qwer píše:S kytarou osazenou méně brutálními snímači by to gumovatět nemuselo... Ne vždy musí zesík hrát dobře se všemi nástroji na všechna možná nastavení, od toho tam ty poťáky jsou, aby se našlo něco použitelného
Ale pak jsem měl i Rockwell a Engl Thunder a ten tohle nedělal. Jen pro úplnost.
Jinak s tvými technickými zkušenostmi si vůbec netroufám polemizovat a naprosto je uznávám. Takhle do hloubky jít neumim. Mé maximum : 2-3 zesíky na sobě a jejich přepojování ke stejnému boxu a poslech a nahrávání ukázek. Jo, max. jsem laboroval s preampovkama. Malinko to něco udělalo, ale milimetry ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Také bych nerad polemizoval se zkušenostmi, u výstupního trafa je vliv naprosto nezanedbatelný. U keramik/slídy větší vliv také připouštím vzhledem k vlastnostem těch kondíků.
U svitkových kondíků už tomu tak moc nevěřím, je spousta studií, která dokazuje to, že pokud se nesrovnávají nesrovnatelné koďany, tak jejich vliv je naprosto zanedbatelný (měření THD). Argument že musíme přihlédnou ke kytarovým nuancím neberu, protože toto bylo mockrát vyzkoušeno (poslech) v high-end audio řetězci s kvalitními nahrávkami hudby, u které je frekvenční spektrum daleko rozsáhlejší než je spektrum kytarové, takže předpokládám, že by měly být slyšet daleko větší rozdíly než u kytarového aparátu.
kytarový zvuk ...dobrý a průrazný , dynamický a čitelný tvoří malčkosti , ale jedna vedle druhé mohou tvořit i pěknou řadu
pro mě je ESH denní chleba a spolehlivost na cestách deset let hraní s naprostou spolehlivostí ...tedy osobně nikdy jsem nic lepšího neměl prodal jsem vše Mesy i ENGLI i Marshally ESH hrál vždy nějak lépe pro mé ucho
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Kolínský droždí jsem teda v lednu přehlíd, ale za mě bod! A já se nervuju že mám škrtlej vo dveře vod dodávky zadek bedny. Nádhera. Uvedlo mě to do duševního klidu. Hraje to?
dík. Hrálo to nějakou dobu a celkem dobře. Pak ale ten zesík zhebnul a ani ťuk. Tak Droždí jen leží ve skříni, asi ho už neopravím.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hrál jsem na to pár let zpátky přímo u ESHe a tenkrát na místě (ne na mou kytaru a už ani nevím na jakou bednu) se mi to moc líbilo. Za novou chtěl tenkrát snad 50k včetně footswitche, bohužel to nemá značkové Brand, takže těch 35k je fakt dost
Protože jsem díky odkazu Placky tady na serveru koupil Micro Raptora za super cenu a slíbil mu, že o něm něco napíšu, zde jsou první dojmy.
Mám jeden z prvních kousků, který mimo lamp neprošel sebemenší úpravou, kterou Petr dělá. Orig footswitch mám taky.
Má dva kanály, na každém dva gainy a volume, korekce pro kanál společné. CLEAN 1 je hodný, tlustý, plný, parádní na krkový snímače, bere jak SC tak i HB. Miluje rozklady, vyhrávky i džezíky včetně prstové techniky. CLEAN 2 je oproti tomu víc do výšek, míň středů, krásné SC mezipolohy. Je více agresivější, nasranější, dynamický, gain se dá slušně přebudit do lehkého Crunche. Funky mašina. Lead 1 je parádní Crunch ne nepodobný Marshall stylu, velký rozsah gainu, super v doprovodech, krásně dynamický a čitelný. Lead 2 je saturovaný hi-gain, celkově frekvenčně posunutý níž, plný bass, gainu tři (možná už i čtyři) prdele, super v sólech i v podladění.
Footswitchem se ovládají 4 mody, fx a mute, což jsem ocenil při každé změně kytary.
Přepínač TONE dobře nastavený, kompenzoval basy při použití jedné malé 1x12. Na 4x12 vlály nohavice, i když byli stretch...
Příjemná velikost a váha na lampáč.
Ostatní funkce a možnosti jsou na webu ESH.
Odehráno jen pár volných chvilek v domácím prostředí, ale nahlas.
Kompenzace výkonu zatím nepoužita, jel naplno.
Paráda, pěknej kousek tuzemský kytarový techniky. Já hrál na jeden kus přímo u Petra, určitě už to byl ten novější modifikovanej, tuhle tvoji verzi jsem nikdy neslyšel. Tenkrát se mi to za tu zhruba 3/4 hodinku hraní dost líbilo, skoro jsem si chvilku pohrával s myšlenkou si ho pořídit, ale ta cena mě fakt odrazovala. Cena na bazaru byla vážně dobrá...