Neuznaná reklamace
Pravidla fóra
Re: Neuznaná reklamace
Tím rozladěním před odesláním si je zmátla (asi z toho vyšlo něco podobného drop C). Četla jsi to téma na které ti dával SUK 10.dubna odkaz?
Teď teprve je to jasné, jak se to má s tím drop C. Každopádně, zůstaň zatím u standardního ladění.
Jinak doufám, že se brzy dopracuješ tam, že budeš schopná kytaru sama naladit nebo doladit i bez ladičky (třeba z nahrávky, podle níž se učíš).
Jinak doufám, že se brzy dopracuješ tam, že budeš schopná kytaru sama naladit nebo doladit i bez ladičky (třeba z nahrávky, podle níž se učíš).
Celé jsem to nečetla, jen jsem s toho něco málo vybrala a zbytek přeletěla... No budu si to muset přečíst celé!!
Jinak rozladila jsem to, protože jsem někde četla, že se to má dělat, aby nepraskly struny při převozu. A oni mi ji taky poslali rozladěnou... Vůbec nevím, co si o tom myslet. Takže mi struny drnčeli o pražce z jiného důvodu? Když tedy byla kytara laděná ve standartu. No tak teď už jsem s toho opravdu zmatená a nevím, co dál. Asi vyměním ty struny a uvidím, jestli se drnčení objeví. :-\
Jinak rozladila jsem to, protože jsem někde četla, že se to má dělat, aby nepraskly struny při převozu. A oni mi ji taky poslali rozladěnou... Vůbec nevím, co si o tom myslet. Takže mi struny drnčeli o pražce z jiného důvodu? Když tedy byla kytara laděná ve standartu. No tak teď už jsem s toho opravdu zmatená a nevím, co dál. Asi vyměním ty struny a uvidím, jestli se drnčení objeví. :-\
tipujem, že páni v servise sa neobažovali naladiť gitaru do standardu a vyskúšať či gitara nedrnčí 
To je asi dost možné
Ale kytaru seřídili- tím je myšleno seřízení krku (prohnutí?) ne? Takže teď když ji mám naladěnou, tak nedrnčí, od chvíle, co mi ji přivezli. Možná to bylo jen špatným prohnutím krku. Co myslíte? :-\
Zkusím ti trošku poradit. Nejde jen o to naladit E, ale také naladit správné E. Predstav si situaci (raděj to v praxi neověřuj) že bys dotahovala strunu co to jde a ladička ukáže E. Pak bys začala povolovat a ladička bude ukazovat jiné tóny, až zase dojdeš k E. Tedy těch E se dá naladit na jedné stejně víc. Některé ladičky ukazují nejenom E, ale E2, E3 atd. Drnčení může být třeba tím, že jsi naladila E, ale moc hluboké a struna byla nenapnutá a tedy plandala a drnčela.
Jestli tvá ladička ukazuje jen E bez čísla, stáhni si nějakou aplikaci na mobil, která to ukazuje i s čísly, např SMART CHORD. Ještě jednou ti doporučuji (a nejsem sám) abys zatím nechala ty devítky, protože je nepravděpodobné, že by drnčeli pri správném naladění.
Jestli tvá ladička ukazuje jen E bez čísla, stáhni si nějakou aplikaci na mobil, která to ukazuje i s čísly, např SMART CHORD. Ještě jednou ti doporučuji (a nejsem sám) abys zatím nechala ty devítky, protože je nepravděpodobné, že by drnčeli pri správném naladění.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Přesně nad tím jsem přemýšlela, jak to udělám při natahování nových strun (teď nebo později) abych trefila všechny E,H,G... stejně! Když některé struny namotám třeba víc... Takže existuje apka, která ukáže naprosto přesně, jak tu strunu mám utáhlou/povolenou? Ta moje ladička ukáže jen E,B,... nic přesnějšího. No i kdybych ty struny chtěla měnit, tak nemůžu, protože mám pomalý net a ta apka se mi nestáhne. Ale pravda je, že ty devítky mi trochu vadí v tom, že mi ze strun někdy ujíždí prsty. :-\ Možná u těch 11tek by se to zlepšilo... Ale nechám 9tky a uvidím, jestli začnou drnčet. Pak bych to nějak dál řešila... 
Ano, v zásadě je to tak jak píšeš. Nevím jak moc máš pomalý net a jaký máš telefon, ale tahle apka je na android a má jen 50kB.
https://play.google.com/store/apps/deta ... plug.tuner
https://play.google.com/store/apps/deta ... plug.tuner
Díky, zkusím to stáhnout. On mi často ten net i vypadává, takže když zkouším stahovat, většinou se nestáhne ani 30% a napíše mi to, že se stahování nezdařilo. Ale pokusím se, hlavně aby to pomohlo.
Můžeš to zkusit podle ucha dle nějaké online třeba
https://www.fender.com/online-guitar-tu ... ar-tuning/
tam se ti nestane, že bys utekla o oktávu, navíc si cvičíš ucho.
https://www.fender.com/online-guitar-tu ... ar-tuning/
tam se ti nestane, že bys utekla o oktávu, navíc si cvičíš ucho.
50 kb musí zvladnout i edge, ale bojím se spíš aby se načetl obchod play. Doufám, že pak dostaneme zpetnou vazbu, jak to dopadlo...
Tak se mi to povedlo stáhnout, ale neukazuje to přesně
Když jsem rozladila třeba A, a zkoušela podle toho naladit, tak mi to skákalo přes všechno a nikdy to neukázalo přesně. Až když jsem tam dala svou ladičku, tak jsem to naladila a v té apce se mi ukázala značka uprostřed. Ale bez ladičky, když jsem točila s kolíkem s pomocí té aplikace se mi nakonec podařilo naladit, jenže když jsem si to chtěla ověřit, zda to naladilo správně, dala jsem tu svou na kytaru a ukázalo mi to, že není naladěná, ale podladěná. No a neukazuje mi to které A to je, jestli první, druhé... :-\
Pavdi- je to opravdu ta aplikace? :-\
Pavdi- je to opravdu ta aplikace? :-\
Je to určitě ona. Ta aplikace to chytá přes mikrofon, přesnost může být slabší, ale ne zas tak moc. Takže měla bys mít kytaru zapojenou do komba, aby hrála dostatečně slyšitelně a také na čistý zvuk (žádné efekty, ne zkreslení), být s kytarou v tichu - To vše jen pro jistotu.
Jakmile aplikaci pustíš, měla bys vidět "trojúhelník" naladěnosti
Když brnkneš, ladička by měla zareagovat a napsat jaký tón máš naladěný a na jak moc přesně. Jaký tón ukazuje písmeno nad trojúhelníkem, jak přesně ukazuje trojúhelník. Pokud ladíš tlusté E, musíš se dostat na E2 (ta dvojka je důležitá). Pod trojúhelníkem je vypsáno standard ladění jednotlivých strun, na které se musíš s každou strunou dostat.
Pokud ti to kolísá, tak tak to znamená že:
- Nemáš kytaru dost nahlas
- Nejsi v tichu (chytá rádio, hlasy nebo cokoliv)
- Možná by to mohlo dělat, kdybys měla strunu i hodně málo napnutou.
Měla bys být schopná s aplikací naladit alespoň přibližně (používám ji běžně bez problému) a pak můžeš již jen drobně doladit svou ladičkou.
Pokud ti to ani takto nejde, tak nám napiš, jak postupuješ při ladění, třeba je problém ve špatném postupu
Jakmile aplikaci pustíš, měla bys vidět "trojúhelník" naladěnosti
Když brnkneš, ladička by měla zareagovat a napsat jaký tón máš naladěný a na jak moc přesně. Jaký tón ukazuje písmeno nad trojúhelníkem, jak přesně ukazuje trojúhelník. Pokud ladíš tlusté E, musíš se dostat na E2 (ta dvojka je důležitá). Pod trojúhelníkem je vypsáno standard ladění jednotlivých strun, na které se musíš s každou strunou dostat.
Pokud ti to kolísá, tak tak to znamená že:
- Nemáš kytaru dost nahlas
- Nejsi v tichu (chytá rádio, hlasy nebo cokoliv)
- Možná by to mohlo dělat, kdybys měla strunu i hodně málo napnutou.
Měla bys být schopná s aplikací naladit alespoň přibližně (používám ji běžně bez problému) a pak můžeš již jen drobně doladit svou ladičkou.
Pokud ti to ani takto nejde, tak nám napiš, jak postupuješ při ladění, třeba je problém ve špatném postupu
Surimi, nemohl by ti učitel v ZUŠ ukázat, jak se ladí katara? Tady tím ztrácí čas strašně moc lidí a na dálku bez přímé tvojí odezvy je to házení hrachu na zeď.
kmensik píše:Surimi, nemohl by ti učitel v ZUŠ ukázat, jak se ladí katara? Tady tím ztrácí čas strašně moc lidí a na dálku bez přímé tvojí odezvy je to házení hrachu na zeď.
Už mi to připadá ,jako hra na kočku a myš.....
Možná to tak není,ale netahá nás tu někdo za něco?v
Omlouvám se, blbne mi net, až teď se mi podařilo se přihlásit
Takže je dost možné, že do budoucna, až se na něco zase budu ptát, odpovím za delší dobu... Nechci už tím laděním nikoho obtěžovat, prostě ty 9tky struny nechám a měnit je zatím nebudu. Moc díky za vaši trpělivost, vážím si toho.
-
Miloš V.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
- Kontaktovat uživatele:
Hele, prostě to nalaď stejně, jako ladíš akustiku. Úplně stejně.
Tím myslím, že to vyřešíme definitivně
Tím myslím, že to vyřešíme definitivně
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases