lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

Jak už tady psali, zapni aparát a poklepej propiskou postupně na všechny elektronky, jestli to začne chrastit, nebo z toho pujdou nějaký pazvuky, tak je to špatná lampa. V preampu (ty malý) můžeš vyměnit jenom tu vadnou, ale v koncáku (ty velký) musíš vyměnit obě-musí bejt párový.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

jo to jsem prave uz zkousel, klepal jsem na ne a nic, zadna se z repraku neozyvala...
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
afektband

Příspěvek od afektband »

Sinfected píše:jo to jsem prave uz zkousel, klepal jsem na ne a nic, zadna se z repraku neozyvala...
A zkoušel si to s jinou kytarou? Možná to budou jenom struny. Težko takhle střílet od boku. Tak to nahraj.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

když by to chrastilo sou elektrofonický.... NEní ten pazvuk třeba jen vazba??? nebo nějaká taková prkotina?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

Kde kupujete v Praze elektronky? Potrebuju par E34L JJ a v GESu jsou vyprodany, mate nekdo nakej tip?
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Sinfected píše:Kde kupujete v Praze elektronky? Potrebuju par E34L JJ a v GESu jsou vyprodany, mate nekdo nakej tip?
Mam doma jednu parovanou dvojici (2ks) JJ EL34, ktery mi zbyly v supliku, protoze jsem dal pryc hlavu, do ktery jsem je puvodne kupoval na vymenu..jsou uplne novy, nepouzity, koupeny v GESu asi pred rokem..mam jeste nepouzity 2ks JJ ECC83..pokud bys mel zajem,muzem se domluvit pres mail:jonas1@centrum.cz
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Tak jsem včera objednal JJ KT77 a ECC83S JJ, tak jsem zvědav, jak mi tahle sestava sedne. Dám vědět, jak to hraje, mělo by to přijít do 14 dnů
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pak dej vědět....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

Little.Sick.Fish píše:Tak jsem včera objednal JJ KT77 a ECC83S JJ, tak jsem zvědav, jak mi tahle sestava sedne. Dám vědět, jak to hraje, mělo by to přijít do 14 dnů
A kdes objednával?

Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

afektband píše:
Little.Sick.Fish píše:Tak jsem včera objednal JJ KT77 a ECC83S JJ, tak jsem zvědav, jak mi tahle sestava sedne. Dám vědět, jak to hraje, mělo by to přijít do 14 dnů
A kdes objednával?
na www.eurotubes.com za masakroidně malou cenu, teď prej měli brutálně zdražit (kvůli kurzu SKK-USD), takže jsem to vychytal na poslední chvíli. Sem jsem taky dával anonci, jestli si taky někdo nechce objednat se mnou, ale nikdo se neozval, až pak 2 lidi na inzerát, tak jsem vybrakoval účet a budu doufat, že elektronky přijdou v pořádku a ty lidi mi daj prachy :)
Zvukově by to mělo bejt mezi 6l6 a EL34, tak jsem zvědav.
A hlavně doufám, že přestane ten defekt na čistym kanálu, jak jsem tu o něm na fóru taky psal :( -viz.: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=5666
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
afektband

Příspěvek od afektband »

Ty KT77 jsem viděl u jednoho týpka v marshallovi (jcm 2000). Hrálo to dost dobře. Jinak k tomu tvýmu problému, někde jsem četl, elektronkám dost škodí když jsou dlouho v režimu stand by a potom se zapnou, takže po výměně bych řek, že to bude v pohodě.

Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jak tedy vlastně "bezpečně", čily co nejšetrněji zapínat a vypínat flaškouny?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
afektband

Příspěvek od afektband »

Lachim píše:Jak tedy vlastně "bezpečně", čily co nejšetrněji zapínat a vypínat flaškouny?
Takhle když to necháš ve stand by třeba hodinu a půl-tak se začnou hromadit tak se začnou hromadit nějaký částice (nevim jaký) na nějaký součástce ve flašce a když to zapneš, tak je zle. Nejlepší by bylo ne odpojovat anodový napětí, ale jenom zem...

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tak 10 min žhavit, pak hrát :wink:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak jsem novopeceny lampar. muj VK je ale asi tri roky se stejnyma lampama, takze asi rovnou vymenim. jestli jsem to dobre pochopil, tak pokud budu mit dobre sparovane lampy (v tomto pripade 6L6), tak si je muzu vymenit sam. nemylim se? druha vec je, kde je mam koupit, abych mel jistotu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

framikoin píše:tak jsem novopeceny lampar. muj VK je ale asi tri roky se stejnyma lampama, takze asi rovnou vymenim. jestli jsem to dobre pochopil, tak pokud budu mit dobre sparovane lampy (v tomto pripade 6L6), tak si je muzu vymenit sam. nemylim se? druha vec je, kde je mam koupit, abych mel jistotu.
No už jsem párkrát četl, že ty co prodávají v Gesu jako spárované tak moc spárované nejsou. To je tak jediný oc můžu říct.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

Flašky si nechat poslat z ESH, ty jsou i proměřený a vyzkoušený, budeš muset nastavovat bias.

framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

OK. s tim ESHem sem si to myslel. na ten bias jak? nesmejte se me, lampu sem znal doted duverne jen jako travu :D
afektband

Příspěvek od afektband »

framikoin píše:OK. s tim ESHem sem si to myslel. na ten bias jak? nesmejte se me, lampu sem znal doted duverne jen jako travu :D
Budeš to muset rozebrat, tam bude takovej otočnej blbinec, Zapneš aparát musíš to uzemnit a druhej drát od měřáku píchnout nějak na patici-ale nevim kam. Potom budeš točit tim trimrem, dokud to není (ale nevim jaká hodnota se nastavuje, tuším asi 51), ale nevim kam to píchnout.
Kdyžtak obrázek 6l6, jestli by někdo mohl říct na jaký čístlo to dát.
Obrázek
Naposledy upravil(a) afektband dne 27.01.2008 11:33, celkem upraveno 1 x.

framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

sakra, tak nevim. asi budu muset dukladne projet net. stejne to asi sverim odbornikum, jen je najit.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“