Gitarové efekty Razzor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
designer

Re: Gitarové efekty Razzor

Příspěvek od designer »

Ahoj, mám s hellraider problém s brumem. Když ho při vypnutém stavu napajím adaptérem, tak brumí. V momentě, kdy ho odpojím od adaptéru, tak brum přestane. Zkoušel jsem dva různé adaptéry a s jinými efekty jsou absolutně tiché.

Nevíte co s tím?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zbytečně porovnáváš s jinými efekty. Takhle brumí právě jen overdrivery nebo distortiony a to proto, že obsahují napěťový zesilovač s vysokým ziskem. Ten zesílí i minimální brumové napětí na slyšitelnou úroveň. Efekty, které neobsahují napěťový zesilovač s vysokým ziskem jako phasery, delaye, reverby apod. tak výrazně brumem netrpí. Předpokladem ovšem je, že má adaptér dobrou filtraci a filtrační elektrolytické kondy nejsou vyschnuté. Bez měření je to stejně jen "střílení naslepo :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
designer

Příspěvek od designer »

Asi jsem se nevyjádřil moc jasně. Hellraider mám zapojený v řetězci efektů, ale zatím neni připojen napajecí adaptér, v tento moment nic nebrumí (mám tam OD, wah, fuzz, delay, flanger, atd.). Jakmile připojím DC napájení do HR, tak začne brum, i když jsou všechny efekty vypnutém stavu včetně HR a volume na kytaře mám na nule. Zdroj mám od Vašinky, což vylučuje chybu adaptéru (s ostatními funguje bez problému).

HR zkrátka při připojení DC adaptéru vytváří brum, ikdyž je vypnutý a volume na kytaře na nule. V momentě kdy adaptér vytáhnu, tak brum přestane. Zkoušeno s ověřenými adaptéry.

Ještě mě napadá, že efekt nemá DC konektor přimontovaný na krabičce, ale je přiletovaný na tištěném spoji (něco jako u crybaby), tudíš je nutný delší konektor pro napájení. Je možné, že se plášť konektoru může dotýkat kostry a tudíš vytvářet brum (nejde to moc poznat)? Elektronice nerozumím.

Děkuji za pomoc
fallon

Příspěvek od fallon »

Skusil si efekt napajat bateriou? brumi tiez?
tom15

Příspěvek od tom15 »

Ahoj, mám možná hloupý dotaz ohledně napájení efektů obecně. Na různých 9V baterkách jsou různá označení, např. 6F22, 6LR61 apod. Je nějaké pravidlo, kterou z těchto baterek dávat do efektů, nebo je to jedno, když jsou všechny 9V?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jo je to jedno, jen některá vydrží déle, jiná kratší dobu. Vyrábějí se klasické destičkové, alkalické, Li-On a kdovíjaké ještě. Všechny vyhoví.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“