Časování kytarového a mikrofonního looperů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
chvojas
Nový uživatel

Časování kytarového a mikrofonního looperů

Příspěvek od chvojas »

Mám mikrofonní a kytarový looper od TC electronic ditto, tedy dvě krabičky ale kdykoliv hraju rytmus na kytaru a potom zaloopuju chci přidat "beat" přes mikrofon tak se mi stane že mám nepřesnost v časování a ikdyž se první loopy zdá že vše sedí tak ke konci songu se mi rytmus rozbíhá.

Jak se to dá elektronicky co nejeefektivněji ošetřit. Je nějaká funkce na kterou jsem nepřišel ?

sestava: Marshall AS50D (kombo), Loopery: Ditto, Ditto Mic, kytara ...

Díky moc :wink:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Časování kytarového a mikrofonního looperů

Příspěvek od Hendrek »

Při sešlápnutí dojde k nepřesnosti, která může být nepatrná, ale ke konci se to nasčítá. Např. loopery od Digitechu toto řeší po svém synchronizačním módem, kde jedna krabička je master a poveluje druhou slave (jsou propojeny kabelem). Ovšem u TC o takové synchronizaci nevím. Nejspíš si budeš muset na toto omezení použitelnosti zvyknout, nebo koupit jiné loopery.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Prodej TC a kup si Digitech Vocal XT (u Thomanna teď za 1300,-!) a podle chuti Jamman Express XT nebo nabušenější Jamman Solo XT. Všechny jmenované krabky mají JamSync synchronizaci. Bazarové Solo XT jde sehnat kolem 2500,-. Bacha, potřebuješ XT verzi, starší Jamman Solo nemá JamSync.
edit: nové Solo XT za 2900 i s dopravou https://guitardream.cz/catalog/kytary/k ... an-solo-xt
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
chvojas
Nový uživatel

Příspěvek od chvojas »

Super. To vypadá že je přesně co potřebuju.

Vyzkouším, dám vědět, děkuju :)
johny_r

Příspěvek od johny_r »

Možná jsem mimo, ale na co potřebuješ dva loopery a řešit synchronizaci? Nebyl by jednodušší jeden looper, do kterého připojíš kytaru i mikrofon?
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
filo01

Příspěvek od filo01 »

Protože by musel mít stejně dlouhou smyčku pro obojí?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
johny_r

Příspěvek od johny_r »

Nejsem velký odborník na loopery, ale to třeba RC-300 od Bosse a podobné zařízení neumí různě dlouhé smyčky, když to má víc kanálů?
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
filo01

Příspěvek od filo01 »

Věřím tomu, že umí, ale řešení se dvěma Jammany (by) vyšlo tazatele asi tak na třetinu, viz můj příspěvek výše.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“