zkušenost s kytarami STERLING BY MUSICMAN JP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jura86

zkušenost s kytarami STERLING BY MUSICMAN JP

Příspěvek od jura86 »

Ahoj, rád bych se poptal, jaké máte s těmito kytarami zkušenosti...
Líbí se mi podle ukázek na youtube, ale to může být zavádějící a z vyzkoušení na prodejně stejně člověk nezjistí vše.
Hlavně jak třeba po čase funguje elektronika, přepínač, jak ladí atp...
I přes to, že je o polovinu levnější než originál MM, je to pořád hodně peněz, tak sháním info.
Díky za jakoukoli reakci...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: zkušenost s kytarami STERLING BY MUSICMAN JP

Příspěvek od bubucci »

Za mě to nejsou špatné kytary, ale nesmí se ti dostat do ruky originál EBMM :-) Protože dřevo, zpracování i hardware jsou faktory, které ti dohromady dají zvukově i pocitově kytaru, která stojí za ten rozdíl ceny. Jestli si vybrat novou kytaru za nějakých 25 nebo ojetý originál za 35, tam už se oplatí přišetřit. A stejný názor mám i na PRS vs PRS SE.
jura86

Příspěvek od jura86 »

Díky za odpověď... je mi jasný, že originálu se samozřejmě nevyrovnají a i bych byl schopný počkat a pošetřit déle, ovšem co jsem tak koukal, nějakou starší kytaru lze koupit cca kolem 35, ale jen na ebay a podobných serverech a s tím nemám žádné zkušenosti, navíc je to už dost peněz na to, abych to posílal někam do neznáma předem. Jsou nějaké zkušenosti s tímto?
kunec

Příspěvek od kunec »

Občas se objeví i u nás na bazaru. Opravdu raději našetri a počkej

Sent from my iPad using Tapatalk
jura86

Příspěvek od jura86 »

A co takhle sterling silhouette? (nebo jak se to píše?) Ty jsou asi na úrovni squire fender nebo lepší?
Ale ty se pohybujou cenově originály kolem 35 na ebay, nebo pokud by byla nějaká na českým bazaru, rád po ní hned skočím asi, nejraděj bych, když už tak kombinaci HSH, ale když bude jen HSS tak bych měl taky zájem.. bohužel, zkušenosti s nimi nemám. Co jsem se ale zatím dočetl, tak někomu max nesedí do ruky, ale jinak chvála...
torst

Příspěvek od torst »

Přecházím z tématu Co jsme koupili. Malá reference o Sterling Albert Lee H+H. Jak se stavět ke stylu kytary je otázka. Dočet jsem se, že to je retro offset styl, ale mě zas přijde spíš ´modern´- ostře řezaná. Tu světlou jsem viděl taky a mě se ty vintage odstíny líbí. Ale líbí se mi i ta moje, je vidět dřevo a mezi námi - mahagon, a přitom je kytara krásně lehká. O té jotobě jsem se dočet taky, ale abych napsal, že to způsobuje, mění zážitek, to asi ne. Je to takové hladké tvrdé neporézní dřevo. Ale když jsem včera nanes olej, vsák se. Udivilo mě, že v krajní poloze je bridge HB rozpojen na SC. Podle webového schematu mají hrát samozřejmě obě cívky. Tak jsem vlez dovnitř na výzvědy, switch je teda extraspešl, žádnej strat. Ale obkreslil jsem zapojení a záhy přišel na problém, u jednoho spoje přetekl cín na sousední packu a ten spoj dělal to rozpojení :-) Oprava ve vteřině.
Další problém byla značná mikrofoničnost, pískání snímačů. Tak včera proběhla rychlá akce, cca 22-23:30h, demontáž, voskování, montáž. K voskování - už jsem psal v příslušném tématu - muj "patent" je, že se snímače nesmí vytáhnout z horkého tekutého vosku, vosk z nich zas vyteče. Nechávám vosk ztuhnout do kaše (chladim ve studené vodě) a pak teprve vyndavám a odbahňuji. Trefit správnou chvíli je kumšt. A pak taky nasadit panel zpět na kytaru, aby všechny kabely zapadly do výřezů a drážek !! Kytara hraje bezva, twanguje, bez pískání, snímače spíš slabší. Ty 2 mezipolohy se singlama bych asi oželel, ale proč ne.
Tady fotky montáže a voskování : https://torst.rajce.idnes.cz/Sterling_A ... i_snimacu/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

Prosba o radu, zkušenost. Mám toho Sterlinga, až poslední dobou ( :-/ ) zjišťuju, že zvukově je úplná mrtvola, takovej utlumenej zvuk, pod dekou, stažené Tone, etc. Myslel jsem si - snímače. Prohodil jsem za prověřené a totéž. Nějakej nápad? On je v tom takove složitej 5 way switch. Mám momentálně přeletováno na klasiku 3 way HB, bez rozpojení. Ale pořád to hraje blbě. Jedině ten kombajnswitch vyhodit a dát klasiku tele(?).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Zkus odpojit snimace od tonove clony. Jedna kytara mi to delala, byl vadny potak.
torst

Příspěvek od torst »

dík!
torst

Příspěvek od torst »

čeče, tak to nepomohlo. Zkusím napojit snímače rovnou na jack a uvidíme.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“