Zdravím vás a prosím znalé o pomoc. Jde o toto: pořídili jsme do kapely CS2X, protože jsme se chtěli zvukově konečně dostat na solidní úroveň. Pro všechny z nás, včetně klávesistky (já jsem pouze kapelník a kytarista), je to však zcela nová zkušenost, takže o tom víme naprosté minimum. Tak kdyby se mezi vámi našel někdo, kdo by byl ochotný být nám "živým manuálem" (páč ten tištěný nezodpovídá všechny otázky), byli bychom vděční.
Hned první problém, který máme, je rozdělení klávesnice tak, aby např. na levé polovině byl nějaký hammondový zvuk a na pravé piano (pokud toto nástroj vůbec umí, protože v manuálu jsme se sice dostali poměrně blízko, ale ve finále to k cíli nevedlo).
Jinak obecně nám jde o možnosti a způsoby úprav zvuků, které nástoj už obsahuje, na zvuky, které by se nám víc hodily...
Prozatím vám díky.
Yamaha CS2X - prosba o pomoc při laborování
Pravidla fóra
Zdravim!
ted koukam na datum, jestli je to jeste aktualni, no treba jo
Tady je zevrubny pokec o CS1x a dovetek o CS2x, kde jsou popsane rozdily. V zasade jsou to stejne nastroje.
http://www.munro.wz.cz/download/CS1x_2xrecenze.doc
jinak zvuky jde rozhodit po klavesnici az 4, je mozne jak zony vedle sebe, tak na sebe, ev. prolinani dynamikou.
4 vrstvy - LAYER - prepinani + a - pod zlutym tlacitkem arpeggia
co bude hrat za zvuk urci parametry BANK a PROGRAM v nejspodnejsi rade editacni matrice
zonovani po klaviature urci parametry NOTE LIMIT LOW/HIGH ve treti radce, cili pokud chci split, tak tam, kde dam dolnimu zvuku limit high, dam hornmui zvuku limit low(nebo lip o jednu klapku vedle). Dolni ma pochopitelne limit low uplne nejniz, co to jde a horni naopak limit high co nejvys
reakce na dynamiku hry je hned vedle VEL LIMIT LOW/HIGH - odkad pokad v rychlostnich datech hraje dana vrstva, OFFSET - "paralelni posun" cele krivky citlivosti, DEPTH - citlivost na rychlostni data.
CSdvojku mam uz cca 10let a porad se mi zvukove velice libi. Oproti CS1x je to dost vyrazny rozdil. Dnesni samohrajky kategorie PSR1500 a podobne pouzivaj identicky engine, ale CSx umi z frontu editaci velmi do hloubky a pres pocitac vubec dokonale. Az na klaviaturu, ktera je fakt hrozna je to supr nastroj, dnes za smesne penize (ja ji tenkrat kupoval novou se slevou za 27000,-!!!). Troufam si rict, ze celkem tusim, jak ceho pri programovani dosahnout, takze se klidne ptejte na mejl munroZAVINACcentrum.cz
ZdraviH
ted koukam na datum, jestli je to jeste aktualni, no treba jo
Tady je zevrubny pokec o CS1x a dovetek o CS2x, kde jsou popsane rozdily. V zasade jsou to stejne nastroje.
http://www.munro.wz.cz/download/CS1x_2xrecenze.doc
jinak zvuky jde rozhodit po klavesnici az 4, je mozne jak zony vedle sebe, tak na sebe, ev. prolinani dynamikou.
4 vrstvy - LAYER - prepinani + a - pod zlutym tlacitkem arpeggia
co bude hrat za zvuk urci parametry BANK a PROGRAM v nejspodnejsi rade editacni matrice
zonovani po klaviature urci parametry NOTE LIMIT LOW/HIGH ve treti radce, cili pokud chci split, tak tam, kde dam dolnimu zvuku limit high, dam hornmui zvuku limit low(nebo lip o jednu klapku vedle). Dolni ma pochopitelne limit low uplne nejniz, co to jde a horni naopak limit high co nejvys
reakce na dynamiku hry je hned vedle VEL LIMIT LOW/HIGH - odkad pokad v rychlostnich datech hraje dana vrstva, OFFSET - "paralelni posun" cele krivky citlivosti, DEPTH - citlivost na rychlostni data.
CSdvojku mam uz cca 10let a porad se mi zvukove velice libi. Oproti CS1x je to dost vyrazny rozdil. Dnesni samohrajky kategorie PSR1500 a podobne pouzivaj identicky engine, ale CSx umi z frontu editaci velmi do hloubky a pres pocitac vubec dokonale. Az na klaviaturu, ktera je fakt hrozna je to supr nastroj, dnes za smesne penize (ja ji tenkrat kupoval novou se slevou za 27000,-!!!). Troufam si rict, ze celkem tusim, jak ceho pri programovani dosahnout, takze se klidne ptejte na mejl munroZAVINACcentrum.cz
ZdraviH
Re: Yamaha CS2X - prosba o pomoc při laborování
Ahoj!
Zajímalo by mne, zda jste to dali tenkrát do kupy! Já totiž teď řeším podobný problém a prostě na to nemůžu přijít. Vím, že už je to pár let, co se to tu řešilo, ale kdyby byl někdo ochotný mi poradit a polopaticky vysvětlit absolutnímu začátečníkovi, byla bych nejšťastnější člověk na světě!!
Děkuji 
Zajímalo by mne, zda jste to dali tenkrát do kupy! Já totiž teď řeším podobný problém a prostě na to nemůžu přijít. Vím, že už je to pár let, co se to tu řešilo, ale kdyby byl někdo ochotný mi poradit a polopaticky vysvětlit absolutnímu začátečníkovi, byla bych nejšťastnější člověk na světě!!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No je to malinko komplikované a prohledání manuálu na "split" vede na (mylný) závěr, že to CS2x neumí. Řešení je na str. 47/48 manuálu, aneb detailní editace vrstvy (=Layer), konkrétně tedy Layer Edit 1. Je potřeba pro každou vrstvu (Layer 1-4) určit interval, tj. Note Limit Low a Note Limit High. Nástroj musí být v režimu Performance.
Takže klaviaturu lze rozdělit až do 4 úseků, každý s jiným zvukem.
P.
Takže klaviaturu lze rozdělit až do 4 úseků, každý s jiným zvukem.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 30.03.2017 10:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zvýraznění důležitých pojmů.
Důvod: Zvýraznění důležitých pojmů.
Jestli je to u CS2X stejné jako u PX5S, což se mi jeví jako pravděpodobné, tak ty vrstvy se mohou i překrývat. Tedy to opravdu není split, ale přiřazení až čtyř nástrojů klávesám v libovolném rozsahu. Je to těžší na nastavení, ale flexibilnější.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale obvykle se jako termíny v manuálech dají najít obě verze a tady je "Split" jen u arpeggia. Zdálo by se mi vhodnější to v daném místě návodu uvést, méně by to pletlo při rychlém hledání nabízené funkčnosti nástroje.
Že to je vyřešeno takto je OK, proč samozřejmě ne, ale rychlé přečtení vlastností říká IMHO zcela jasně, že split to neumí, což by mohlo odradit potenciálního kupce.
Navíc je vidět, že méně znalí uživatelé s tím mají problém (osobně bych to pod Layer taky nehledal).
P.
Že to je vyřešeno takto je OK, proč samozřejmě ne, ale rychlé přečtení vlastností říká IMHO zcela jasně, že split to neumí, což by mohlo odradit potenciálního kupce.
Navíc je vidět, že méně znalí uživatelé s tím mají problém (osobně bych to pod Layer taky nehledal).
P.
MOC všem děkuji za rady. Konečně jsme na to také přišli...hurá!