Neuznaná reklamace
Pravidla fóra
Re: Neuznaná reklamace
hmm hmm...
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Surimi: hlavne si nesplet "smer" - z kytary to pujde do efektu "IN" (na 99% zleva), a do komba pak z "OUT" (napravo).
Jinak 11 na Drop C jsou furt blato. Ja mam 13 a na Std. H je to na hranici hratelnosti... (a to mam "dlouhou" menzuru)
Jinak 11 na Drop C jsou furt blato. Ja mam 13 a na Std. H je to na hranici hratelnosti... (a to mam "dlouhou" menzuru)
Hodně budem někde...
Nějak se nedokážu zbavit dojmu že tazatelka vůbec drop-C nechce a jen špatně naladila kytaru. Omlouvám se, ale zdá se mi jako úplná začátečnice a ty většinou s otevřeným laděním neexperimentují. Jen aby nekoupila ty 11, pak nenaladila standart a netázala se, proč je kytara pro začátek tak tvrdá.
Surimi, opravdu budeš ladit na drop-C?
http://hudebniforum.cz/hrani-na-kytaru- ... t9091.html
Surimi, opravdu budeš ladit na drop-C?
http://hudebniforum.cz/hrani-na-kytaru- ... t9091.html
Jsem začátečnice. Koupila jsem ty 11tky a teď o Velikonočních prázdninách je tam dám. Ale je pravda že tomu drop c, d,...atd. moc nerozumím. :-\ Když mi psali, že se na drop C hodí 11tky, tak by to mělo být v pohodě, ne? Nebo to mám naladit na něco jiného? Já se v tom fakt nevyznám 
Laď podle toho, co se učíš hrát. Já jsem teď zkoušel něco od Biffy Clyro, tak jsem podladil na drop C, struny 11-52 a je to OK. Příště bych se pohlédl po 11-56. To druhé číslo je průměr nejtlustší vinuté struny, na drop ladění je lepší tlustší než v běžné sadě. Takové sady bývají značené jako Hybrid nebo Heavy Bottom apod. Měl jsem i struny Dunlop 10-60 Zack Wilde, speciální na drop D. Ta šedesátka je šílená.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
A precist si o tom neco by nepomohlo? http://hudebniforum.cz/hrani-na-kytaru- ... t7261.html
Hodně budem někde...
Možná budu působit jako zbytečnej konzervativec... ale pokud neumíš ještě hrát na kytaru, bylo by nejužitečnější naučit se hrát ve standadním ladění - EADGHE, protože v budoucnu jakoukoli vezmeš kytaru do ruky, bude pravděpodobně v tomhle ladění. Až se naučíš pár akordů, powerchordů, možná i nějaký melodie a alespoň trochu noty (myslím, že na rok, možná i pár let máš vystaráno
), začal bych experimentovat s dalším ladění, ať drop D, drop C, atd.
EDIT: Opraveno
EDIT: Opraveno
Naposledy upravil(a) Pikus dne 12.04.2017 6:24, celkem upraveno 1 x.
Máš tam preklep, štandardné ladenie je EADGHE, tak nech holku nepomýliš 
Jo, pravda prohodilo se mi D a G... ale už jsem to opravilekvb píše:Máš tam preklep, štandardné ladenie je EADGHE, tak nech holku nepomýliš
Mě přijde celé toto vlákno zbytečné, Surimi ještě neumí ani naladit kytaru, z hudební teorie toho zřejmě taky moc nezná, nemluvě o nějakých znalostech ohledně aparátu či seřizování kytary ale hned pořídí elektriku s kombem a delayem. No asi jsem ze staré školy, ale my jsme to dělali trochu jinak, napřed něco nacvičit na španělce a až pak koketovat s elektrikou a aparátem, ale před tím ještě sehnat nějaké informace příp. něco vyzkoušet u kámoše. No nic proti, v současnosti je všechno dostupné a levné ale pokud člověk o tom nic neví, tak se akorát ztrapní, jednak při samotné reklamaci a druhak následně na fóru kde na sebe práskne že neumí vyměnit baterku v efektu. No a co se týče (ne)komunikace ve vláknu které sama založila (a kde se jí snaží ostatní pomoci), tak to taky nic moc, nedozvěděli jsme se v podstatě nic. Ale přes to přeji Surimi, aby se z toho poučila a nezanevřela na muziku.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Takže bych kytaru měla naladit na standart, tak proč Jolan napsal: "jen aby nekoupila ty 11, pak nenaladila standart a netázala se, proč je kytara pro začátek tak tvrdá." Takže struny budou na standart příliš tvrdé? Tak teď vážně nevím, jak postupovat...
Jinak hraju i na akustiku, ale tam se efekty, komba atd. nepoužívají. Takže se v těchto věcech nevyznám. A ani nikoho, kdo hraje na el. kytaru neznám, takže mi nemá kdo ukázat, co a jak.
A ten efekt byl jako dárek za 1 Kč. Jinak bych ho nekupovala, ale když už ho mám, tak ho chci využít. A když baterka nešla od první chvíle, tak mě napadlo že musí být efekt rozbitý! Kdyby šel aspoň pár minut, ale ani se nezapnul.
A teď jsem si koupila další adaptér a zapojila ho do efektu a přesto nejde! Nesvítí! Ani jsem adapter nepropojila s kytarou, jen se zásuvkou a efektem. Teď nevím, co si o tom myslet. Díval se na to i taťka a sám se tomu divil. Tak jsem to propojila s druhym adaptérem a nesvítí! Jak je to možné?
Mrzí mě, že vás tady tím obtěžuju, ale nemám s tím za kým jít. Hledám na internetu stále nějaké informace, rady, ale přesto se v některých věcech ani tak nevyznám. Snažím se, ale vypadá to, že cokoliv udělám, je špatně!
Jinak hraju i na akustiku, ale tam se efekty, komba atd. nepoužívají. Takže se v těchto věcech nevyznám. A ani nikoho, kdo hraje na el. kytaru neznám, takže mi nemá kdo ukázat, co a jak.
A ten efekt byl jako dárek za 1 Kč. Jinak bych ho nekupovala, ale když už ho mám, tak ho chci využít. A když baterka nešla od první chvíle, tak mě napadlo že musí být efekt rozbitý! Kdyby šel aspoň pár minut, ale ani se nezapnul.
A teď jsem si koupila další adaptér a zapojila ho do efektu a přesto nejde! Nesvítí! Ani jsem adapter nepropojila s kytarou, jen se zásuvkou a efektem. Teď nevím, co si o tom myslet. Díval se na to i taťka a sám se tomu divil. Tak jsem to propojila s druhym adaptérem a nesvítí! Jak je to možné?
Mrzí mě, že vás tady tím obtěžuju, ale nemám s tím za kým jít. Hledám na internetu stále nějaké informace, rady, ale přesto se v některých věcech ani tak nevyznám. Snažím se, ale vypadá to, že cokoliv udělám, je špatně!
niektore efekty funguju az po vlozeni jackov in a out.....
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Surimi: A cetla jsi odkaz, ktery jsem postoval? Zkousela jsi nastudovat aspon ty nejvetsi zaklady? V pripade efektu napriklad toto? http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/ ... t6945.html
A na tu akustiku hrajes jakym zpusobem? Visi na zdi a koukas na ni? Napadlo te nekdy ji naladit?
Sorryjako, ptas se na otazky, na ktery existuje na internetu milion odpovedi. Wikipedia, hudebniforum, google na nejaky "kytara zacatecnik" urcite taky najde lecos pouzitelnyho. Mozna jsem divnej, ale tohle vsechno, na co se ptas, jsem +- tusil jeste pred porizenim prvni akustiky. Proste jsem sedl ke kompu a par hodin si cetl.
Pokud jde o efekt - vetsina efektu se zapina zapojenim vstupu/vystupu a stisknutim footswitche. Ze to nesviti po pripojeni do elektriky dava smysl. Kazdopadne, naprosto vazne doporucuju na jeden den odlozit kytaru, na pulrok efekt. Jeden den se venovat ciste cteni, poznat ty nejzakladnejsi zaklady a potom zacit hrat na kytaru a az pochopis, jak to vsechno funguje, zacit pripadne pouzivat efekt.
Pokud jde o struny, i 11 se daj - ja na elektrice zacinal s .13, abych si navyk'
Dulezity ovsem je tu kytaru umet naladit a trosku pochopit, jak to cely funguje. Netreba byt inzenyr z FELu
A na tu akustiku hrajes jakym zpusobem? Visi na zdi a koukas na ni? Napadlo te nekdy ji naladit?
Sorryjako, ptas se na otazky, na ktery existuje na internetu milion odpovedi. Wikipedia, hudebniforum, google na nejaky "kytara zacatecnik" urcite taky najde lecos pouzitelnyho. Mozna jsem divnej, ale tohle vsechno, na co se ptas, jsem +- tusil jeste pred porizenim prvni akustiky. Proste jsem sedl ke kompu a par hodin si cetl.
Pokud jde o efekt - vetsina efektu se zapina zapojenim vstupu/vystupu a stisknutim footswitche. Ze to nesviti po pripojeni do elektriky dava smysl. Kazdopadne, naprosto vazne doporucuju na jeden den odlozit kytaru, na pulrok efekt. Jeden den se venovat ciste cteni, poznat ty nejzakladnejsi zaklady a potom zacit hrat na kytaru a az pochopis, jak to vsechno funguje, zacit pripadne pouzivat efekt.
Pokud jde o struny, i 11 se daj - ja na elektrice zacinal s .13, abych si navyk'
Dulezity ovsem je tu kytaru umet naladit a trosku pochopit, jak to cely funguje. Netreba byt inzenyr z FELu
Hodně budem někde...
Četla jsem ten odkaz, ale nic moc noveho jsem s toho nezjistila. Vím, že aby efekt fungoval, se musí zapojit přes adaptér. A když nic nesvítí, i když mačkám ten spínač, tak to tedy zkusím propojit s Jack-jack kabely... Snad to půjde no.
Jinak na akustiku hraju denně a chodím do DDM. Jenže jsem nevěděla, že existuje nějaké drop-C, D... Myslela jsem, že normálně naladím ladičkou a tím je ladění vyřešeno. Tak to dělám na akustiku a když jsem měnila struny, taky jsem neřešila standard, drop... atd. ladění. Mám načtených hodně článku, ale vážně na drop atd. jsem nikdy nenarazila... :-\
Jinak na akustiku hraju denně a chodím do DDM. Jenže jsem nevěděla, že existuje nějaké drop-C, D... Myslela jsem, že normálně naladím ladičkou a tím je ladění vyřešeno. Tak to dělám na akustiku a když jsem měnila struny, taky jsem neřešila standard, drop... atd. ladění. Mám načtených hodně článku, ale vážně na drop atd. jsem nikdy nenarazila... :-\
V tom případě dropC neřeš, nalaď jak jsi zvyklá z akustiky a bude to ok.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Tak jsem to propojila že vším a jde to!!! Moc díky za rady!!! Tak teď jen, abych nějak zvládla vyměnit ty struny a naladit, tak aby to bylo správně... 
Jestli tam máš pořád ty devitky, tak zapomeň na dropC, nalaď s ladičkou standardně jako jsi zvyklá na akustice a jak ti radí výše a zkus jak se ti bude hrát. U standardního ladění by ti to drnčet nemuselo a možná oceníš tenší struny (lehčí na zmáčknutí)
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
-
Miloš V.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
- Kontaktovat uživatele:
No, co na tu kytaru chceš hrát? Myslím, že ladit jinak než do standardu nebude potřeba.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Surimi zkus nám vysvětlit proč jsi vlastně hned na začátku ladila kytaru na dropC, když o tom vůbec nic nevíš. Takové ladění můžeš zvolit až když máš k tomu důvod (interpret, styl, konkrétní skladba). Pokud jsi zvyklá ze španělky na normální ladění, proč to měnit, a hlavně pokud ti drnčely (logicky) struny, proč jsi nevyzkoušela normální ladění. Ono nová kytara (hlavně levná) nebývá seřízená ale takový průser (drnčení strun) to zpravidla nebývá, spíš naopak bývají struny nastaveny výš, což u devítek není problém. Možná to vypadá, že tě tady nějak napadáme ale pokud chceš nějakou radu, musíš trochu spolupracovat a trochu se i sama snažit. Vždyť ty jsi za tři týdny ještě nezkusila ani normálně naladit kytaru (což mělo být úplně to první), a místo toho řešila dropy a jiné struny. Takže zpět na začátek nalaď kejtru s původními strunami, zapoj do komba (raději zatím bez delaye, ten tě bude zbytečně rozptylovat protože ho nenastavíš) a zkus hrát, pokud možno bez Gainu (zkreslení) a sděl nám své postřehy, potom můžeme řešit další věci. Struny neměň, kytara je seřízená na devítky a pokud ji neumíš přeseřídit tak s 11-kama můžeš mít zas vysoký dohmat a bude to horší na hraní.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Chtěla bych hrát hlavně gothic rock a metal.
Jinak včera jsem až do noci hledala informace a ještě odpoledne jsem si stáhla na YouTube 2 videa, kde jsou ty tóny strun v drop-C a Standart. A kdyz jsem to se svou kytarou večer srovnala, tak ji musím mít na 100% laděnou ve standartu!!! V drop-C jsou ty tóny o dost nižší! Nikdy by mě nenapadlo ladit v drop-C, když jsem až doposud nevěděla co to je. Takže už to konečně chápu!!! Ale nejde mi do hlavy, proč mi v té opravně napsali, že mám kytaru laděnou v drop-C, když jsem jim ji před odesláním rozladila a když mi přišla, tak byla taky rozladěná! Kde tedy vzali, že jí mám v drop? :-\ Přece bych poznala, že při ladění se mi objevuje na ladičce místo E --> C! Vždycky, tak jak ladím akustiku- brnknu do E, na ladičce se objeví E atd. To je standardní ladění, ne? Jinak omlouvám se, jestli placám nesmysly... Snad jsem to pochopila správně.
(Prosím, nevíte tedy proč tvrdili, že jí mám laděnou v dropu? Mě to nějak nedává smysl).
Jinak včera jsem až do noci hledala informace a ještě odpoledne jsem si stáhla na YouTube 2 videa, kde jsou ty tóny strun v drop-C a Standart. A kdyz jsem to se svou kytarou večer srovnala, tak ji musím mít na 100% laděnou ve standartu!!! V drop-C jsou ty tóny o dost nižší! Nikdy by mě nenapadlo ladit v drop-C, když jsem až doposud nevěděla co to je. Takže už to konečně chápu!!! Ale nejde mi do hlavy, proč mi v té opravně napsali, že mám kytaru laděnou v drop-C, když jsem jim ji před odesláním rozladila a když mi přišla, tak byla taky rozladěná! Kde tedy vzali, že jí mám v drop? :-\ Přece bych poznala, že při ladění se mi objevuje na ladičce místo E --> C! Vždycky, tak jak ladím akustiku- brnknu do E, na ladičce se objeví E atd. To je standardní ladění, ne? Jinak omlouvám se, jestli placám nesmysly... Snad jsem to pochopila správně.