Telecaster do 25tis

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Favor

Re: Telecaster do 25tis

Příspěvek od Favor »

Chtěl bych vám chlapi poděkovat za pomoc při výběru telecasteru.
Dneska jsem se rozhodl a Standarda koupil. Nechtěl jsem riskovat, že za tuhle cenu a v tomto provedení ho pak budu někde složitě shánět. Výsledek vidíte na fotce.

Obrázek

Pro mne až moc dobrý. Jsem spokojen.
Fajn večer všem.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
jastud

Příspěvek od jastud »

Fešanda, tak ať to hraje.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
krade

Příspěvek od krade »

Vypada super. Cim jsem starsi, tim jsem konzervativnejsi. A tenhle burst je proste nej.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Vypadá suprově, tak gratuluji :) Myslím, že nebudeš litovat, je to už prostě KYTARA.
Favor

Příspěvek od Favor »

Díky chlapi.
Jinak mne trochu zarazilo, že pražce na koncích nahoře a dole mají jako by ostřejší hrany.
Není to nic zásadního ale všiml jsem si toho hned. U toho Craftera jsou oproti tomu takové uhlazené což je příjemnější na pohyb po krku. Ještě mne napadlo jestli to není i tím, že ty pražce na Standardu budou o něco vyšší.

Mohu srovnávat jen s Crafterem ale jsem nadšený jak ta kytara drží "čisté" tóny a i v basech kde jsou krásně čitelné. Kluci v krámě mi doporučili struny 9/46 takže to má určitě taky jistý vliv na ten pěkný zvuk.
Jinak krk tak akorát pohodlný měl by to být C Modern, tedy jeden z těch "štíhlejších." Na silnější už bych hrát nemohl.
Už se těším na kombíčko abych si to mohl vychutnat komplet. :).
vintager

Příspěvek od vintager »

Parada, snad si nasiel nastroj do konca zivota.

Struny 9-46 su take univerzalne riesenie, s ktorym by si mohol byt spokojny.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Pokud jsou pražce ostré, tak nech kytaru u kytaráře "doladit". Zabrousí ti pražce a seřídí kytaru. Kytary jsou z výroby seřízené většinou blbě (jo, i takhle drahé). Ty ostré pražce se občas objeví, je to i známka toho, že je hmatník možná trochu sušší - chtěl by napustit. Možná je to i tím, že byla kytara dlouho v suchém prostředí, mě se to teď na jednom nástroji stalo taky, rok a půl byl v poho a teď pražce trochu vylezly.

Na kytaře používej strany jaké chceš, vždy je ale dobré kytaru adekvátně seřídit / nechat seřídit. Pokud ti sada 9-46 sedí, tak je to fajn, ale docela mě to udivuje, protože na akustice budeš určitě zvyklý na jedenáctky nebo dvanáctky, ne?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Na kytaře používej strany jaké chceš...
Ja by som používal tú stranu, na ktorej sú struny ;)

Ja viem, ja viem, preklep, ale srandaaaaaa....
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Favor

Příspěvek od Favor »

vintager
Myslím si že ano a ta síla strun mi zatím naprosto vyhovuje.

qwer
Dík za postřehy.
Kytara už byla nastavená v krámě a mají tam přímo kluka co dělá servis, tak mi to ještě po výměně strun na 9/46 znovu vše nastavil. Tak ono s těmi pražci to není tak horké ale že jsem měl hned porovnání s tím Crafterem tak to rozdíl určitě je.
Koukal jsem na ty pražce a naštěstí nevypadají že by se nějak povysunuly.
Až budu měnit struny tak nechám jak říkáš, zabrousit ty pražce a napustit hmatník.
Co se týká strun tak hraju na akustiku dvanáctku, takže co se týká sól apod. teď na Fenderu, tak mi vyhovují tyto výborně.
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

Favor píše:vintager
Myslím si že ano a ta síla strun mi zatím naprosto vyhovuje.

qwer
Dík za postřehy.
Kytara už byla nastavená v krámě a mají tam přímo kluka co dělá servis, tak mi to ještě po výměně strun na 9/46 znovu vše nastavil. Tak ono s těmi pražci to není tak horké ale že jsem měl hned porovnání s tím Crafterem tak to rozdíl určitě je.
Koukal jsem na ty pražce a naštěstí nevypadají že by se nějak povysunuly.
Až budu měnit struny tak nechám jak říkáš, zabrousit ty pražce a napustit hmatník.
Co se týká strun tak hraju na akustiku dvanáctku, takže co se týká sól apod. teď na Fenderu, tak mi vyhovují tyto výborně.
To mi přijde zvláštní, mně vždy vyhovovalo mít stejně silné struny na akustice a elektrice, mít na jednom nástroji devítky a na druhém dvanáctky bych nenesl dobře...
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Favor

Příspěvek od Favor »

bundes

Na "dvanáctce" mám Elixíry "desítky" 10/47 a na elektrice 9/46. Furcha mám přes deset let a vyhovuje mi to tak a na "elektrice" mi to zatím vyhovuje taky. Mám je měnit kvůli tomu že Ti to přijde zvláštní?
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

Jo takhle, já si špatně přečetl tu dvanáctku, pardón :D Proti gustu žádný dišputát, hraj si na co chceš, hlavně aby to tobě vyhovovalo.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Favor

Příspěvek od Favor »

V pohodě.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Gratuluji ke kytaře, máš přesně to, co já, akorát v jiné barvě :)
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Favor

Příspěvek od Favor »

Díky, taky na tom máš podíl :)
Favor

Příspěvek od Favor »

Přidám jenom malé info, kdyby o něm někdo uvažoval.

Za cenu 31290,-Kč je A. Standard už jenom na Muzikeru.cz.

Audiotek - Music-city už zvedly ceny dvou zbylých kusů na 38277,-Kč

Aktualizace:
Na Muzikeru už za 43tis. :shock: https://www.muziker.cz/fender-american- ... r-sunburst To už si asi hodně lidí přihodí ty dva tisíce za novější řadu Pro. Na druhou stranu jsem dneska třeba fakt rád za těch šest "kamenů" v kobylce.
bobbyp

Příspěvek od bobbyp »

Zdravim panove odbornici. mam podobny problem jako kolega Favor a nevim jestli pokracovat v tomhle vlakne nebo zakladat nove. Vzhledem k tomu, ze je tu hodne zajimavych informaci, tak budu pokracovat :)

Shanim nejake telatko. Nemam rozpocet jako kolega Favor a koukam spis na bazaru. Strop je tak 15. Chtel bych tele, ktere se co nejvic zvukove i vzhledove blizi puvodnim. zvuk obstaraji snimace, ktere jdou lehce vymenit a vzhled kobylka a mechaniky.

Puvodne jsem uvazoval o Squier CV, ktery vypada presne jako puvodni tele, ale kolega qwer mu dal docela na zadek a pro me prekvapive vyzdvihl Fender standard, s tim, ze u nej jde jednoduse vymenit kobylka za trikamennou vintage.

Abych to shrnul, zajimaly by me tri veci:

- rozdil mezi standard a doporucovanym american standard. je nejaky rozdil ve vzhledu?
- vymena kobylky. je potreba nejaka konkretni?
- sly by vymenit (jednoduse) i ladici mechaniky?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nejlepší bude koupit na bazaru Mexiko řady Classic '50s, nové stojí lehce přes 20 tis. - to má "staré" mechaniky i kobylkou se třemi kameny (kameny se dají lehko vyměnit za kompenzované pro lepší ladění). Ty "staré" telecastery jsou i o jiném radiusu hmatníku a jiných pražcích. Pokud chceš prostě tele, které je docela podobné telatům z prvních let, tak je ten Mexický Classic dobrá volba.

Na Mexico Standard jde ashtray kobylka dát bez problémů, s mechanikama by byl ale asi problém, pokud si dobře vybavuju, tak jsou díry pro mechaniky menší a taky nevím, jestli nemají mezi sebou lehce jiné rozestupy. Toho mexikána dost sráží snímače a taky kobylka (jak jsem nedávno zjistil), po investici cca 3-4 tis. je to úplně jiná kytara.

Na American Standard ashtray kobylka od Fender dát nejde - musely by se nejen převrtat díry pro našroubování kobylky, ale i díry na struny skrz tělo (popř. převrtat kobylku). Mechaniky to samé co Mexico Standard.

Zkus si někde vyzkoušet "klasické" tele, pak něco modernějšího jako American Standard nebo mexický Standard. Každá ta konstrukce má něco do sebe. Ashtray kobylka se ladí neuvěřitelně blbě a naprostá většina lidí ji nikdy nenaladí, výztuha krku má přístup pod pickguardem, což je taky dost blbý, ne každému taky sedne ten kulatý radius krku do ruky atd. Staré tele je ale klasika a spousta lidí jej miluje přes všechny tyhle "neduhy", spousta lidí pak ale dává přednost kytarám, které mají modernější řešení. Určitě nejde říct, co je lepší, ideální je si to zkusit a vidět sám, co mi sedí.

... a ten Squier klidně zkus :)
bobbyp

Příspěvek od bobbyp »

Diky za objasneni. Trochu problem ale je, ze v posledni dobe se nejak classic na bazarech nevyskytuji. Proto uvazuju o upgrade mexickyho standardu. Ty jsou za 10 - 12 videt. Jenze kdyz pripoctu cenu snimacu a kobylky dostanu se temer na cenu bazarovych american special. Ma cenu se do toho poustet? Bude mexickej standard po upgradu srovnatelny s american special?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

American Special najdeš na bazaru spíš tak za 20 tisíc, Standard se občas objeví i za těch 10, ten cenový rozdíl je tedy dost vysoký. Special znám taky docela dobře - oproti tomu MIM Standard má hlavně o dost tlustější krk a jiné pražce - jde to poznat hned, když tu kytaru vezmeš do ruky. Jinak jsou v něm snímače Texas Special, které já zrovna moc nemiluju - je to takový přiostřený tele pohybující se hlavně ve středech, ale to se dá vyřešit výměnou snímačů za něco jiného (ty Texas Special jsou narozdíl od jiných snímačů v mexikánech i dobře prodat třeba za 2500). Na druhou stranu jsou ty snímače o hodně lepší než ty plečky, které dávají do MIM Standard. American Special je taková moderní záležitost s několika "starými" prvky, třeba mechaniky má moderní, rádius krku je více plochý. Obě kytary jsem měl doma a mohl jsem porovnávat. V základu je ten American Standard určitě lepší kytara.

Stojí za to podívat se i na mexiko Baja Telecaster, to je naprosto skvělá kytara, za těch 15 tis. snad i sehnatelná na bazaru. Má ale krk jak poleno, spoustě lidem nesedne.

Taky je teď na bazaru docela dost japonských telat. Ta mě nikdy moc nelákala, protože mě nesedí krky (moc "hubené"), ale třeba by to pro tebe mohla být taky cesta.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“