Gibson Les Paul standard - jaký ročník

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
dlabajíč

Gibson Les Paul standard - jaký ročník

Příspěvek od dlabajíč »

Čau. Tak jsem se rozhodl po letech že do toho praštím a koupím si originál Gibson les paul Standard. Mám na to nějakých 50 tisíc, takže bazar. Ale chci to i jako investici takže to musí být standard, ne classic, studio ani traditional a musí být v původním stavu a s původním kufrem. Přemýšlel jsem o ročnících po roce 90 do roku 2000, než to vyletí na ceně. 80. léta byly prý kvalitativně slabší a na dřívější modely nemám :-( na Ebayi se dá něco sehnat. Ale chci poradit které ročníky byly O.K. které ne a tak dále. Taky jestli se dají někde najít specifikace snímačů a podobně. Chtěl bych opravdu nějakou klasiku s plným tělem, a medovým zvukem :-D ale to asi všichni. Doporučte nějakou stránku, kde to najít a jak se v tom zorientovat, nebo poraďte, případně nabídněte ;-)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson Les Paul standard - jaký ročník

Příspěvek od litrfree »

Já bych byl opatrnej a nenechal se rači zblbnout komentářema a recenzema. Že to bude skoro třicet let stará kytara, nemusí znamenat nic, stejně je třeba k tomu přistupovat kus od kusu a asi si na to zkusit zahrát, což se snad i doporučuje :-) Jinak jak jsem koukal ve vláknu o butiku, znalosti o tom co je a co není Ok o který se můžeš při tvorbě názoru opřít evidentně máš, čili nepochybuju, že si doporučení najdeš.
Taky bude jistě záležet na tom, jestli je nástroj nějak oservisovanej, což si připočti k ceně, tu revizi a repasi. Ale pokud na to nehodláš hrát a máš to jako investici, tak to asi nebude potřeba to nějak z pohledu kondice hrotit.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Kytara není víno. Je to kus od kusu, ne ročník od ročníku.
grock

Příspěvek od grock »

Ale na druhou stranu - ročník ti např. prozradí, že už nemá std plné tělo, tj od 1983. Spoj krku a jeho profil neřešíš ? Co typ kobylky ? Podle mě důležitější než snímače a původní kufr, to se dá vyměnit později. Popravdě, kytara, jakou chceš, se dá sehnat za 50t. asi stejně jako dolar za 10 kč v současnosti :cry:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Ten je na bazaru už dva roky.
Momentálně je to na bazaru dost marný, byly tam hezký kousky z devadesátých let, ale jsou fuč.
grock

Příspěvek od grock »

Ta je s 9 dírami (2000), jen upozorňuji. Přesto může hrát dobře.... Než tenhle, dal bych přednost Classicu 91-92, který bude mít ty díry také, ale patrně lepší dřevo a určitě lepší kobylku (ABR), pokud by nevadil slabý 60 krk. Já ho sehnal před 2 roky za 31t. , heč.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a co tehle goldtop? urcite bych se podival pod snimace (velka pravdepodobnost, ze bude vyfrezly s minihb na klasicke), ale treba by trochu slevil. https://www.sbazar.cz/canford/detail/22 ... p-1975-usa
grock

Příspěvek od grock »

Podle nápisu Deluxe to vypadá na předělávku snímačů, ale tím z toho vlastně udělal normální std, má ale javorový krk, jestli to nevadí. Zato nemá žádné díry, ale fakt plné tělo.
torst

Příspěvek od torst »

javor. krk bych spíš uvítal. nezlomí se tak ochotně jako mahagon.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
911

Příspěvek od 911 »

Kuwa už to pěkně leze,před lety jsem dával za pěkný Standardy do 1500éček

http://www.ebay.de/itm/Gibson-Les-Paul- ... Sw5cNYjNTy
Jeden Custom shop za dobrou cenu
http://www.ebay.de/itm/1995-GIBSON-LES- ... Sw--1WqU8j

Já teď nejraději hraju na takovou placatější a hlavně lehčí..
http://www.ebay.de/itm/2010-Gibson-Les- ... SwtfhYoc1D
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše:Podle nápisu Deluxe to vypadá na předělávku snímačů, ale tím z toho vlastně udělal normální std, má ale javorový krk, jestli to nevadí. Zato nemá žádné díry, ale fakt plné tělo.
jestli ma javor krk tot otazka, 75 byvaji obcas s mahagonem. stejne tak se ve sve dobe daly LP deluxe objednat s full size hb, ale byva to spis vyjimka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak mluvíš o té, na níž jsi sem dával odkaz, ne? To podle fotek přece vypadá na javor ...
https://www.sbazar.cz/canford/detail/22 ... p-1975-usa
torst

Příspěvek od torst »

podle fotky 98% javor.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ted na to koukam, na zaklade rychlyho prejeti na mobilu me to do oci neprastilo.

Javorovej krk je dost zasadni zvukovej faktor - me osobne LP s javorovym krkem nevadi (jsou zvukove agresivnejsi), ale sam preferuji mahagon. kombinace sandwiche mahagon/javor + javor krku mi spis sedi u PRS :)
911

Příspěvek od 911 »

Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

grock

Příspěvek od grock »

Když je kytaře 17 let a nikoho nevyprovokovala, aby na ní pořádně hrál (stav jako nová), je to spíš podezřelé než plus.. :wink: O téhle už tu řeč byla. BTW na kytarách mají Standard 2016 za 53, takže ani cena není nějak lákavá. Já osobně bych nešel ani do jedné z nich. To už bych raději vyzkoušel ten Deluxe, co sem dal kinx.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše:Když je kytaře 17 let a nikoho nevyprovokovala, aby na ní pořádně hrál (stav jako nová), je to spíš podezřelé než plus.. :wink:
to ale nemusi znamenat, ze je spatna, mohl si ji koupit pro radost nekdo, kdo ji vytahl na par minut jednou za mesic, nebo treba byla vetsinu zivota ve vitrine - taky jsem uz takove kytary potkal (LP Robot a Gibson Lucille fungovaly jako vyzdoba kancelare nejakeho hlavouna). Nicmene je to dost ojedinely jev :)
grock

Příspěvek od grock »

Myslím, že tím "podezřelé" a "ojedinělý jev" jsme vyjádřili stejnou věc :D :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nerozporuji :D

Kdybych mel na LP tolik penez, asi bych sel do neceho z pocatku devadesatek nebo Norlin - tam ta cena spis poroste, v pripade pocatku devadesatek maji ty kytary super reputaci (ony zazracne rocniky mne nijak neoslovily, ale trh to vidi jinak).

btw jeste asi pred mesicem se prodaval LP Custom ze slovenska z bigsby kolem 50. Asi mel vicero modifikaci, ale i tak to byla pekna cena.

btw podival bych se i u severnich sousedu:

LP Standard 1990: https://www.olx.pl/oferta/gibson-les-pa ... 6477ac1a94
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“