Ahojte, mám (opět) problémy s prohnutim krku. Pamatuju si že dřív tu byl takovej dobrej post od peterpetera kde bylo vysvetlený skoro všechno, ale nemůžu ho už zpětně najít. Tak pokud nekdo víte tak sem hoďte link.
Můj problém je takovej, mám krk prohlej do luku, ale řek bych až moc. Když zmáčknu na 1. a posledním pražci mám nad dvanáctym pražcem mezi strunou a pražcem docela ranec místa, několik mm určitě. Tzn že normálně když hraju mám dost vysokej dohmat. Ale to by ani tak nevadilo, nejorší je že mi drnčí pražce.
Myslel sem, že pražce drnčí když je krk prohlej opačně než do luku... ale jak je vidět tak ne. Nebo myslíte že to může bejt i v něčem jinym? Mám ten krk teda přitáhnout/povolit, nebo to pak může drnčet klidně víc?
Peterpeter právě ve svym postu měl i o kolik otáček to má člověk pootočit a jak dlouho pak počkat atd... To vůbec nevim. A krk musim utahovat/povolovat když sou struny povolený že jo?
Díky za pomoc...
Prohnutí Krku
Pravidla fóra
no nevim kde je ten jeho navod, byl dobry. skoda ze asi zmizl...
jinak by tam mel byt asi tak milimetr (kdyz to zmacknes tak jak jsi popsal), kdyz to zmacknes myslim 3. a 12., tak by mela byt uprostred (asi tak 7. prazec) miniaturni mezirka.. tak na vsunuti papiru... ja si to takhle nastavuju na vsech kytarach a je to v poho. ja vzdycky trochu povolim G a D, hodim je nad H a A, trochu to pritahnu, trochu tomu prohnuti rukama pomuzu
, hodim struny zpatky, naladim a uvidim co to udelalo... je to takovy brutalni postup, ale docela me to takhle funguje...
zkus to takhle nastavit a pak pohybej s kobylou.
jinak by tam mel byt asi tak milimetr (kdyz to zmacknes tak jak jsi popsal), kdyz to zmacknes myslim 3. a 12., tak by mela byt uprostred (asi tak 7. prazec) miniaturni mezirka.. tak na vsunuti papiru... ja si to takhle nastavuju na vsech kytarach a je to v poho. ja vzdycky trochu povolim G a D, hodim je nad H a A, trochu to pritahnu, trochu tomu prohnuti rukama pomuzu
zkus to takhle nastavit a pak pohybej s kobylou.
nene, tak o 1/8 otacky treba... a pak pockat a zkusit znovuRagnar píše:Skusim to, díky. A jak asi moc znamena trochu pritahnu? O 360 stupnů, míň, víc?qwer píše: ja vzdycky trochu povolim G a D, hodim je nad H a A, trochu to pritahnu, trochu tomu prohnuti rukama pomuzu,
ale jestli tam mas diru treba 3m, tam muzes rovnou o 1/4. chce to ale postupne, trosku se s tim musis drbat. hlavne to moc neprezen.
pritahujes po smeru hodinovych rucicek
Koukni na tohle. Tam je to docela dobře popsané. Stačí trošku pohledat a je to hned v první topicu.... 
http://www.squierguitars.com/pdf/manual ... _Sheet.pdf
Jinak je to tady.... : http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865
Nemůžeš hledat v sekci elektrické kytary,ale logicky v sekci o údržbě
http://www.squierguitars.com/pdf/manual ... _Sheet.pdf
Jinak je to tady.... : http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865
Nemůžeš hledat v sekci elektrické kytary,ale logicky v sekci o údržbě
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Problém s krkem
Dobrý den Všem,
potýkám se s problémem u mého stratocastera a sice s ohnutým krkem. Problém se mi zdá jako neřešitelný ale rád vyslechnu názory zkušenějších.
Je pravda že momentálně je dohmat hodně vysoko (4 mm na 12. pražci), truss rod mi přijde dost povolený (oblouk dopředu) a proto ještě malinko doufám že se to podaří zmírnit/vyřešit seřízením krku.
Zkuste prosím posoudit z přiložených fotografií (fotka kobylky - je tam vidět jak jde nerovnoběžně s výřezem pickguardu, fotka s přiloženým pravítkem - měla by jít vidět mezera uprostřed).
Předem děkuji za názor nebo radu.
potýkám se s problémem u mého stratocastera a sice s ohnutým krkem. Problém se mi zdá jako neřešitelný ale rád vyslechnu názory zkušenějších.
Je pravda že momentálně je dohmat hodně vysoko (4 mm na 12. pražci), truss rod mi přijde dost povolený (oblouk dopředu) a proto ještě malinko doufám že se to podaří zmírnit/vyřešit seřízením krku.
Zkuste prosím posoudit z přiložených fotografií (fotka kobylky - je tam vidět jak jde nerovnoběžně s výřezem pickguardu, fotka s přiloženým pravítkem - měla by jít vidět mezera uprostřed).
Předem děkuji za názor nebo radu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prohnutí Krku
No a utáhnout ten šroub výztuhy jsi zkoušel? K narovnání krku je třeba výztuhu utáhnout, tzn. po směru hodinových ručiček vždy po malých kouscích a sledovat, co to udělá.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prohnutí Krku
Podle mě je to spíš kombinace blbě usazenýho krku a probroušený horní hrany krku než prohlý. Výztuhou to nesrovnáš...