Budka na nahrávání zpěvu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
fkoomek

Budka na nahrávání zpěvu

Příspěvek od fkoomek »

Ahoj. Chtěl bych si udělat doma (v paneláku) budku na nahrávání zpěvu. Po pročtení různých fór jsem
se rozhodl pro použití minerální vaty - na všechny stěny i strop, konkrétně ISOVER UNI 80 mm. Ta by byla upevněná v dřevěných rámech pomocí dřevěných latí. Rozměry budky jsem stanovil na 1 x 2 x 1,15m, hlavně kvůli místu, které je k dispozici. Chtěl bych se zeptat na pár věcí...
Bude takto navržená budka plnit svou funkci? Tj. částečná zvuková izolace a vyřešení odrazů. Když zabalím panely vaty do igelitu a pak je obalím nějakou tkaninou, je to správný postup? Je možné použít například geotextilii? Díky :)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Budka na nahrávání zpěvu

Příspěvek od SUK »

V akustice se nevyznam, upozornuju predem. Kazdopadne, izolovat to urcite bude (jak smerem ven, tak dovnitr), merili jsme pomerne velkou mistost, kde jsme delali takovyto "akusticky upravy" a rozdil byl dost znatelny.

Ale jestli bude neco opravdu hodne znatelny, tak to bude jina vec. Po patym tejku tomu budes rikat sauna.
Hodně budem někde...
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Jestli nebude jednodušší na dobu nahrávání sestavit nějakou provizorní konstrukci z matrací a deky a pak zase rozebrat. Už jsem to taky někde viděl ;-)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Je dost velký rozdíl, jestli se řeší neprůzvučnost nebo jen odrazy.
Pro odstranění odrazů stačí jen sbouchnout nějaký panely s minerální vlnou, srazit k sobě a pak se to dá lehce rozebrat a třeba dát ke stěně.
Pokud jde o neprůzvučnost, tak tam se uplatní pravidlo "řetěz je tak slabý, jako jeho nejslabší článek". Je potřeba řešit celkovou těsnost a taky odizolování od podlahy.
fkoomek

Příspěvek od fkoomek »

Jak jsem psal, jde mi právě o oboje. Proto vymýšlím dřevěnou konstrukci se sloupky a dřevěnými rámy, do kterých bych dal tu minerální vatu. Na podlahu jsem teda chtěl hodit jen koberec a asi nějakou peřinu, to by snad mohlo stačit ne? Nepotřebuju to úplně neprozvučné, ale abych mohl v klidu nahrávat a nebál se, že budu rušit okolní byty. Jde tady totiž opravdu všechno slyšet. Jo a asi bych použil nakonec vatu 10 cm.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Určitě to tlumit bude, akorát je otázka výměny vzduchu. Nemám zkušenost.
fkoomek

Příspěvek od fkoomek »

No, asi to bude chtít často větrat :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“