Elektronické piano značky PIANONOVA
Pravidla fóra
-
emotionlass
Elektronické piano značky PIANONOVA
Ahoj lidi, jsem tady uplně poprvé a potřebuju poradit s elektronickym klavírem, chci se zeptat na vaše zkušenosti s těma jednotlivýma klávesama, protože mám s něma problém. Když zmáčknu klávesu tak než se vrátí do původní podoby tak se jakoby ještě dvakrát odrazí jakoby péruje a jde to docela slyšet a mě to hrozně vadí, je to normální u všech el. klavíru nebo to mám dát nějak opravit nebo se stím vyrovnat ???
Druhý dotaz je, že se občas stane, že když hraju tak mi klávesa vynechá ton, že zazní velmi potichu, stává se to málokdy, ale stává se to, tak mě zajímá jak moc je to normální.
Kromě těchto dvou věcí je všechno v pohodě.
Jak tu věc mám vyřešit klavír je z druhé ruky, už bez záruky, ale žeprej téměř nehraný.
Moc děkuju za odpovědi.
Druhý dotaz je, že se občas stane, že když hraju tak mi klávesa vynechá ton, že zazní velmi potichu, stává se to málokdy, ale stává se to, tak mě zajímá jak moc je to normální.
Kromě těchto dvou věcí je všechno v pohodě.
Jak tu věc mám vyřešit klavír je z druhé ruky, už bez záruky, ale žeprej téměř nehraný.
Moc děkuju za odpovědi.
Re: Elektronické piano značky PIANONOVA
Návod jsem již nenašel, snad ho máš. Je třeba, aby sis nastavil dynamiku klaviatury - měla by být ve čtyřech
stupních a ověřil funkčnost pedálů.
https://www.muziker.cz/pianonova-hp66-d ... o-rosewood
J.
stupních a ověřil funkčnost pedálů.
https://www.muziker.cz/pianonova-hp66-d ... o-rosewood
J.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No moment - zatím mi skoro všechno přijde jako spíš popis mechanického problému; s nastavením dynamiky klaviatury se snad malinko může popasovat jen druhá polovina dotazu (a to ještě jen omezeně). Pokud ten květnatý popis vychází z toho, jak se klaviatura skutečně chová, tak šacuji spíše mechanický problém.
P.
P.
-
emotionlass
a je to běžné u těchto pian takové to pérování klávesy po úhozu? Není to nic hrozného, ale mně to prostě strašně štve, jsem uplný začátečník, tak se v tom nevyznám
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - PtJaa bude lepší informátor, mě tolik klaviatur pod rukama neprošlo. Ale obecně: takhle z textu se nedá (ani podle popisu) nic přesnějšího napsat. Za sebe bych uvedl, že po úhozu mi žádná klaviatura (od nevyvážených po kladívkovou) nijak "nepéruje", prostě dělá to, co jí říká prst 
P.
P.
-
emotionlass
a jak mám vyhledat někoho kdo se mi na to podívá? Opravař přes elektroniku a zároven na ty klávesy.... vůbec nevím jak někoho vyhledat
Pravdu má Pavlii: Že se klávesa chová tak, jako se chovají prsty - U vyvážené klaviatury, pokud prudce pustíš
klávesu, potom zapruží. Ale tak nikdo nehraje - Ani jsem si toho dříve nevšim.
J.
klávesu, potom zapruží. Ale tak nikdo nehraje - Ani jsem si toho dříve nevšim.
J.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2emo: teoreticky stačí - na základní diagnózu - jakýkoli servis na klávesy apod.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
K prvnímu dotazu: to, že klávesa péruje, je normální, pokud to není nijak přehnané. Doporučuji správně nastavit hlasitost, aby tyto mechanické pazvuky nebyly slyšet, tzn. nahlas, podobně jako hraje skutečné akustické piano.
Možná by bylo dobré, kdybys natočil krátké video, co ti to dělá, pak se snáz určí, zda je to normální.