Kombo do 8000 Kč (metal)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
lunchie

Re: Které kombo do 8000 / Metal

Příspěvek od lunchie »

tim tavenim se mysli, ze budes mit hlasitost co nejvetsi, aby si dostal elektronky v koncovem zesilovaci do stadia, kdy zacnou zkreslovat. Ono se to moc neda popsat, ale jakmile prekrocis urcitou hlasitost, tak se ten zvuk zacina tak pekne menit no a to je prave stadium, kdy se 'tavi' koncovy zesilovac. Elektronkove kombo ma 2 druhy zkresleni - zkresleni vytvorene predzesilovacem - dela se pomoci gainu a pak zkresleni koncoveho stupne - to pres master volume.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Takže v paneláku toho nedosáhnu:-DJo a oni se taví jen jednou? Anebo pokaždé co zapneš kombo :?:
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) Nahřát aparát = zapnout ho před hraním do standby módu, počkat pár minut (10 - 15 určitě), aby se lampy zahřály na provozní teplotu. To děláš před každým hraním.

2) Vytavit aparát = vybudit ho, aby začal kreslit.

Pojmy neplést.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
heirak

Komdo pro paula

Příspěvek od heirak »

Dobrý den, jaké kombo by jsme mi doporučili, k téhle kytaře ? hraji převážně metal, díky za rady :)
https://kytary.cz/epiphone-lee-malia-si ... /HN150614/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Komdo pro paula

Příspěvek od Hendrek »

Cena??? !!!
heirak

Re: Komdo pro paula

Příspěvek od heirak »

Do 8000
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do 8000 Kč (metal)

Příspěvek od Hendrek »

Dík. Slučuji.
José

Příspěvek od José »

Jé ono se to už nejmenuje Komdo. Škoda. http://hudebnibazar.cz/img-gat-1250r/ID74431/ Máme jedno ve zkušebně v podstatě tříkanál, na červeném kanalé zkreslení až na půdu. Ostatní kanály klasický Marshall sound..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Sedim uz nejaky den u PC a prohlizim bazar. Narazil jsem na spoustu aparatu a i na spoustu reseni zvuku. Ted co presne chci. Domaci cvicitko me uz neuspokojuje a tak hledam co poridit jako nahradu.

Preference jsou nasledujici:

-Primarni vyuziti doma ale tak abych mohl v pripade ze se naskytne kapela sebrat TO a vydat se do zkusebny.
-12" reproduktor.
-Dvojkanal.
-Pouzitelne zkresleni na domaci urovni pro cviceni a pripadne nahravani.
-Dobre ovladatelna hlasitost, aby se dalo zahrat doma i aby se neztratilo ve zkusebne.
-Prepinani footswitchem.
-Cena 8-10k
-Charakter zvuku hledam kolem kapel jako Parkway Drive, Trivium, Eisbrecher.

Teraz čo?

Osobne bych uz chtel lampu. Podle threadu "Lampa na doma" nazor na to je nejednoznacny a navic se tam resi prditka kolem par wattu. Ja bych chtel neco kolem 20W a vic.

Multiefekt? Zjistil jsem ze me ohrome nebavi se v tom hrabat, nastavovat parametry atd... Chci k tomu maximalne tak pribehnout zapnout a zachvili hrat.

Tranzistor? Lit zase penize do toho? Rozumny tranzistor bude stejne kolem 5 tisic (peavey, crate, marshall).

Zaujalo me treba https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID116768/ cena idealni ale Sumperk, neposila a v konci to ma EL84.

Na bazaru se vali taky par komb Peavey 6505plus, nicmene mimo rozpocet a taky nevim jak to hraje. Vlastne vidim tech aparatu na bazaru celkem dost, tipuju ze to proste nehraje jako klasicka 6505+ s kabinetem.

Napadne nekoho nejaky aparat, reseni nebo alternativu na kterou jsem zapomel? Mam se na to vykaslat, ulozit penize stranou a pozdeji poridit neco dospeleho? (To se me moc nechce, od prirody nejsem moc trpelivy clovek) :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Přišetři ne až tak moc, pořiď tohle a máš vystaráno.
https://kytary.cz/laney-ti15-112/HN140712/
Sice jednokanál, ale já osobně to nevidím jako problém. Donutí tě to naučit se s volume na kytaře :)

Andertons na to dělali pěknou videorecenzi. Moc se mi tam to kombo líbilo. :wink:

Jinak teda za 8 chtít takové požadavky je vcelku drsné, ale dneska se to už jakžtakž dá. Chce to ale štěstí na bazaru.

EDIT: Koukej na tohle :) https://hudebnibazar.cz/kombo-laney-lc-50-ii/ID125279/
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Já bych přišetřil víc a šel bych např. do tohoto:

https://hudebnibazar.cz/marshall-dsl40c/ID119263/
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na to jsem jednou hrál v Musiccity a nelíbilo se mi zvukově vůbec.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Demilich píše:Na to jsem jednou hrál v Musiccity a nelíbilo se mi zvukově vůbec.
To samozřejmě respektuji,každému se líbí něco jiného,jiný zvuk,jiná značka a pod.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Kombo vypada zajimave, kdysi jsem zkousel JCM2000 hlavu a libilo se me to. Laney bohuzel ne, vubec me nesedi charakter zkresleni. Vypada to tak ze, pokud se na bazaru neobjevi nejaka zajimava volba tak toho necham a pristi mesic pridam 5k a potom asi si budu vybirat. Myslel jsem ze za 10k by se dalo neco vybrat, moc asi ne.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Jak bylo zmiňováno, tak kombo 6505Plus nehraje naprosto totožně jako plnokrevná hlava, ale rozhodně stojí za zvážení. Ještě je na bazaru jeden za 11 a je taky z Prahy. Alespoň za vyzkoušení to stojí.

https://hudebnibazar.cz/peavey-6505-plus-112/ID102857/
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
torst

Příspěvek od torst »

tvuj požadavek je dost problémovej. To co bude hrát dobře ve zkušebně budeš doma dusit a se zvukem nebudeš spokojenej, raději si zapneš nějakou simulaci. Škoda, že ti vadí Laney. Charakter zkreslení? Všechny apce hrajou +- podobně. Muj favorit je tady :
https://hudebnibazar.cz/prodam-kombo-la ... /ID103337/ Plus přikoupit nějakej obyč box 1x12, aby to valilo v basech. Ale znova - doma si to moc neužiješ.
Jesli bych něčemu věřil - tak tem ampum Hughes a Kettner Tubemeister. Ty apce mi vaději vizuelně-sklo+světýlka, ale ta koncepce je myslím opravdu dotažená. Od domácího "silent" a PC rekordingu po zkušebnu a pódium.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
miro

Příspěvek od miro »

torst píše: Jesli bych něčemu věřil - tak tem ampum Hughes a Kettner Tubemeister. Ty apce mi vaději vizuelně-sklo+světýlka, ale ta koncepce je myslím opravdu dotažená. Od domácího "silent" a PC rekordingu po zkušebnu a pódium.
Příležitostně jsem je zkoušel a nikdy mne neoslovily. Nakonec jsem právě skončil u Laney IRT Studio - líbilo se mi zvukově více.
torst

Příspěvek od torst »

Jasně, znám to jen z recenze.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“