Valeton

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
designer

Valeton

Příspěvek od designer »

Ahoj, zaujala mě další levná čína jménem Valeton. Nemáte někdo nějaké zkušenosti nebo fotky vnitřku? Na internetu jsem toho bohužel moc nenašel. Zaujali mě především kopírky chorusu a delaye od boss, přičemž údajně mají oslavované chipy BBD. Série Coral obsahuje GE verzi fuzz face, variantu chorusu z JC-120 (BBD chip) či tremolo demeter tremulator.

Výše jmenované jsou pouze efekty, které mě osobně zaujali. Na bazaru se teď něco válí, ale nechce se do toho bezhlavě jít.

Děkuji za případné příspěvky.
noc33

Re: Valeton

Příspěvek od noc33 »

Tak klidně v tom můžou být BBD chipy, ale nemusí to být původní výroba Panasonicu, ale čínské kopie. Pozná se to i při nákupu součástek v německých eshopech, originál scca 22euro, kopie 2-3eura.
designer

Příspěvek od designer »

Udělal jsem menší průzkum a ty chipy se vyskytují docela často (Mooer ana echo, ensemble king a jejich rebrandy), ovšem u joyo třeba ne. Po shlédnutí různých srovnání ten rozdíl není vůbec markantní. Přeci jenom okopírovat chipy, tedy technologii ze 70-tých let?, asi nebude zase takový problém.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Měl jsem vykuchaný čínský delay od Ashtonu a tam je BBD chip taky, ještě s JRC4558. Původní čipy od Panasonicu jsou v reedici Deluxe memory mana ( big box).
designer

Příspěvek od designer »

Já mám DMM XO a měl by mít také japonské, alespoň to tvrdí analog man. Snažím si sestavit domácí pedalboard a právě tyhle levný analogy mě docela lákají. Některé si ale na to pouze hrají. Proto to zkoumání.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Osobně bych si dával pozor na efekty typu Mad professor deep blue delay, Wampler faux tape echo. Ty si na analog jen hrajou, obsahují digitální zpožďdovací chip PT2399 a analogový mají jen průchozí signál. Já mám starou velkou verzi DMM a na delší časy mám teda digitál (EQD Dispatch master).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“