Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
zrejme protoze nabijeci baterky jsou jenom 1,2 V (na rozdíl od "normálních" 1,5 V)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Typ použitých baterií si můžeš tuším v menu zvolit, možná to má vliv na optimální spotřebu. Ale celkovou výdrž ti nepovím, nikdy jsem nezkoušel jet na doraz, kolik to vydrží.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Na bezne 1.5V AA baterky zhruba 18h v pohode.
Taky to nemám změřené kompletně v jednom tahu, ale na 2500mAh z běžného provozu odhaduju, že musí spolehlivě vydržet víc jak 8h na jedno hraní.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Používám také nabíjecí. Eneloop 2500, určitě to vydrží těch cca 15-20 hodin
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jaká byla venku teplota? Pokud byla zima, tak ty baterky moc nevydrží. A jinak s Eneloop nemám moc dobrou zkušenost - přijde mi, že moc dlouho nevydrží. Originál baterky, co přišli v balení mi vydrželi dlouho, nabíjecí (Eneloop) už moc ne.
EDIT: Někdo tu myslím doporučoval napájet přes power banku a USB.
EDIT: Někdo tu myslím doporučoval napájet přes power banku a USB.
Hraju na kytary a mašinky
Bateriový provoz používám fakt jen nouzově, neporadím. Resp. jen to, abys při přestávkách vytahnul vstupní jack (vypnutí). Tím trochu ušetříš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Přesně, Zooma nejlíp krmit powerbankou, mám ani ne moc velkou, myslím 3000 mAh, a v pohodě už několik měsíců (sporadické domácí hraní).
Zdravím, chtěl bych se zeptat, když se mi podařilo na tomhle efektu promáčnout displej (je prasklý,ale jinak funguje jen nejde vidět jmena efektu atd.) jestli se to dá někde spravit nebo se tyhle efekty nedají opravit a pokud ano, popřípadě zhruba kde. Dík
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Autorizovaný servis na Zoomy je v Brně, pan Mašek:
http://hudebniforum.cz/aparatury/jaromi ... 14548.html
Kdysi jsem u něj měl starého Zoom G2.1Nu na záruční opravě.
http://hudebniforum.cz/aparatury/jaromi ... 14548.html
Kdysi jsem u něj měl starého Zoom G2.1Nu na záruční opravě.
Cau!
tak jen mala poznamka k tem bateriim. Mel jsem v nastaveni "alkaline" , coz bylo chybne, jelikoz mam nabijeci Ni-Mh baterie ENELOOP. Jakmile jsem zmenil nastaveni na Ni-Mh, tak vydrz je podstatne delsi!

tak jen mala poznamka k tem bateriim. Mel jsem v nastaveni "alkaline" , coz bylo chybne, jelikoz mam nabijeci Ni-Mh baterie ENELOOP. Jakmile jsem zmenil nastaveni na Ni-Mh, tak vydrz je podstatne delsi!
Used to be:
Guitar: Squier by Fender Stratocaster
Amp: Mesa Boogie - Dual Caliber DC-5
Box: Mesa Boogie 4x12 Rectifier Standard
Guitar: Squier by Fender Stratocaster
Amp: Mesa Boogie - Dual Caliber DC-5
Box: Mesa Boogie 4x12 Rectifier Standard
Můžu se zeptat proč si to myslíš? Hraji s bateriemi od začátku a vyhovuje mi to, tak mě zajímá pohled z druhé strany. Mě tak nějak "překáží" každý kabel. Ale spíš psychicky než že bych o něj zakopával 
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Tak já se po downgradu z G3 a L6 M13 na tuhle hračku zase vracím zpátky ke G3. Jsem rozmazlený a nechce se mi tolik kroutit knoflíkama, G3 mi příjde víc "krabičkoidní". Zvukově, rozměrově, váhově i cenově je ale G1XON do pedalboardu vynikající. Kdyby měl plnohodnotný PC editor, tak si ho nechám. Takže kdyby měl někdo zájem, pouštím ho dál. A taky trochu přihříván polívčičku Torstovi
https://hudebnibazar.cz/zoom-g1xon/ID101504/
https://hudebnibazar.cz/zoom-g1xon/ID101504/
Inzerát je smazanej. Už jsi ho prodal? Nejsen kvákač, ně imponuje G1on, je skladnější.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Za 3 hodiny po vyvěšení inzerátu bylo po všemtorst píše:Inzerát je smazanej. Už jsi ho prodal? Nejsen kvákač, ně imponuje G1on, je skladnější.
Tak ještě dodatečně díky, bylo super slyšet, že i z takhle levného krámu jde vytáhnout slušný zvuk. Sám bych to z něj nikdy nevydoloval.
Pro mě je to čest, klidně presety používej, dmu se !!! Vidíš, já s G1on polevil, mám ho, občas použiju, ale už netvořím tak překotně jako dřív.
Díky vedlejšímu tématu, kde se řeší možnost ZOOM+koncák, jsem po čase zas zkusil kvalitu simulací preampů pomocí ZOOM G1on. Jako referenci jsem měl tracky nahrané z předzesilovačů reálných hlav (6505, Mesa DR). Vše samozřejmě doplněno kvalitním impulsem ! Bez mučení uznávám, že tahle materie ZOOMovi moc nejde, ten jadrnej, chroupavej, středovej a zároveň srozumitelnej higain opravdu neumí. Engla a Marshalla (a rockmana) zvládá bravurně, všechna čest, ale tím to asi končí. V další stopě jsem měl ještě čistou kytaru a když jsem na ní hodil správně nastavenou pluginu (Lecto, TSE X50), bylo to tam ! Smekám před jejich vyvíječi.
P.S. dobrá nabídka : https://hudebnibazar.cz/zoom-g1on/ID77258/
P.S. dobrá nabídka : https://hudebnibazar.cz/zoom-g1on/ID77258/