Wampler Dracarys Guitar Distortion Pedal

Pedály, multiefekty, procesory, ...
-Ondřej-

Wampler Dracarys Guitar Distortion Pedal

Příspěvek od -Ondřej- »

Ahoj, už pár dní se koukám po nových distortion efektech, a dost mě zaujal právě tento model.
Na Thomannovi bude k mání za necelé dva týdny (cena nebude vyšší než 7000Kč).
https://www.thomann.de/cz/wampler_draca ... ortion.htm

Efekt je inspirovaný zvukem Oly Engluda.

Tak co na to říkáte?
...popřípadě byli byste ochotní do podobnýho efektu investovat 7000Kč?
Demilich

Re: Wampler Dracarys Guitar Distortion Pedal

Příspěvek od Demilich »

-Ondřej- píše:...
...popřípadě byli byste ochotní do podobnýho efektu investovat 7000Kč?
Ani omylem :lol:

Je to prostě jen další zkreslení.

Když už je řeč o nových kreslítkách, to mě spíš zaujal ten Mansoorův drajv. Hlavně ten jeho poťák na attack, to mi přišlo zajímavé a mělo to slyšitelný dobrý efekt na zvuk.
Nicméně je mi jasné, že i ten bude stát mraky peněz. Protože to má na sobě nalepené jméno slavného youtubera...
whateveeeer. :roll:

Mít dobrý zkreslený zvuk je o jiných věcech, než mít drahý pedál.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak je všeobecně známo, že boutique pedály jsou vyráběny s láskou, jednotlivé komponenty při montáži netrpí stresem, nemají špatné svědomí z toho, že je montují děti, což se pak pozitivně projeví na zvuku :).
Trochu to samozřejmě zlehčuji, ale ten výrobce se musí nějak uživit. Prostě cílí na takovou skupinu zákazníků, kteří za to ty peníze dají a on se bude moci v klidu věnovat vývoji a výrobě dalších boutique pedálů. Musí to mít punc exkluzivity, tzn. žádná velká tovární výroba, a pak to může stát podobné peníze. To je trh. Chceš to? Kup to. Nemáš na to, kup si něco levnějšího. Bude ten drahý znít lépe? Pro kupujícího určitě, psychoakustika funguje.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zni mi to jak levnej distortion pres drahy aparat. cena kolem 1000 mi prijde az az.
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

pigdestroyer píše:zni mi to jak levnej distortion pres drahy aparat. cena kolem 1000 mi prijde az az.
Jako, kolem 1000Kč není myslím žádný distortion, který by tomuto mohl konkurovat (kopie Big Muffa možná).
jastud

Příspěvek od jastud »

Dark Matter od TCE?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

tyhle nové zkreslovače moc nesleduju, ale Dark Mater mě taky trochu zaujal ...!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
fanyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanyn »

Pokud bych neměl aparát, jenž mi dá hezké kreslení a nemám peníze na lepší, rozhodně si nebudu kupovat butique efekt za "x" tisíc. Dark Matter mi oproti tomu přijde jako takový ukrytý diamant, navíc za tak směšnou částku (ve srovnání s Dracarys). Ale to je jen můj osobní postoj. Pedál se tak jako tak prodávat bude a je cílen právě na ty, kteří si podobnou záležitost mohou dovolit. Čímž podpoří Briana Wamplera a ten třeba časem díky těm vydělaným bakům vymyslí zase jiný efekt, který budu chtít já. :D Brian je sympaťák. :)
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

fanyn píše: :D Brian je sympaťák. :)
Jo, to je:
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

2-Ondřej-:
například:
Ibanez thrashmetal (cca 200-500,-)
BOSS HM-3 (cca 800,-)
Marshall JH-1 (cca 500,-) (na OD mód, kterej je vlastně pěkně středový distortion s parametrickýma středama)
BOSS DS-2 (cca 800,-)
Digitech Death Metal (500,-) - ano, včera jsem ho zkusil zapojit do returnu na englu a super! naprosto hratelný, zkuste to.

A pokud by se ti podařilo sehnat nějaký ty původní AMT preampy, tak jsi zase úplně někde jinde. dodnes lituju, že jsem se tak levně zbavil AMT B-1 :/ to hrálo jak prase. nicméně ty byly kolem 1300, takže už přes litr.
torst

Příspěvek od torst »

pigdestroyer : nevím, jak tvůj výčet souvisí s tímto tématem, tedy s jasným, nezpochybnitelným faktem, že použitelný distortion začíná od 7000 výš !!!
Kdybych se nebál pranýřování, tak bych napsal, že jsem měl nebo mám DS-2, JH-1, Iban. Powerlead a že hrajou sakra dobře. A Digi DM jsem měl taky a do Returnu je to skoro higain preamp (skoro E530 :-E ). Vlastně omyl, nemůžou hrát dobře, když jsou tak levný ...
P.S.: Když jsme u těch výhodnejch kaufů - mám za 600,- zánovní Digi DF-7, tedy sbírku podstatných krabiček. No, nekup to ....
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Výčet je proto, že výše mi borec psal, že kolem litru nic slušnýho není.
Ten Digi DM je skutečně překvapivě dobrej, normálně jsem mu chtěl dát šanci jako hlavnímu zvuku..(zároveň je legrační, jak umí skutečně bizarní polohy zvuku - např. basy na max :D) DS-2 jsem chtěl původně taky zmínit, ale nevěděl jsem z hlavy cenu :) powerlead - o tom bych se možná chvilku přel, na basu je excelentní, ale na kytaru je to spíš šunt mi přijde (minimálně v konkurenci toho thrash metalu), ale jestli ti fungoval, proč ne.

Jinak ještě slovo do pranice - koupit samotnou distortion krabičku za 7 tisíc, nebo za 10 hlavu engl thunder? (já teda mám jasno, jednoznačně bych volil drahou krabičku :D ) dobrou noc.
torst

Příspěvek od torst »

dobrou. Ten Powerlead je z továrny bída, zabasovanej. Ale mám 2, u obou jsem udělal úpravy a paráda! Ale už dost O.T.!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

pigdestroyer píše:...
Digitech Death Metal (500,-) - ano, včera jsem ho zkusil zapojit do returnu na englu a super! naprosto hratelný, zkuste to....
Hah :) Další člověk, který píše, že zapojil zkreslení do smyčky a zní mu to dobře. Já to zkusil s muffem a líbilo se mi to moc. Někdo se pak nad tím podivoval. A teď to vidím i zde.

<konspirace>
Že bychom se postupně vymaňovali z dogmatu, že jedině lampový preamp je schopen stvořit uchu líbivý akceptovatelný zvuk? Zapojili jsme vlastní invenci a zjistili, že některé preampy v levných zesících nejsou až tak dobré? Vracíme se tedy vlastně k hybridním zesákům s trandem v preampu a lampama v konci, kterým jsme se kdysi smáli? Hmm.. 8)
</konspirace>
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Řekl bych, že trochu mícháš jabka a hrušky ...
Za prvé, dogma, že zkreslení nepatří do smyčky, se týká spíš jeho zařazení za (lampový) preamp, tj. mezi send a return. Do zkreslovače tak jde moc silný signál. Ty uvažuješ zapojení do return, tj. bez preampu, předpokládám.
Za druhé, hybridním zesíkům typu tranzistorový (modelingový) preamp se myslím nikdo zas až tak moc nevysmívá, ani tady na fóru. Ze současné produkce např. Fender SCXD/SCX2, nějaké modely od Line6. Ze starší produkce určitě nikdo neohrnuje nos nad starými MusicMany nebo Peavey. Jako obchodnický trik se berou spíš hybridy s jednou lampičkou v preampu (Marshall Valvestate, nějaké modely od Laney, aj.).
torst

Příspěvek od torst »

Doporučuju téma *** ZOOM G1on ***, ten je na hraní do returnu špičkovej. Používám ho tak běžně. Takže hybrid s digitálem v preampu !
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

torst píše:Doporučuju téma *** ZOOM G1on ***, ten je na hraní do returnu špičkovej. Používám ho tak běžně. Takže hybrid s digitálem v preampu !

Se ZOOM G1on mám zkušenost -prostě nudnej digitál.
...do smyčky jsem strkal BOSS ME-30 (ne že by ten zvuk byl úplně špatnej, to ne, ale nebaví mě to).
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

-Ondřej- píše:
torst píše:Doporučuju téma *** ZOOM G1on ***, ten je na hraní do returnu špičkovej. Používám ho tak běžně. Takže hybrid s digitálem v preampu !
Se ZOOM G1on mám zkušenost -prostě nudnej digitál.
Prostě ho jen neumíš nastavit.
Favor

Příspěvek od Favor »

Já vám chlapi nevím ale některé názory na mě dělají dojem, že kdo si koupí Wamplera, Strymon atd. tak je tady považován téměř za hlupáka. Cena je vysoká je na každém kolik do toho chce investovat ale nevěřím, že tyto firmy "žijí" z lidské hlouposti ale asi na těch "krabičkách" něco bude...
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Bude, ale zrovna ten zvuk to asi nebude. Vždyť je na trhu spousta věcí za cenu X, kterou si lidi kupují jen pro to, jak vypadá, co to je za značku apod. A stejnou nebo i o dost lepší službu udělá méně známý produkt za cenu 0,2*X.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“