Odpověděl sis asi sám, ořech za kost jsem zkoušel měnil u staré španěly Cremony a u ukulele. Ani v jednom případě jsem rozdíl neslyšel (a to jsem se snažil

) Kobylková sedla slyšet byla. A protože jsem si je vyráběl sám, pilování ořechu a drážek na struny, odseknutí původního - spousta práce. Vliv na zvuk to má určitě, ale IMHO neslyšitelný.
Plastové piny jsem u mojí Dowiny GA 555 měnil za mahagonové tuším od Partslandu. Rozdíl jen optický, navíc Dowina má kolíčky o něco větší, takže nové úplně těsně nesedí. Chromové ladící kolíčky se mi moc nelíbily (mechaniky jsou v pohodě-řekl bych, že stejné dávají i na ty lepší řady) a koupil jsem kolíčky mahagonové, taky od Partslandu. Ty ale neseděly taky, a musel jsem do nich dolepovat dřevěné odřezky kvůli protáčení. Vypadají ale o dost líp.
Co si myslím že funguje=je na zvuku slyšet, je mosazný bridge plate (česky podkobylková destička?) Používá se sice při opravách vymačkané kobyly a pod ní přilepené destičky dřevěné, ale někdo si pochvaluje lepší sustain i na nové kytaře. Hledej brass Plate Mate, asi není těžký to udělat doma.