seymour duncan AHB 2

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
n5ver

seymour duncan AHB 2

Příspěvek od n5ver »

ahoje sel by tuten snimac dat i ke krku? vsude je unaj napsano ze je doporucena pozice u kobylky
http://kytary.cz/seymour-duncan-ahb2-bl ... /HN108163/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: seymour duncan AHB 2

Příspěvek od Nero »

No, zapojit ho do krkové pozice samozřejmě půjde, otázka je, co to udělá se zvukem a jestli se ti ten zvuk bude líbit. Jeslti se nepletu, tak u Blackoutů se dělají i verze do pozice u krku, takže bych spíš hledal ty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
n5ver

Příspěvek od n5ver »

no v obchode v cechach sem nenasel nic jenom ty ke kobylce
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

No, co jsem četl, tak ahb-2, je vyhrádně určena pro kobylku, ahb-2 se do krku nedělá, takže ahb-1=krk a ahb-2=kobylka, netuším, proč to neudělali aji do krku.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No není to jediný model, u kterého to takhle v SD dělají.
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

To vím taky, ale proč?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:No, co jsem četl, tak ahb-2, je vyhrádně určena pro kobylku, ahb-2 se do krku nedělá, takže ahb-1=krk a ahb-2=kobylka, netuším, proč to neudělali aji do krku.
Jo, AHB-1 jsem myslel. Jen jsem si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje.

Jinak to není zas tak neběžné. Existují kopy snímačů, které jsou určené buď jen do jedné, nebo jen do druhé polohy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
innerself

Příspěvek od innerself »

Koukám, že tohle téma už je 7 let starý, tak doufám že už to někomu prošlo pod rukama. Já teda bych chtěl snímač rozhodně ke kobylce oproti původnímu příspěvku :D Každopádně jsem se dočet, že tohle je rozhodně nejsilnější snímač ze všech sd a ještě píšou že to má něco jako nějakej boost/jump. Má s timhle snímačem někdo zkušenost? Zatim jsem používal jenom pasivy, ale pár kámošů maj aktivy emg 81, který i když jsem zkoušel tak mi zas až takovej rozdíl oproti siolnym pasivum nepřišel. Já bych byl klidně nejradši i kdyby existoval nějakej snímač, kterej by kreslil na čistej stejně jak nějakej overdrive. Jestli se vůbec něco takovýho vyrábí :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Asi nejsilnější snímač, co jsem kdy hrál a to mluvím o tom, kdy je jumper v pozici "míň metal". Na druhou stranu se mi líbil víc než EMG81, nebyl tak placatý a přišel mi i plnější ve všech frekvencích.
innerself

Příspěvek od innerself »

Hezky díky. To jsem chtěl slyšet. Takže mam asi rozhodnuto. Mě emg 81 taky přišel takovej málo plnej i oproti mojemu pasivu... A Jak je to vůbec s tim zapojenim toho jumperu? Koukal jsem se na blackouts wiring a nikde jsem to vlastně pořádně nenašel.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nasazuje se ze spodní strany snímače a je to klasický jumper jako např. základních deskách PC. Teoreticky by bylo možné si vytahnout si každý pin zvlášť a používat ho jako boost pomocí mini-switche nebo push-pull potenciometru.
innerself

Příspěvek od innerself »

No já vlastně používám jenom snímač u kobylky a i bez tonový clony, takže jsem vyndal z kytary uplně všechno, dokonce i třípolohovej přepínač, takže v kytaře mam jenom jedno volume a s tim bych chtěl i pokračovat. Takže ten jumper by se vlastně dal připojit i na nevyužívanej třípolohovej přepínač ne?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

EMG 81 mám a je to našlapaný snímač. Obvykle na něm stahuju volume o pár milimetrů volume potu, aby zbytečně nešuměl a nedělal binec. Zvuk to nezmění, ale je klidnější. Nevím jak může někomu "nestačit" :) Na blackouta jsem hrál jednou a byl to mazec. Tenkrát s mojí 6505+ to mělo v ladění B takový gain, až to znělo trochu "nekytarově" a uměle, ale v docela dobrém slova smyslu. Zvuk maso. Akorát to maso bylo vhodné leda tak na industrial metal. Znělo to strašně hodně jak o zvuk kapely HI-TECH na albech Nova a Annihilation. Asi by se mi ten zvuk nelíbil v HC, metalcore ani deathmetalu... Nejlépe zněla rytmika na jednu strunu, palm muting i na volno. Při dropu a troj-strunných powrech už to bylo slité. Prostě silné až moc :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak gain se dá vždycky stáhnout, to problém neni :D Spíš jsem zatoužil po tom, že chci zkusit aktivní snímače. A když už maj bejt aktivní, tak by měli bejt tak dvakrát, co dvakrát, i třikrát silnější než pasivy :D Ale teď vážně. Já právě když jsem zkoušel emg 81, tak mi ten zvuk zase až tak jako posun vpřed nepřišel oproti sh4. Sílou mi přišel na tom cca stejně. A hlavně já vlastně nikdy nepoužíval uplně clean kanál. Takže bych klidně měl i něco co čistě hrát neumí. Vlastně by bylo pro mě uplně nejlepší kdybych měl nějakou overdrive krabičku přímo "napevno" v kytaře (myšleno s drivem na nula a vytaženym levelem) :D
José

Příspěvek od José »

Z mých zkušeností DiMarzio X2N. Abych z něho dostal čistý zvuk, musel jsem používat jen půlku..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak on se dá použít aktivní preamp i k pasivním snímačům viz. Petrucciho Majesty s Illuminatorama a preampem v kytaře.
U EMG nejde o to, že by to byl nejsilnější snímač na světě, ale právě kvůli té "placatější" charakteristice se s ním dobře pracuje. Třeba ten X2N je silnější snímač, ale dostat z něj použitelný zvuk je už težší.
Blackout AHB-1 možná o něco silnější než 81, ale AHB-2 je silnější o dosta netvrdil bych, že je to nepoužitelný zvuk. Samozřejmě nebudu používat stejné nastavení jako pro 12kohm pasiv.
Větší "problém" bych viděl v použití ultra higain snímače s ultra higain hlavou. Např. ta 6505 hraje nejlíp se slabšími snímači, protože využiješ potenciál preampu, naopak ty Blackouty nejlíp nakopnou midgain aparát jako je třeba 8kilo nebo Shiva.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ha, X2N jsem zkoušel taky jednou, pokud si dobře pamatuju tak na nějaké kytaře od DarkAxela kdysi, a ten byl vcelku neukočírovatelný :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak jak jsem psal. Lákaj mě teď aktivy, tak jsem se rozhodnul zkusit tohle. Jinak mi právě přijde, že 6505 hraje líp se silnějšíma snímačema :D Nebo spíš jsem zjistil, že když před ní dám overdrive a stáhnu gain na aparátu, tak je ten zvuk čitelnější a neni tak zahuhlanej. Sice mi tam trošku chybí už ty bzučivý vejšky, ale je to celý takový čitelnější. Zkrátka když se u 6505 hulí ten gain víc tak se ten zvuk trošku hltí. To třeba JSX už to má pořešenější, ta je čitelná s gainem naplno, ale zase když i ta se nakopne overdriverem, tak se člověk dostane na uplně jinej level. A samozřejmě mi nejde jenom právě o to aby to měla kytara ukltra nejsilnější snímač na světě, ale aby celkově hrál použitelně. Stejný jak kdybych chtěl aparát s co největšim gainem, ale pořádná ekvalizace zvuku by tma nakroutit vůbec nešla. To je pak všechno zbytečný :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Tenhle post napíšu pro lidi, který by se někdy v budoucnu rozhodovali (stejně jako já před pár měsícema), jestli má cenu jít do tohodle snímače nebo ne. Na netu sice pár ukázek je, ale přijde mi to všechno podobný a celkem srovnatelný, co se týče síly výstupu. Protože moje zkušenost je uplně jiná, než ta na kterou jsem doposud narazil, tak se s ní chci podělit i s ostatníma. Jenom pro srovnání síly výstupu napíšu, že pro pasivní SD TB-4 jsem používal gain u svých peavey na 7/10, aby byl zvuk zkreslenej tak, jak mi to vyhovovalo. Po výměně za AHB-2 s nezapnutym jumperem mi vyhovoval gain o malinkej kousek vzad a to jest na 6/10, ale při aktivnim jumperu s plnou sílou snímače gain stačí bohatě i na 5/10 a může tak vlastně plnohodnotně nahratit napříkald kombinaci pasiv+OD před aparátem, pro lepší charakter zkreslení zesilovače. Nevýhodou pak je to, že to neumí hrát moc čistě, ale to je všem jasný. No nebudu tu jenom plácat nepodstatný slova, a postnu sem pár ukázek, který by měly mluvit za vše (hlavně rozdíl pasivu vs. aktivu s aktivovanym jumperem je to jak nebe a dudy). Všechno je nahraný přes stejnou kytaru rovnou do cubasu. Žádnej další plugin nebyl použitej. Ať si každej může použít ten, co mu vyhovuje nejvíc dle libosti.
Přílohy
ahb2 jump clean.mp3
aktivovaný jumper - plná síla snímače
(828.82 KiB) Staženo 112 x
ahb2 low clean.mp3
neaktivovaný jumper - síla snímače 50%
(828.82 KiB) Staženo 122 x
tb4.mp3
(828.8 KiB) Staženo 102 x
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“