - mám předpřipravené tělo na akustiku a nejsem si jistý několika věcmi:
Když vyfrézuji drážku pro olemování těla a to pak nalakuji, jak z ABS lemovky dostanu barvu, která se na ní omylem dostane (nějak si nedovedu představit, že bych lem úplně dokonale zakryl)?
Na přední desce bych rád dosáhl podobného (ale spíš matného) vzhledu, jaký má Ibanez na modelu AVN10. Dá se toho docílit šelakem a fermeží, anebo jde o stříkaný sunburst (pokud ano, jaký typ laku použít?)?
Díky!

Nejsem na akustiky, ale něco jsem zahlédl.
Většina kytar má stejně lak i přes binding. Jak chceš.
U přední desky se ptáš na ten burst (v tomto případě moření) nebo na lak? Mně to připadá, že tohle je dělané vodním nebo lihovým mořidlem akvarelovou technikou houbou nebo tampónem, není to stříkaný burst. Přes to může být čirý matný lak polyuretan, nitro, šelak. Fermež nee.
Většina kytar má stejně lak i přes binding. Jak chceš.
U přední desky se ptáš na ten burst (v tomto případě moření) nebo na lak? Mně to připadá, že tohle je dělané vodním nebo lihovým mořidlem akvarelovou technikou houbou nebo tampónem, není to stříkaný burst. Přes to může být čirý matný lak polyuretan, nitro, šelak. Fermež nee.
No mě by spíš zajímalo čím se to tam lepí.
Prima, díky za odpověď!
Zajímalo by mě,jak se s tím mořidlem postupuje - jak docílit toho narůstajícího ztmavování? Se stříkací pistolí postup chápu, tady mi to ale úplně jasné není.
Zajímalo by mě,jak se s tím mořidlem postupuje - jak docílit toho narůstajícího ztmavování? Se stříkací pistolí postup chápu, tady mi to ale úplně jasné není.
Postupuje se tak, že si to během pěti vteřin najdeš na YT a pak to dlouho zkoušíš na nějakých odřezcích, než to začne nějak vypadat. A pak naostro.