Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

cherreda
Rádce

Re: Pedalboardy

Příspěvek od cherreda »

hyenik:
Je to holt spíš generační záležitost... jako bys to neznal. ;) Pořídím si papouška žaka a ten to za mě dokončí. :)
PS: Ale posun k lepšímu to rozhodně je, ne že ne... přinejmenším ergonomicky... :wink:

rotten77:
Synthboard je teda mazec. 8)
Můžeš mi prozradit (nějak zjednodušeně :) ) jak to využíváš? Ty do toho posíláš kytaru? Nebo klapko-paduješ? :)

Co se týká Rockcase - je mi jasné, žes už ho prostě měl doma, tak ho využiješ - ale pravdou bohužel je, že Rockcase jsou předražené šméčko, obchcané jak na materiálech, tak na konstrukci - je to vyrobeno pouze s ohledem na vzhled. Mám s tím špatnou zkušenost sám, znám pár případů z okolí.
Tudíž nedám dopustit na výrobky českých "kejsařů", to se prostě nedá srovnat. Dva racky mám od p. Adlera už přes 10 let a furt ok. Oba pdb jsem si nechal vyrobit v Music Data ze stavebnice Penn, jsou super a vyjdou podstatně levněji než obdobný Rockcase.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

cherreda píše:Můžeš mi prozradit (nějak zjednodušeně :) ) jak to využíváš? Ty do toho posíláš kytaru? Nebo klapko-paduješ? :)
Kytaru používám k synťákům jen občas - přes Zoom G1On přímo do mixu, přes synťáky nejde.

cherreda píše:Co se týká Rockcase - je mi jasné, žes už ho prostě měl doma, tak ho využiješ...
Kupoval jsem ho z bazaru, ale za dobrou cenu - nechtěl jsem moc investovat.
cherreda píše:Tudíž nedám dopustit na výrobky českých "kejsařů", to se prostě nedá srovnat. Dva racky mám od p. Adlera už přes 10 let a furt ok.
Jj, od Adlera mám pedalboard a taky max. spokojenost, tady jsem ale šel po ceně. Stejně jsem ho vybrakoval a upravil podle sebe.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

rotten77 píše:
cherreda píše:Můžeš mi prozradit (nějak zjednodušeně :) ) jak to využíváš? Ty do toho posíláš kytaru? Nebo klapko-paduješ? :)
Kytaru používám k synťákům jen občas - přes Zoom G1On přímo do mixu, přes synťáky nejde.
No to je pěkné, takže pán vykradl hračkářství! :) :)
Dík za videa, 100x lepší výpovědní hodnota, než popis na 100 řádcích - hodně zajímavé, dobře tam s těmi mašinkami čaruješ. 8) Zamlouvá se mi tahle zaměřenost na "analog" sound. :wink:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Nastříkáno, smontováno. Ještě čekám na jeden malý drumsynth a pak začnu zapojovat.

Obrázek Obrázek
Obrázek
torst

Příspěvek od torst »

pořádnej PB má jen Pavlíček ! : http://musicserver.cz/img/big/136640.jpg
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

filo01 píše:První verze mého deskoboardu je na světě a kdybych se nehnal za centimetry, mohla být i poslední ;) Nepočítal jsem s tloušťkou duallocku a kvůli tomu nejde úplně komfortně zastrkávat vstupní jack, drhne o baterku. Jinak duallock zklamal u Jammana, nalepil jsem pásky na ten gumový rámek a jedna strana nevydržela, musel jsem to pojistit sekunďákem. U Zooma a baterky v pohodě.
Filo01, co to máš za baterii? Je to tahle? Jak řešíš zvýšení napětí z 5V?
https://powerbanky.heureka.cz/adata-ap1 ... e/#section
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ty jsi telepat, ne? Právě jsem tady chtěl napsat nějaké postřehy ;)
Jo je to ona.
Protože mi teprve tento týden přišel iLoud z opravy, tak jsem měl až teď chuť zahrát si ve stereu i s looperem. Když jsem to fotil, tak jsem to jen zkusil do aux THR10 a zas toho nechal.
No a dneska jsem narazil - baterka nezvládá bez chyby najednou utáhnout Zooma (5V) a Jammana (redukce 5V-9V), je slyšet v pozadí pískání. Vyzkoušel jsem všechny možné kombinace a je to fakt baterkou, redukce je v pohodě. Vzal jsem ji z eBaye tady
http://www.ebay.com/itm/182332890986
Naštěstí se mi pod ubastlený FS3X vleze ještě tatáž AData, takže holt budu krmit Jammana a Zooma zvlášť.
Možná by to vyřešila kvalitnější baterka, ale jistotu nemám a za 380Kč jsem problém uspokojivě a hlavně rychle vyřešil ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Už delší dobu si chci udělat malý PB s osazením OD>Delay>Looper a nesnáším to neustálé drátování, kolikrát mě to odradí od hraní... Asi tohle tvoje řešení zkopíruju :mrgreen:
ZOOM má ve specifikaci odběr 500mA při 9V. Takže si při 5V voltech vezme skoro Ampér. Ta baterka sice papírově dává 2A, ale zřejmě s větším úbytkem napětí, než akceptuje ZOOM. Každopádně budeš tu baterku dobíjet (pokud hraješ tak často jako já) cca každý týden. Pro moje tři efektíky to vystačí na měsíc hraní a to už je při pořizovací ceně zajímavé.

Zkusil bych ještě za výstup baterky dát kondenzátor, jestli by ti nepomohl. Pokud ne, tak to bude velkým úbytkem napětí při odběru. Dokážeš ten úbytek doma změřit?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mám nějaký předpotopní čínský voltmetr, ale jak to udělat a nerýpat do baterky ani kabelů, netuším.
Nechápu tu tvou úměru, já Zoom napájím přímo přes USB a tam se vsadím, že to 1A nebude. To by ty NiMH tužkovky, dávající 4,8V, vyhučely hodně rychle.
Kombinace looperu (9V) a Zoomu (5V) mi vydržela na té ADATA 12500D cca 9,5h v jednom tahu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
simiruz

Příspěvek od simiruz »

filo01 píše:Kombinace looperu (9V) a Zoomu (5V) mi vydržela na té ADATA 12500D cca 9,5h v jednom tahu.
Podle těchto čísel byl odběr 1,3A.
Lepší tužkovky by měly provoz ZOOMa utáhnout cca 3h.
filo01

Příspěvek od filo01 »

No jo, ale v tom je ten převodník a Jamman, nemůžeš to jen vydělit. Lepší tužkovky ti Zooma udrží s přehledem 12 i více hodin, vyzkoušej si to ;) Btw, Jamman Solo XT má psaný 350mA odběr.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Můžu to jen vydělit, právě, že to sedí úplně přesně: 350mA + 950mA = 1,3A.
Převodník nějaké procenta sežere, takže to může být 400mA + 900mA, ale pořád je to "skoro Ampér".
filo01

Příspěvek od filo01 »

Pořád musím oponovat, Zoom určitě nežere 900mA, to bych 2500mAh odvařil za měné jak 4h, navíc i v manuálu je doporučený 500mA zdroj.
http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/ ... ml#p728918
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Nebudu se přít, vycházel jsem právě z 500mA/9V. Při 5V musí být buď více ampérů nebo se ZOOM přepne do jiného režimu. Nastavení typu baterií taky ovlivní spotřebu, takže to 5V nějakou vychytávku asi taky má.
Každopádně zůstává to, že si napájení PB postavím stejně, ale teď řeším nákup z eBay z čehož mám z nějakého důvodu strach. Zdá se, že nikde jinde než na eBay a Aliexpress se ten převodník koupit nedá. :roll:
jastud

Příspěvek od jastud »

Zoom vnitřně určitě funguje na pěti voltech. Devítivoltový napájení má jen z tradičních důvodů - interně si z nich dělá téměř jistě 5 V.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Simiruz: ještě mě napadla jedna věc, kvůli které ty počty papírově nevychází. Nedávno jsem četl český blog, kde psali, že ty deklarované mAh na baterce ve skutečnosti nejsou pro 5V, ale 3,7V, protože powerbanky slouží primárně pro napájení zařízení s LiPol/Lion (3,7V). Co se týče eBay a Ali, spousta lidí na fóru (včetně mě) používá oboje, eBay je díky Paypalu úplně v pohodě, na Ali raději platím druhou kartou. Kdybys byl z Ovy klidně ti to objednám, ale čínské poštovné při přeposlání už vykouzlit neumím ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

filo01 píše:Pořád musím oponovat, Zoom určitě nežere 900mA, to bych 2500mAh odvařil za měné jak 4h, navíc i v manuálu je doporučený 500mA zdroj.
http://hudebniforum.cz/kytarove-efekty/ ... ml#p728918
Zoom žere cca 145 mA při 9V. Kdysi jsem to měřil.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Pokud to vevnitř běhá na 5V, tak je možné, že to srazí stabilizátorem a ten přebytečný výkon jenom protopí (je to cca 0,5W).
Vím, že se všude tvrdí, že je paypal bezpečný, ale jsem z těch paranoidnějších. Dám tomu pár dní než to překonám a pak objednám :mrgreen:
TWitko

Příspěvek od TWitko »

simiruz píše:Vím, že se všude tvrdí, že je paypal bezpečný, ale jsem z těch paranoidnějších. Dám tomu pár dní než to překonám a pak objednám :mrgreen:
:-) Při placení přes Paypal buď skutečně "v klidu". Údaje o tvé kartě zná pouze PP, prodejce ne. A PP je velká společnost s multimiliardovým obratem a její byznys stojí na její dobré pověsti -> to, že by zproněvěřili našich pár šušňů jim za to fakt nestojí :D Kupující je navíc prostřednictvím PP poměrně dost chráněn (případné reklamace atd...) .. a to až tak moc, že je to na úkor prodávajícího. Vím, že hodně lidí co na netu převážně prodávají velmi často nasraně prohlašují že s PP končí, protože je kupující ojebal a v případném sporu stojí PP v naprosté většině na straně kupce (platí ovšem pouze když nakupujete zboží/službu (prodávající platí poplatek, který už je v ceně) - pokud peníze posíláte jako "gift", na nějakou reklamaci zapomeňte !!!).

Vím, že pro většinu zkušených mazáků je to asi zbytečné, ale před časem jsem pro svůj web sepsal pro méně zkušené dva texty (doufám, že externí odkaz zde nevadí - web je o loveckých lucích a protože sbírám staré luky docela dost nakupuju v US přes net, takže pár zkušeností mám 8). Pokud by vadilo, pak sorry a admini to prosím smažte ...)

1) obecný článek o nakupování na netu ... co, jak kde, jak platit a jak ne, co s dopravou, jak se clem DPH atd ..
http://www.bowhunter.cz/index.php/techn ... cni-nakupy

2) podrobnější text věnující se nákupům na eBay a možnost použití tzv. "robota" (snipper)
http://www.bowhunter.cz/technika1/nakup ... robot.html

Jak říkám, je to především pro méně zkušené, ale ne každý je mistr nákupčí. Texty jsou trochu obsáhlejší, za což se milovníkům krátkých textů omlouvám, ale jsem zastánce názoru, že raději podrobněji, delší a pořádně než strohé dvě věty a pak spousta nejasností a zmatků ...

H.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak, zdá se, že mj "synthboard" je dokončen. V sobotu otestováno na akci a všechno klapalo jako po másle.
Léta praxe při výrobě a úpravách pedalboardů se vyplatila :-)

Obrázek
Klikni pro zvětšení :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“